Ledig helg och lite egentid.

Har en helt ledig helg. Det händer inte så ofta, och då passar jag på att slappa och ta ge mig själv lite egentid.

Började igår kväll när jag och sambon såg på Robinson. Öppnade en flaska skumpa, inte för att fira nåt speciellt utan bara för att det är gott. Passade även på att måla naglarna. Var duktig och hade både underlack och överlack. Något jag oftast slarvar med. Nu målade jag naglarna i skenet av TVn så det kanske inte blev bästa resultatet i världen, men det gör inte så mycket. Färgen? Bogota Blackberry från Opi. En av mina riktiga favoriter (tror jag skrivit om den förut).




Idag har egentiden fortsatt. Passade på att städa på morgonen så att det skulle bli avklarat sen la jag mig här:




Ett långt bad är bland det bästa jag vet. Speciellt om man har en god bok:



En nätt liten bok på nästan 1000 sidor. Och härliga produkter:



Idag lyxades det till med Exuviance ansiktsmask. (Purifying clay masque.)
Älskar den! Den är djuprengörande och lugnande och det känns som om man har smetat Vicks blå på huden. Man känner sig genast så mycket fräschare när man använt den. Håret fick sig en dust med creme schampoo och inpackning från Schwartzkopf ur serien repair rescue. (Som även är Annas favorit som ni kunnat läsa om innan) Med i badkaret var även en vanlig hederlig badkula i doften äpple.

Nu ska jag överge morgonrocken för lite kläder och åka och fika hos några goda vänner.

Men mitt söndagstips är alltså:
Unna dig själv lite tid ibland!

/
Maria

Elin på Elle.

Länkar till Elin Klings blogg så får ni se Annas sminkning och min snabbfläta.

 http://stylebykling.tv4.se/2010/01/30/elle-awards/ 

Snyggt Elin!

/M

Tjurfäktare och CIA.

Hur konstigt var det inte att Agneta åkte igår? Didn't see that coming. Allt kan verkligen hända i direktsända program där tvtittarna får vara med att bestämma. Men men, det är en tävling och nu var det hon som fick minst röster... Själv hade jag tydligen en väldigt seriös look igår. Peter vår härliga redaktör sa att han misstänkte att jag jobbade för CIA och var där på hemligt uppdrag. Haha! (Hade grå kostymbrallor och en svart skjorta och håret var uppsatt i en slarvig knut.)

Jag sminkade Molly Sandén igen och även min kära vän Helena Fransson som dansar med Marcus Birro. Skulle gjort Oksana oxå, men det blev lite omflyttningar i sminkschemat p.g.a att Tobias råkade smälla till Agneta över näsan på repet.

Molly hade dagen till ära bruna linser på sig och vi kom fram till att hon såg ut som en liten ekorre med linserna i. Men en söt sådan såklart:






Måste bara inflika: Hur snygg blir inte glominerals pressed base på bild?!?
Hur har jag kunnat leva utan den förut?
 



Och sköna Helena: (Nej hon är inte alltid så seriös och allvarlig, det var jag som sa till henne att vara det för bilden.)








Är rätt nöjd med resultatet på båda tjejerna. Kvällen avslutades med att jag gjorde om Elin Klings frisyr till Ellegalan. Hon ville ha en lång slarvig fläta och det tog inte många minuter att fixa till. (Det tog längre tid att ta ur alla miljoner nålar hon hade i håret efter den fina uppsättningen Anna gjorde på henne till programmet.)


Nu väntar en lugn helg. Är faktiskt ledig hela helgen. Ska bli jätteskönt. Bara slappa, fika med vänner, slappa lite till och eventuellt ta ett vinglas eller 2 ikväll.

/Maria


Paso doble!

Ska snart masa mig iväg till studion och ännu ett program av Let's Dance. Tänk att veckorna går så fort. Känns lite som fredag hela veckan.

Idag dansas det slowfox och även min favorit: Paso Doble! Dessutom dansar alla 3 tjejerna jag ska göra det idag. Så det blir kul!


Här är ett pasoklipp från filmen Strictly ballroom:



En rätt kul film av Baz Luhrmann (ni vet Moulin Rouge, Australia osv.)

Nej nu blir det en snabbdusch och sen grabba tag i sminkväskan och dra mig mot stan. Trevlig helg!

/Maria

Tamburering och lite mindre naket.

