Höstfix med sminkväskan- nya foundations.

Så har Tvsäsongen dragit igång igen. I lördags var både jag och Anna och jobbade på 4 ans nya underhållningssatsning "Dansfeber". Mer om det någon annan gång...

Jag kommer snart åka iväg i 10 dagar för inspelning av ett nytt program på annan ort. Inför det passade jag på att totalinventera min sminkväska. (rensade bort läppstift/glans som inte kändes 100, torkade av allt, kontrollerade att jag hade allt man behöver för alla möjliga händelser.) Kände dock att det var dags att skaffa några flytande foundations inför denna resa, även om jag älskar gloMinerals foundations så är det ju faktiskt inte alla som gör det. Insåg helt plötsligt att jag är lost när det kommer till flytande grunder, så jag hörde mig för lite bland kollegor. Och den foundation som oftast nämndes var Nude av Dior. Så jag pallrade mig iväg till Åhlens för att införskaffa några såna.



3 nyanser fick följa med hem till väskan.

Prövade den såklart på mig själv när jag kom hem. Oj, vad konstigt det kändes att ha en "riktig" foundation på ansiktet plötsligt. Det är säkert nästan 2 år sen jag hade det sist. Det kändes lite som om jag hade en mask i fejjan, men den blev fin på. Tyvärr har min hud svårt att ta flytande grunder, för runt näsan och ögon blev den torr och lite krackelerad direkt. Men jag vet att jag har en svår hud att sminka. Få flytande fungerar perfekt på mig. Men tror att jag kommer gilla den skarpt på andra.

Minns inte vad jag betalade för dem. Men runt 550:-/flaska tror jag det var.

Vilken flytande foundation är din favorit?

/Maria

Dagens sminkning. Fokus på mun och fransar.

Idag har jag faktiskt prövat att ta lite mascara på fransarna, mest för att jag ville se hur det blev.



The falsies- Maybelline fick bli testmascara. Resultatet? Verkligen långa, tjocka fransar! Kanske inget jag vill ha varje dag, men till fest så absolut!

Hela dagens sminkning ser ut såhär:



Hm, ser nästan rädd ut på bilden, men det kan jag garantera att jag inte är!

Foundation: gloPressed base- golden medium
Concealer: gloConcealer under eye- golden
Rouge: gloBlush- Lilac silk
Läppstift: gloLipstick- Passion fruit
Mascara: The falsies- Maybelline
Bryn- gloBrow collection- brown.

Håret är plattat för en gångs skull. Då använde jag Style and care spray från schwarzkopf och avslutade med min älskade Orofluido.

Nu ska jag försöka få lite pappersarbete gjort. (och lite facebookande...) Sen ska jag möta upp några vänner för lite tapas, skvaller och drinkar. Det är ju trots allt torsdag ;)

/Maria

Fejkade fransar- 1,5 vecka.

Nu har haft min fransförlängning i ungefär 1,5 vecka. Tänkte jag skulle skriva lite mer om vad jag faktiskt tycker om det nu när jag verkligen levt med dem ett tag.


Dagsfärska bilder, utan smink:





Jag älskar verkligen mina fransar! Det är så sjukt skönt att vakna upp och se sig själv i spegeln och se ögon som tittar på en. Inte små hål som knappt syns pga ljusa mesiga ögonfransar.

Inte EN ENDA dag har jag haft mascara på mig. Nu ljög jag lite... Mina underfransar har faktiskt haft lite mascara på nån dag... Men inte ett enda drag med mascara borsten på övre fransarna.

Det enda jag tycker är lite läskigt är när man tvättar sig och känner nåt plastigt (det är ju syntetfransar) som gnuggar lite mot handen, men annars kan jag ärligt talat säga att jag inte märkt något negativt. Har knappt behövt kamma till dem ens. Börjar nästan tro att jag ser ut såhär på riktigt!

Men ni ska självklart få uppdateringar längre fram. Är nyfiken på hur det ser ut när de börjar trilla av.

/Maria


Vacker brud.

Så var bröllopssäsongen slut för iår! Igår gjorde jag "min" sista brud för sommaren. På lördag drar nöjessäsongen igång med full styrka igen. (Dansfeber)

Igår fick jag se lite bilder från några brudar jag gjort i sommar. Vi samarbetar ju med de duktiga fotograferna på Granlund pictures.

Ville bara visa en bild som jag verkligen fastnade för:



Tycker själv att Märta var oerhört vacker på sin bröllopsdag. Och bilderna blev oerhört vackra. Kul!

/Maria

Unexpected- Face

Berättade ju häromdagen att jag varit på jakt efter en ersättningsfärg till mitt absoluta favorit läppstift Passionfruit. Hittade ett stift på Face som jag kände kunde bli en ny favorit.

