Frissigt vinterhår!

Godmorgon!

I dag åker jag till Malmö, ska hälsa på min lillasyster och hennes söta lilla dotter Maj. Sitter just nu på tåget och tittar ut över vinterlandskapet, är dryga en dec snö och vi passerade just Nässjö. Trodde inte de hade fått någon snö så här en bit söder ut men ack så fel jag hade...

Så här i stundande vintertider så blir ju håret lätt ett problem, det blir torrare, frissigare och allmänt jobbigt att ha och göra med. Jag har ju extantions men det är ingen skillnad för de, snarare tvärtom i bland då jag upplever att de behöver extra omvårdnad. Hur som, snygg vill jag i alla fall se ut.
Så, vad ska man då tänka på ang hårvård? Ja, det beror ju självklart på vad man har för hårkvalitet, hårbotten, färg,struktur osv.....

En bra början är att investera i ett bra schampo, balsam och inpackning. Visst det kanske kostar lite mer, men skillnaden är stor och de dyra produkterna är oftast mycket drygare då de billiga är så utspädda med vatten att det går åt dubbelt så mycket.

Borsta alltid håret innan du tvätter det så blir det mindre trassligt efter. Borsta aldrig i blött hår utan red ut med en grovtandat kam gärna med en bra leave in produkt i.

Om ditt hår är torrt och blekt så använd en vårdande serie produkter som tillför håret ordentligt med fukt och bygger upp hårstrået igen.

Om det är färgat, använd speciella produkter för det. Det finns i de flesta märken en serie för färgat hår och det är ingen myt att de är bättre, I vissa fall så bibehåller de färg & glans upp till 40 % bättre än andra.

Om du har problem med irriterad och torr hårbotten så använd milda, helst oparfymerade produkter.

Om du har fett hår så strunta inte i balsam, (vet en del som gör det) det gör bara att ditt hår blir ännu mera slitet i längderna då schampot öppnar fjällskiktet på hårstrået och balsam stänger det och om det då står öppet så resulterar det i att håret bara blir ännu mera bångstyrigt och omöjligt. Välj däremot gärna i stället en leave in produkt som inte tynger ner håret för mycket.

Sen är det jätteviktigt med ett bra värmeskydd, speciellt om du använder plattång och locktång, dessa blir upp till200 grader varma och förstör håret. Dessutom så finns det superbra värmeskydd med stadga i så din frisyr håller hela dagen.

Om du vill undvika frissigheten så försök att låta håret självtorka och använd glansdroppar, serum eller en vårdande hårolja.

Mina hårfavoriter är:



Schampo, inpackning och  leave in "seald ends" från Schwartzkopf bc serien i repair rescue.




Värmeskydd: Style an care från Schwartzkopf osis serie, med lite stadga i samt den är antistatisk. Perfekt nu på vintern.

 

Gloss serum från schwartzkopf osis serie, samt orofluidos vårdande hårolja.


Vad har ni för favoriter??

Kram

Anna




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0