Har precis tamburerat 2 mustascher. Var tvungen att ta en paus för att inte få nackspärr och huvudvärk. När man sitter nedsänkt och koncentrerad som man gör när man knyter hårstrå för hårstrå för att tillverka mustascher så blir det lätt att man glömmer sin dåliga ställning ( i mitt fall eftersom jag gör det vid disken i butiken) och därmed kan få ont både lite här och där.

Detta börjar man med.




Sen ser det ut såhär. Innan klippningen och friseringen är klar. Men tyvärr har jag ingen mustaschtång här så jag kan inte frisera den här, men ni får ha lite fantasi om hur den kommer se ut när den är klar.





Min kära vän och kollega Anna har även hunnit slinga och nyansera mitt hår idag. Så nu känner jag mig mindre naken. Men vill helst förlänga håret igen så fort som möjligt.

Bäst att jag fortsätter tambureringen. Ingen rast, ingen ro...

/Maria

Ahhhhh jag är naken!

Kanske inte helt naken, men det känns så. Har precis tagit ur min hårförlängning. Känns jättekonstigt! Hinner dessutom inte sätta i nytt hår förrän i början av nästa vecka så jag får glatt vänja mig att ha kortare hår ett tag. Inser dock att mitt hår verkligen växer fort för nu har jag ändå en bit nedanför axlarna. Och det verkar ha klarat ansträngingen av allt extra hår bra, för det känns inte tunnare än innan. Dock är det något slitet eftersom det inte har blivit klippt sen i slutet av sommaren. (Illa jag vet...) Hoppas att Anna hinner klämma in en klipp och slingtid i morgon. Nu ska jag snart hem och lägga mig i badet med en ny badcreamersort vi fick in idag (vanilj) och en rejäl hårinpackning.

/Maria

Ännu en nyhet på I am.

Idag fick vi in leverans med vårt nya tillskott till butiken. Doftljus! Vi tog inte in så många sorter, men de vi fick doftar verkligen härligt! 49:- kostar dem och finns i 4 olika dofter.



Självklart prövade vi att tända ett direkt, det står nu på disken och sprider sin doft i butiken. Mulberry.  Både jag och Maria köpte med oss ett varsitt hem direkt!

Nu måste jag springa till Rival och repa med Kvarteret Skatan.

Ha en trevlig kväll!

/Anna

Ny vecka- ingen bra start.

Usch, veckan startar inte bra med illamående och frossa. Har mått bra större delen av dagen men nu på kvällningen satte illamåendet igång med full kraft. Hinner inte bli sjuk så jag hoppas att vila resten av kvällen ska ta bort skiten.

Annars går dagarna så otroligt fort! Idag har vi haft möte med en hårleverantör, skyltat om i butiken och en av mina gamla elever har hälsat på en sväng. Mycket trevligt!

Söndagen spenderades med Ola Svensson. Alltid lika trevligt att jobba med honom. Denna gången var det en plåtning och intervju med Telia. Ni vet väl att Ola ska vara med i Melodifestivalen iår? Han öppnar hela spektaklet, första låten i första deltävlingen! Så jag tycker verkligen att ni ska rösta på honom!



Här är en bild från en plåtning vi gjorde för några veckor sen. Så här såg det ut "behind the scenes":
http://glife.se/ola/59101 

/Maria

Som utlovat- bildkavalkad från Let's Dance.

Sådär ja! Lördagsmorgon igen. Ännu ett program av Let's Dance avklarat. Gillar lördagsmorgnar, ofta är jag ensam uppe och kan dricka mitt kaffe i lugn och ro.

Igår kom jag ihåg att ta lite bilder. Jag sminkade Elin Kling, Molly Sandén och Charlotte Sinclair. Alla 3 är verkligen underbara tjejer som är lätta att ha att göra med.

Här kommer lite bakom bilder och bilder på sminkningar:

Mitt sminkbord igår, (innan jag rört om allt så allt låg i en enda röra):

             


Molly:

Håret bakifrån.




Här prövade vi ett starkare läppstift, men det byttes ut mot ett svagare lagom till sändning. Själv gillade jag den rosa färgen på henne. Men hon är verkligen strålande vacker. Vi ville göra henne lite som en sagofe eftersom hon dansade till Fairytale.



Så därför la vi till lite silverflagor "fe-stoft" vid ena ögat för en extra effekt.
Här är Molly och Jonathan färdigombytta inför sändning. Visst är de fina tillsammans?