Unexpected:




Färgen är inte helt identisk med Passionfruit, men såg ändå lovande ut!


Det översta: Passionfruit- gloMinerals
Det undre: Unexpected- Face



Som ni ser är det nya mycket mer intensivt orange, men det gjorde inget kände jag.

Däremot så var det inte alls behagligt på läpparna. Torrt och nästan lite smuligt. Hoppas att det bara var en dålig dag för mina läppar, för färgen försvann även väldigt snabbt. Gillar inte att behöva bättra på läppstiftet en gång i halvtimmen. För drygt 200:- kan man faktiskt kräva mer än så tycker jag!

Ni får ingen swatch på hur det ser ut på läpparna nu. Känner inte för läppstift idag. Idag är en "rosebud salve dag"!

/Maria

Apelsinnaglar.

Tror jag kan ha visat denna färgen förut, men jag visar den igen ändå för den är så fiiin!


Orange marmalade- China glaze.




Jättefint skimrig orange som känns väldigt sensomrig. 3 lager fick jag applicera, men det torkar rätt snabbt så det gjorde inget.

Insåg även att naglarna är sådär långa igen, måste ta ner dem x antal mm. Har ett sminkjobb på fredag o då vill jag inte ha så långa naglar. När jag är i butiken tänker jag inte på hur långa de är, men så fort jag sminkar inser jag att de är för långa. Kanske blir kvällens projekt. Synd på det nygjorda lacket bara...

/Maria

Eyelinershopping på Face.

Idag vaknade jag upp på Annas soffa efter att vi hade en liten tjejkväll igår med indisk mat och hyrfilm. Orkade inte åka hem så jag kunde lika gärna sova kvar... (Jag har t.o.m en tandborste där för såna tillfällen...) Skulle egentligen vara ledig från I am idag, men suktade efter sällskap så jag följde med henne dit ändå i några timmar. På väg dit slank jag in på Face, hade den flytande blå eyelinern Lagoon i sikte. Har varit sugen på den ett tag sen jag läste om den hos Lipgloss bitch men inte slagit till. Men idag kände jag att det var dags!



Passade även på att shoppa ett nytt läppstift i persika/orange, letar just nu med ljus och lykta efter ett som liknar Passion fruit från gloMinerals efter att det tagits bort ut sortimentet. Mer om stiftet kommer i ett annat inlägg. Nu koncentrerar vi oss på eyelinern.


Prövade den så fort jag kom till I am. Applicerade den med en eyeliner pensel eftersom jag är måttligt förtjust i penslarna som brukar sitta på förpackningen (dessutom är det mer hygieniskt att inte använda den direkt på huden...)

Efter typ 4 timmar satt större delen av produkten under ögonen istället. INTE bra! Kan inte påstå att jag grundat locket bra innan jag applicerade Lagoon, men herregud lite ska den väl klara av, hade trots allt concealer på hela ögonlocket. Så när jag kom hem fick jag applicera mer så att det skulle synas nåt på bilden av hur den ser ut på. Ska inte helt dissa den innan jag provat igen med primer under någon dag. För färgen är verkligen snygg:



Om den sitter bättre nästa gång kommer jag säkert använda den både på mig själv och ute på jobb.

165:- kostar den om du är sugen.

/Maria


Lördags jobb!

Godmorgon!

I morse när jag gick till jobbet längs valhallavägen slogs jag av hur fantastiskt vacker det är när en stad sover/håller på att vakna. Det var alldeles tyst, inte alls som på vardagarna vid samma tid då bilarna och bussarna far fram och alla människor stressar hysteriskt för att hinna fram i tid. Och nu när jag är här och är lite fri innan nästa sminkning så tänkte jag visa hur det ser ut på min arbetsplats i dag:








Som ni ser så finns det allt möjligt smått och gott i bred färgskala! Tänkte avslutningsvis visa min nya absoluta favorit i läppglans.






Face nektar i nyansen körsbärsblomma, I love it! Ska så fort jag slutar genast springa i väg och köpa mig en själv!!

Trevlig helg på er alla!


Anna

Låååånga ögonfransar.

I'm a barbie girl in a barbie world...

Nej då, så mycket hade jag inte tänkt att fejka. Men nu är fransarna på till slut! Shit vilken konstig känsla det var att se sig själv i spegeln och veta att man inte har nån mascara på och ändå är fransarna så långa...

Vi börjar från början! Detta hade Margota som utgångspunkt:





Ingen mascara, bara färgade fransar. Jag har hela tiden tänkt att jag ville ha naturliga fransar, bara lite mer än vad jag har i mig själv. Men kom på mig själv säga när jag låg på britsen att jag ville ha tjocka svarta fransar. Haha! Så typiskt mig. Varför inte prova ordentligt när man ändå ska göra det.