Sen sminkade jag även Charlotte som är en av mina favoriter av dansarna. Alltid glad och positiv och vi fungerar väldigt bra ihop sminkmässigt:

 

Håret bakifrån, innan det rufsades till och borstades ut lite:



Och Rabih:



Som här tog plattången i egna händer. Även han är väldigt trevlig och lätt att ha att göra med. Sminkade som sagt Elin Kling oxå, men bilderna på henne blev inte så bra, så hur hon såg ut får ni se någon annanstans. Det kanske inte blev någon bildkavalkad... Men några bilder fick ni se iaf. Håll till godo. :)

Det är kul att man har ett jobb där man jobbar med så härliga människor som får en att skratta hela tiden. Det behövs när man åker hemifrån 9 på morgonen och inte kommer hem förrän halv 1 på natten. Om de hade varit dryga och otrevliga hade man inte orkat. Men som tur är de ett fantastiskt gäng! Lika tråkigt varje vecka när någon måste åka ut.


Hoppas ni får en trevlig helg. Själv ska jag fira min kära vän Helena ikväll som fyller år idag. Hurra, hurra, hurra! I morgon väntar ett fotojobb med Ola igen.

/Maria

Sminkkurser klara- nu soffläge!

11 sminkkurser. Det lät mycket, men gick rätt snabbt ändå faktiskt. Tyckte själv att det gick väldigt bra och tjejerna verkade nöjda. Hade kameran med mig, och den stod redo på en hylla en halvmeter ifrån mig. Lyckades jag plåta något? -Svar nej!

Lyckades knäppa 3 kort innan kursen började.

Ett på mig- rosa knallrosa läppstift dagen till ära:




Ett på Anna när hon svabbar golvet: (hon är osminkad för att hon fick agera visningsansikte när kursen började...)




Det sista kortet blev förstört nånstans mellan kameran och datorn.. Så det var allt för denna gång i bildväg. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran till LD i morgon och även försöka komma ihåg att ta fler än 2 kort. I promise!

Nu ska jag tvätta lite penslar så att jag har något att arbeta med i morgon!

/Maria


11 sminkkurser!

Idag har vi att göra kan jag lova! Ett företag köpte sminkkurser till sina anställda, så idag får I am besök av 11 tjejer som ska mingla och få varsin sminkkurs! Vilken rolig julklapp va? Eftersom de valde att ha det samtidigt så gjorde vi ett litet event av det. Så det kommer serveras lite snittar, bubbel och minglas undertiden.

Våra sminkkurser är i regel runt 60 min. Då anpassar vi tiden till personen i fråga och dess önskemål om vad man vill veta om smink och hur man skulle vilja kunna sminka sig själv. Detta kostar 450:- och dessutom får man välja sminkprodukter för 300:- att ta med hem. Vi går alltså inte efter en mall, utan skräddarsyr varje kurs så att den ska passa just den kunden som sitter i sminkstolen.

Så nu innan måste jag ta bilen och köpa in det som ska tuggas på i eftermiddag.



Bjuder så länge på en bild på en bruduppsättning jag gjorde i form av en fläta.



Bilden är från provuppsättningen, men visar ändå att en fläta kan vara fin nog att ha på bröllop. Sen gjorde vi sminket skogsgrönt och sotigt. Kul med lite annorlunda bröllopsstylingar.

/Maria


Skämma bort trist vinterhår!

Så här på vintern kan ju håret kännas lite torrt och risigt. Och vi alla vill ju ha ett välmående friskt hår, eller hur?
Men som tur är så finns det ju en hel uppsjö av fantastiska produkter som råder bot på detta. Här kommer några av mina favoriter som självklart finns att köpa i våran butik I am.

Schampo från Schwartzkopf: BC Repair Rescue. Ett jättebra vårdande schampo som passar bra till blonda/slingade hår. Fungerar även toppenbra på hair extentions.


 Inpackning från samma märke som är en riktig "mästare" på att återfå lystern och glansen till håret. Själv brukar jag använda den i bastun varje vecka för att få ett extra bra resultat.

Avsluta med:Sealed ends från samma märke som försluter fjällskiktet  och reparerar håret innifrån. 

// Anna

Hårförlängning- nu sänker vi priset!

Både jag och Anna var i butiken igår, någonting som inte händer sådär jätteofta. Båda har ju sina frilansjobb vid sidan av så vi försöker pussla så gott det går för att våra scheman ska fungera. Fredagar är ett undantag dock. Just nu är ju Let's Dance igång för fullt och då har vi faktiskt valt att ha I am stängt tills vidare. Sad but true...


Men tillbaks till gårdagen. Vi bestämde oss för att sänka priset på hårförlängningar ett tag. Så går du i funderingar om att skaffa längre hår- tveka inte! Vi använder oss bara av hår av bästa kvalitet och i priset ingår inklippning och borttagning. Ca pris för en förlängning just nu är 3500- 4000:- (En sänkning på minst 500:-)




Kom in för en konsultation.

Ringvägen 116. Södermalm.

/Maria


En riktig dvdhelg.

Har varit så slapp hela helgen. Min kropp har knappt lämnat soffan. Har avverkad hela säsong 5 av lost och börjat på säsong 1 av Californiacation.


Fredagen på Let's dance gick lika bra denna vecka. Ingen stress och deltagarna är verkligen otroligt gulliga och trevliga iår. Glömde som vanligt kameran, men plåtade lite med mobilen och vad händer då? Jo, den blir stulen så klart! Vi var ute en sväng efter sändning. Hamnade sen på cafe Opera där det var grammisefterfest. Där stack någon ner handen i min väska och snodde min nya mobil.

Så nu är jag utan mobil och helt utan nummer till mina vänner/bekanta/jobbfolk. Har inte ens mina bästa vänners nummer...

Nåja. Snodde en bild från Molly och Jonatans blogg på tv4.se En "action bild" på Molly när jag sminkar henne...




Tack Molly och Jonatan för lånet av bilden! Försök ignorera mina olackade naglar. Senare den dagen under genrepet fann jag lite tid att måla om dem. Så nu är de fina och röda igen.

/Maria

Räcker det inte med kyla nu?

Anna varnade mig för att det var kallt i butiken igår. Så idag är jag väl förberedd. (Hoppas jag.) Dubbla strumpbyxor, benvärmare, stickad långärmad klänning med lång t-shirt under och kommer ha vinterfodrade stövlar. Räcker inte det så tar jag mitt pick och pack och flyttar till Curacao eller Los Angeles eller nåt varmt ställe. (Undrar om Bill vill ha en inneboende i LA?)

Svårt att vara snygg på vintern när det är så kallt. Huden mår inte bra, håret mår inte bra och man måste ha 7 lager kläder på sig som ändå inte syns under alla vinterjackor, mössor och vantar. Nej, nu är det dags för vår tycker jag!


Se hela bildenSåhär känner jag mig just nu.











Nej, det är väl lika bra att börja samla ihop sig och dra sig mot I am. Vi fick tydligen varor igår, så prismärkning står på schemat idag! Det och inventering.


Ha en trevlig dag!

/Maria

Nyhet på I am- Glominerals startpaket!

Vi startar 2010 med ett nytt erbjudande!

Vi har satt ihop ett startpaket från Glominerals, 3 produkter som garanterat gör din hud strålande vacker och samtidigt sparar tid åt dig på morgonen.


I paketet ingår;

Glominerals Pressed base. Vår stora favorit. Fungerar på alla hudtyper och färgutbudet är så stort att vi garanterar att alla får en färg som är perfekt för sin hudton.

Glominerals concealer. Om man kör på "under eye" varianten får man dessutom 2 färger i en dosa.

Kabukiborste: Liten och smidig borste att ta med sig överallt och dessutom fantastisk att jobba med.



Ordinariepris på dessa produkter är 1127:-

Nu 849:-


Så kom in och välj färg. Vi säljer inte färdiga paket, vi vill att alla ska få perfekta produkter och färger som passar perfekt så vi gör personliga startpaket till alla!


Ringvägen 116, Södermalm, Stockholm.


/Anna och Maria





Vi är Hd ready. Är du?

Sitter och funderar på HDtv. Vi får vår nya tv i morgon, (vi måste vara sist i sverige med att slänga ut tjocktvn.) Det är nån riktigt höjdarvariant med 200 hz. Inte för att det säger mig så mycket, men tekniska människor säger att det är bra. Då kom jag att tänka på en krönika jag läste för ett tag sen i expressen. http://www.expressen.se/kronikorer/1.1833719/jenny-ostergren-hd-kamerorna-har-slappt-fram-den-kottiga-sanningen

Behöver vi se varenda por och hår i folks ansikten? Jag vet att  jag inte har något behov av det. Visst är det roligt att se allt skarpare och se lite fler detaljer, men jag behöver inte se om någon hallåa har fått en extra rynka senaste halvåret.