Margota började med att välja fransar åt mig. Jag har tydligen de mest böjda fransar hon någonsin sett. Så hon valde c formen. (Har för mig de hette så...) De finns i 4 längder.




Såhär såg "mina" nya fransar ut innan de blev mina.



3 längder valde hon ut till mig som lades upp i små högar som ni kan se ovan.

Sen fick jag lägga mig på en brits med små pads under ögonen och mer eller mindre bara ligga still och blunda i typ 1,5 timme.




Sen när jag började bli rejält rastlös (är inte van att ligga still så länge...) så var det plötsligt klart!



Konstigt att ha så mycket fransar utan mascara... För mascara känns sjukt onödigt om de ser ut såhär...



Fler och bättre bilder kommer inom en snar framtid, men jag måste förbereda inför min kund som kommer snart.

900:- kostar det förresten om man vill förlänga fransarna hos Margota.


/Maria


Fake it 'til you make it.

Från början är fake it 'til you make it en mening som en god vän brukar säga. Typ att om man är trött/sjuk och egentligen inte orkar vara trevlig eller jobba. Men för mig blev det plötsligt en fråga om utseende istället. Eftersom man kan fuska sig till nästan allt i dagens läge. Naglar, hårlängd, hårfärg, bröst, rynkor m.m m.m.

Första etappen i Fake it 'til you make it för mig var väl egentligen Pimp my lashes försöket med Neulash som gick sådär.

Sen satte jag i en hårförlängning igen förra veckan. Det var etapp 2. 

Etapp 3 till att fejka med mitt utseende kommer idag. (Om inget oväntat händer). Ögonfransförlängning! Och nej, har inte tänkt mig några superlånga vippiga dockfransar... Är mest nyfiken på hur det blir eftersom vi nu i.o.m Margota kan erbjuda det på I am. Kommer dock vara helt ärlig med resultatet och hur jag upplever det.

Har förberett mig genom att färga fransarna, har ingen mascara på idag och har bytt ut linserna mot glasögon. Sjukt spännande ska det bli. En av Margotas stammisar berättade häromdagen att hon inte ens använder mascara längre sen hon började förlänga frallorna.

Fortsättning följer...

/Maria

Slutet av Mio min Mio.

I söndags var jag ute på kastellet igen för att se sista föreställningen av Mio min Mio och även säga hej då till ensamblen. Som vanligt när projekt tar slut så var det endel tårar som fälldes, men även en hel del skratt hördes. (Fram tills klockan halv 6 på morgonen då jag gav upp och masade mig till hotellrummet...

Måste säga att det har varit ett oerhört roligt projekt. Stefan och Anna Wall som regisserade och höll i projektet är så underbara att ha med att göra, proffsiga, engagerade och framförallt väldigt gulliga! Tyckte att det var en magisk föreställning! Hoppas vi jobbar ihop snart igen.

Även skådisarna har varit väldigt bra att jobba med. Har fått väldigt mycket kärlek när jag varit hos dem, och det värmer i hjärtat!


Henrik Hugo som Kato:



Fredrik Ljungestig som Eno. En av mina favoritkaraktärer i föreställningen. Framför allt är jag faktiskt imponerad över att han gjorde ett snabbt sminkbyte under föreställningen från en "glamour ande" till den trasiga tärda Eno.



Anno Lindblad som svärdsmidaren:



Elsa Sjögren som Miramis:



Alla foton är tagna av Anna Wall eller Maria Persson.

Bäst att jag sätter fart och hoppar in i duschen. Ska in till stan lite tidigare och faktiskt ta en frukostkaffe med "fröken Miramis". Dock utanför karaktär hoppas jag. ;)

Maria

Vårt nytillskott- Margota

Tänkte jag skulle berätta lite om Margota (som hyr in sig på I am) eller rättare sagt hennes behandlingar och priser.

Nagelförlängning: 650:-
Påfyllning nagelförlängning: 280:-
Nagelförstärkning: 550:-
Manikyr: 250:-

Pedikyr: 400:-
Pedikyr, permanent fransk med gele: 500:-

Ögonfransförlängning: 900:-
Påfyllning ögonfransförlängning: 450:-

Se http://mnaglar.se för mer information


Själv fortsätter jag på min teori fake it 'til you make it och tänkte prova ögonfransförlängningen efter att ha avbrutit pimp my lashes projektet. Före och efterbilder kommer självklart när det blir av!

/Maria

Sparsam sminkning.

Har ingen lust att sminka mig just nu. Så dagens sminkning är oerhört enkel.



Foundation: gloPressed base- golden medium/honey light
Concealer- Nope
Rouge: Mac- Well dressed
Ögonskugga: Nope
Bryn: Nope
Highlighter: Lite gloHighlighter på kinder och under brynen
Läppglans: Clinique- Plum tint
Mascara: glowater resistant mascara.
Dagens doft: Clean- Shower fresh
Hårprodukt: Orofluido oljan.