Folk har frågat om jag är nervös för hur sminket ser ut i HD. Nej inte direkt. Visst kommer det synas att vissa är mer sminkade än andra, men det är ju ett val man får ta. Vill man dölja mörka ringar under ögonen eller eventuell problemhy så är det kanske värt att se lite mer sminkad ut för. Visst, vi sminköser måste vara lite mer noga med detaljer, men det är ju trots allt vårt jobb så det är väl inte något att hetsa upp sig för. Jobbar man dessutom med bra smink som tål närbilder och inte blir som ett tjockt lager så är det ingen jättestor skillnad på sminkningar för HD eller inte HD.


nicole-kidman-white-powder


En sminkös som inte tänkte så långt på hur smink ser ut på bild är nog Kidmans sminkös här ovan. Stackars sate, hur illa måste inte hon mått när bilderna vräktes ut i media strax efter galan...

Bara lite söndagstankar från mig till er...

/Maria

Gårdagens program.

Så var premiären av Let’s Dance avklarad. Det gick som en dans. (Haha… värst vad jag är rolig idag.) Känns som om det kommer bli en bra säsong. Stämningen var på topp, visst fanns det en hel del nerver, men det var ändå lugnt och skönt backstage. Let’s Dance är verkligen en av årets roligaste produktioner att göra. Det är kul att se på och framför  allt lite av en utmaning ibland att få håren och sminket att sitta genom alla rep och sändningar när det dansas så att svetten lackar!  Då är det tur att glominerals sitter så bra kan jag lova! De flesta av oss (vi var 10 sminköser, inkl assistenter igår!) använder deras pressed base när vi jobbar, de är så snygga i bild, sitter bra och är dessutom bra för huden. Det kan inte bli så mycket bättre än så!

 

Hade ingen kamera med mig så jag kan inte lägga upp några bilder på mina sminkningar, men om det är nån som är nyfiken på vilka jag sminkade så var det Molly och Maria B (som dansar med Peter. ) Plus 5-6 st av grabbarna…

Nu ska jag försöka få i mig lite frulle. Bra med energi inför helgen.

/Maria


Shoppat inför morgondagens premiär.

Hade en lååång fotosession igår med Ola, vi plåtade massor av snygga bilder. Jätteroligt, men 12 timmars arbetsdagar känns i kropp och huvud så jag var rätt glad i morse när jag visste att jag hade en lätt dag framför mig. Sov ut (till 8, det är bra för att vara mig), och åkte sen in till stan för ett möte med en leverantör. Passade på att gå in på Fältöversten och I am när jag ändå var i stan. Behövde uppdatera sminkväskan lite inför Let's Dance starten i morgon.




Kisby torrschampoo. Det bästa torrschampoot som jag någonsin provat och som även är bra om man råkar ta för mycket produkter i håret.

Glominerals primer. Bra när man verkligen vill ha en sammetslen hy och vill att sminket ska sitta som berget hela dagen. Bra på svettiga dansare...

Lite borstar, alltid bra att ha!

Lösfrallor! Är det fredagsunderhållning och glamour så är det långa sexiga fransar som gäller!

Shiseido antishine. Ett måste i sminkväskan. Mattar ner huden så man inte behöver så mkt puder.

Sist men inte minst:

Smoky eyekit från Glominerals. Sååå snygga färger, speciellt om man blöter penseln lite innan man applicerar.


Så nu är jag fit for fight inför morgondagens premiär. Klockan 10 ska vi i sminket vara på plats! Missa inte 20.00 på TV 4.

/Maria

Mer om mig oxå!

Eftersom Maria har "blottat" sig själv här på bloggen så känner jag ju nu at jag måste göra samma sak:)


Namn: Anna Margareta Mosseby

Kallas för: Anna och mossan av några gamla vänner från förr

Stjärntecken: Envis oxe

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Hål i öronen

Tatueringar: En ful färglös liten humla på axeln. ska till läggas att jag var MYCKET ung när den kom till.

Längd: 175

Skostorlek: 39

Hårfärg:  Blond (orginalet är råtta)

Fräknar: På sommaren

Motto: Se varje dag som en ny utmaning!

Kär? I dem som betyder mycket för mig.

Önskar du att du bodde någon annanstans?   Ja, i bland i New york för det är världens häftigaste stad

Tycker du att du är attraktiv? Ja

Dricker du? Ja. Älskar rött vin

Röker du?
Tyvär lite för mycket ibland

Vilket schampo använder du? bc

Vilken parfym använder du? D&G:s feminine

Vad är du rädd för? Ormar,mörkret och sjukdommar

Gillar du att tvätta? Gillar och gillar ett måste

Gillar du berg- och dalbanor? Nej,vill bara kräkas.

Senaste…

Filmen du hyrde? Något romantiskt tjafs.

Filmen du köpte? Se ovan

Låten du hörde: Lyssnar på radion just nu så minns inte men just nu är det Tina Turner.

Låten du laddade ner? Är sjukt dålig på datorer så vet knappt hur man gör

Personen du ringde?
Maria M

Personen som ringde dig? Josefin

TV-program du såg? Days of our lifes

Person du tänkte på?   Min syster

Favorit…

Låt:   Nån med takida

Sak att göra: Skämma bort mig mig själv med något lyxigt

Sport: Just nu skidskytte

Dryck: Kaffe,rödvin och fruktsmoothie

Kläder: Leggins och tunika

Film: Sex and the city

Bil: Kan 0 om bilar

Serie: Sex and the city

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? O ja, floder

Gråtit över en flicka? Ja

Ljugit för någon? Ja det har väl hänt men mest små vita lögner

Varit i slagsmål? Ja

Blivit arresterad? Nej jag är en ängel =)

Träffat någon från internet IRL?  Ja:)

Antal…

Gånger du varit kär? Två ordentligt,förälskad flera gånger.

Gånger ditt hjärta brustit? 1

Hjärtan brustet på grund av dig? Ett kanske, vet inte

Tjejer du kysst? Försöker hålla mig till killarna men nån kompis på fyllan har det ju blivit.

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? 3

Gånger ditt namn varit med i tidningen?  ingen aning

Senaste…

Boken du läste? Fyra i leken av Jane More

Personen du fick e-mail av? Johanna

Personen du fick brev av? Julkort från min revisor

Personen du fick sms av? Kenneth

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Under julen

Saken du köpte?    Massa saker på kicks

Vad har du gjort idag? Målat köket,räddat en iphone,bloggat

Brukar du svära mycket? Alldeles för mycket

När stiger du upp på morgonen? Det beror helt på när jag börjar jobba

Vad har du på dig? Svarta tights, svart klänning och cerise kofta samt benvärmare för det är ruskigt kallt

Vad ska du göra ikväll? Åka till Norrköping och jobba

Vad är du allergisk mot? Nickel

Var har du ont? Har alltid ont någonstans för jag är hypokondriker

Använder du hårspray? O ja

Kan du stå på händer? Nej

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark

Salt eller socker? Jag älskar salt

Gillar du ketchup?
Ibland

Är du glad nu? Jag är nästan alltid glad!

Var du glad igår? Ja

Vad dansar du till? Efter lite vin och bra sällskap till det mesta

Stockholm är… ? Mitt hem!

Göteborg är… ? En trevlig stad

Kan du sjunga? Nej

Spaghetti eller makaroner?  Spaghetti

Land du vill besöka? Var som helst bara det är varmt.


Puh! Det tog tid. 

Ha de gott!

// Anna


Mer om Maria

Hittade en grej hos tjejerna på maskara.se. Tänkte bli personlig i några minuter och berätta lite mer om mig i frågeform. Here we go:

Namn: Maria Persson

Kallas för: Maria eller Mia.

Stjärntecken: Oxe

Höger eller vänsterhänt
: Höger

Piercingar: Bara hål i öronen

Tatueringar: 3 stycken. Vänster handled, höger axel och höger vad.

Längd: 158 cm

Skostorlek: 35-36

Hårfärg: Blond

Fräknar: Nån enstaka på sommaren!

Motto: Inget speciellt. Tycker dock att man ska göra det mesta av livet.

Kär? Jupp.

Önskar du att du bodde någon annanstans? Trivs bra här.

Tycker du att du är attraktiv? Ibland.

Dricker du? Jo då, det händer. Mest vitt vin.

Röker du?
Alldeles för mycket just nu.

Vilket schampo använder du? Varierar, men mest Crush eller Schwartzkopfs repair rescue.