Kan hända att jag sminkar på mig lite under dagen, men tvivlar på att jag hinner det eftersom jag har en fullbokad dag på I am.

Kram på er

/Maria

Hår favoriter!

Hej!

Tänkte passa på att snabb blogga lite så här mellen två kunder. Jag var hos våran grossist och handlade i morse för att fylla på lagret och tänkte passa på att visa mina favoriter:

Bästa volym sprayen ever! Funkar även bra som en medelhård spray om man vill "sätta" frisyren på plats.


Hairbody style. En utredande spray med lätt balsameffekt. Fungerar fantastiskt bra på hairextantions är även antistatisk så på vintern är denna framförallt ett måste för mig.


Orofluidos olja, gör håret lent och glansigt utan att "tynga" ner det.


Nu måste jag förbereda inför kunden som kommer strax.


//Anna

Hårförlängning- vanliga frågor.

Får hela tiden frågor om hårförlängningar både här på bloggen, mailen, på I am och när jag är ute på jobb så jag tänkte svara på de vanligaste frågorna i ett inlägg. Jag utgår från min egen erfarenhet kring förlängningar med keratinfästen.

Vad kostar det?

Självklart varierar det från salong till salong och det beror mest på vilket hår man använder. (Det finns ju liksom allt annat i flera prisklasser.) Vi använder ett av de "dyrare/bättre" håren, så vill man förlänga håret hos oss så får man räkna med runt 4000:- och uppåt. Hur mycket hår man sätter i beror framför allt på längden och tjockleken i det egna håret. Om du har tjockt hår krävs mer löshår för att fylla ut och tvärt om. Om man har min kvalitet och tjocklek kostar en förlängning runt 6000:-


Hur sköter man håret?

Jag tycker inte att det är någon jätteskillnad på skötseln när jag har förlängningen i. Vissa saker tar bara längre tid och man måste vara mer nogrann när man borstar håret osv. Man ska inte ha balsam/inpackning nära fästena, men det har jag inte i vanliga fall heller eftersom jag tycker att håret bir tungt då. Att reda ut det tar lite längre tid än vanligt eftersom man får vara lite försiktig när man borstar runt fästena. Jag rekommenderar att använda en svinhårsborste eftersom det inte skadar fästena och håret som är fäst i dem. Annars kan man föna/platta/locka håret som du skulle göra med ditt eget hår. (Man får akta så man inte smälter keratinet, så gå inte för nära med tängerna.) Vi brukar även rekommendera att man sover med håret flätat på natten. Saker som att man inte rycker i håret och sliter hårt när man borstar tar jag som en självklarhet så det går jag inte in mer på.


Skadar det håret?

Det är nog en av de vanligaste frågorna efter hur mycket det kostar. Jag tycker inte att mitt hår har skadats speciellt mycket under de perioder jag haft mina extensions i. Det beror även självklart hur bra du sköter håret och hur bra det är isatt. Om man har ett svagare tunnare hår så är det klart att det kan ta mer stryk än ett tjockt starkt hår. Men jag tror på att om man går till någon som är erfaren och man sköter det som man ska så är det ingen större fara. Visst har jag sett små "kala fläckar" när jag tagit ur vissa förlängningar, men jag ser ganska lätt om de skött håret som de ska eller inte. Ett vanligt problem är att vissa sätter i för tjocka slingor i för lite hår. Då blir det en påfrestning på håret eftersom tyngden blir för stor.


Fråga gärna om det är något mer ni undrar!

/Maria

Här kommer några bilder på förlängningar. (Mest mina egna)



en kollegas:



och min senaste:


Håret är tillbaks!

Nu känner jag mig lite mer som mig själv igen. Igår satte jag i en ny hårförlängning. Sååå skönt!




Orkade inte ta fram kameran, så ni får nöja er med en halvkass datorbild istället.

Det är inte tvättat än, tycker aldrig att en förlängning är så bra som den kan bli innan håret är tvättat så att det går ihop ordentligt. (Man ska helst inte tvätta det första 2 dagarna...)

Anna har oxå fått långt hår inför hösten, ska se om jag kan smygfota henne nån dag och visa er.

Nu snart ska jag iväg till andra sidan stan för att sminka en brud och hennes tärna. Och i morgon väntar sista föreställningen med Mio min Mio på kastellet i Vaxholm. Efter det ska vi alla äta middag och umgås lite. Jag och Carin som assisterat mig lite på föreställningen har dessutom hyrt ett hotellrum över natten så att vi slipper åka hem sent och vända för att sen jobba med annat på måndag. Ser fram emot hotellfrukosten! Det är bland det bästa jag vet!

/Maria

RSS 2.0