Vilken parfym använder du? Alien från Thierry Mugler och Shower fresh från Clean är favoriterna, men har några fler.

Vad är du rädd för? Hajar, spindlar och mörker när jag är ensam hemma.

Gillar du att tvätta? Nej, men gillar nytvättat.

Gillar du berg- och dalbanor? JA!

Senaste…

Filmen du hyrde? Kan ha varit baksmällan.

Filmen du köpte? Lost säsong 5.

Låten du hörde
: Big yellow taxi med Counting crows i detta nu.

Låten du laddade ner? Laddar inte ner...

Personen du ringde?
Anna

Personen som ringde dig? En fotograf jag ska jobba med i morgon.

TV-program du såg? Hm... olycksfågeln häromdagen.

Person du tänkte på?  Fotografen när jag försökte komma på vem som ringde mig sist...

Favorit…

Låt: You don't have to say you love me eller Karenina med Thåström.

Sak att göra: Träffa vänner o tjattra lite 

Sport: Fotboll

Dryck: Kaffe/skumpa

Kläder: Beror på vad jag är på för humör.

Film: Livet är underbart.

Bil: Min golf.

Serie: Greys anatomy

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja.

Gråtit över en flicka? Över nån vän jag känt mig sviken av för massa år sen.

Ljugit för någon? Jo då.

Varit i slagsmål? Nja...

Blivit arresterad? Nej, jag är så laglydig så.

Träffat någon från internet IRL? Japp

Antal…

Gånger du varit kär? Två gånger "på riktigt" Förälskad flera gånger.

Gånger ditt hjärta brustit? 1, men det gick att laga hyffsat snabbt.

Hjärtan brustet på grund av dig? Ingen aning, men det finns...

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Oj, det är några.


Gånger ditt namn varit med i tidningen
?  Hur ska jag veta det? Finns det nån som räknar?

Senaste…

Boken du läste? Läser Shantaram nu.

Personen du fick e-mail av? Nåt massmail på facebook.


Personen du fick brev av?
Julia i Usa (julkort om det räknas)?

Personen du fick sms av? Ola

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Nu i jul.

Saken du köpte? Lösfrallor, primer o smoky eyekit från glominerals inför Let's Dance.

Vad har du gjort idag? Har bara druckit kaffe o målat naglarna, men har inte varit vaken så länge.


Brukar du svära mycket?
Alldeles för mkt.

När stiger du upp på morgonen? Oftast runt 7-8

Vad har du på dig? Morgonrock o tofflor

Vad ska du göra ikväll? Vet inte.

Vad är du allergisk mot? Myggor

Var har du ont? Ingenstans just nu.

Använder du hårspray? Hela tiden när jag jobbar, men inte så ofta på mig själv.

Kan du stå på händer? Nej, tvivlar jag starkt på.

Håkan Hellström eller The Ark? Håkan!

Salt eller socker? Salt...


Gillar du ketchup?
Nja, nån gång på färssås kanske.

Är du glad nu? För all del...

Var du glad igår? Ja

Vad dansar du till? Beror på humöret.

Stockholm är… ? Hemma.

Göteborg är… ? En stad jag alldeles för sällan besöker.

Kan du sjunga? Nej, inte särdeles bra.

Spaghetti eller makaroner? Spelar ingen roll, men hellre bulgur.

Land du vill besöka? Vilket varmt land som helst just nu...



Shit vilken tid det tog! Tur att jag är envis, annars hade jag aldrig orkat fylla i allt det där. Men nu vet ni lite mer om mig.

/Maria


Nytt år = nytt liv?

Jag och Maria sitter hemma hos mig i soffan och planerar lite inför 2010.

Vi har båda haft långledigt över helgerna så både affären och bloggen har legat lite på is nu ett tag. Vi ska egentligen prata jobb men samtalet glider ändå in på förändringar som ska ske, ni vet det klassiska nytt år=nytt liv osv. Eller som Maria sa förut när vi skulle äta lunch: Vi tar något lätt och nyttigt. Alltid denna viktångest efter julen och alltid detta sikte på beach 2010. Själv satsar jag på beach 2022 och Maria har helt gett upp och står i vassen i stället.


Skämt åsido, så illa är det inte.
Nytt år = nya tag och nya möjligheter.

Ps: för er som undrar så slår vi upp portarna till Iam den 11/1 igen.

/Anna 

RSS 2.0