Påsknaglar.

Har inte hunnit visa mina påsknaglar än. Har haft dem i några dagar nu, men har haft fullt upp så jag har inte kunnat visat dem förrän nu:



Har använt Lemon fizz som bas och Happy go lucky som övre lack för att gradera. Båda lacken är China glaze (Up and away kollektionen, 95:- på I am) Jag klantade mig lite när jag målade, det är nåt hack i nån nagel och lite ludd från svampen fastnade när jag målade, så jag måste nog byta färg snart, men tycker ändå att det blev rätt fint! Klar sommarfavvo!

/Maria

När batterierna tar slut...

Detta kom jag hem till häromdagen...




Magnus "klippte" sig och batterierna dog. Fint va? Tur att maskinen laddar upp ganska snabbt... Detta hände för övrigt när vi var i Egypten för nåt år sen. Han hann inte klippa sig innan vi åkte så han tänkte göra det direkt vi kom fram. Det gick inte så bra. Vi fick sitta på hotellrummet och vänta på att batterierna skulle laddas. (Eller ja, i ärlighetens namn satt vi på balkongen och njöt av värmen, men ändå...)

/Maria

Nya öppettider.

Nu när våren närmar sig har vi beslutat att ändra öppettiderna. Från och med nu så har I am öppet 11-18 mån-fre. Snart kan vi förhoppningsvis även ha lördagsöppet.

Mvh

Anna och Maria

Vinnarna av Let's dance 2010 är korade!



Cecilia Ehrling och Mattias Andreasson!

Det var en lång dag igår! Men jätterolig. Var i studion vid halv 10:30 på morgonen för att hinna packa upp sminket till min första sminktid som var 11:15. Då började jag med Cissi.

Såhär såg sminkbordet ut då:



Sen följde smink av Molly och Elin i rask takt. (Inte en enda bild kom jag ihåg att ta på Molly...)

Det märktes inte av så mycket att det var final, luften brukar darra av nerver men igår var det rätt lugnt. Eftersom alla dansarna kom tillbaks igen så var vi även full styrka i sminket. Vilket oxå är roligt så man får träffa kollegorna ibland. Efter var det ju finalfest, men den skippade jag eftersom körslaget väntar idag. En sån lång studiodag kräver energi och det orkar jag inte om jag varit och festat kvällen innan. Så jag smet direkt efter sändningen.  Nu ska ni få se lite mer "bakombilder":




Anna fixar Helena.





Helena färdigstylad.



2 av tjejerna jag sminkade. Cissi och Elin.



Inte bara jag som ville fota lite...




Cissi färdig inför sista dansen.



Finaltjej nummer 2!



Kicki och Lotta



Såhär ser gårdagens färgskala på läppglansen/stiften ut. Denna tallrik följer med tjejerna som "passar" i studion.



Sminkbordet i slutet av dagen. KAOS!



Tur att det finns hårtork så penslarna torkar snabbt när man tvättat dem.

Sådär kan en dag se ut i sminket. Runt 12 i natt stack jag nyckeln i ytterdörren, 30 minuter senare sov jag. Och snart är det dags för ännu en studiodag. Körslagetstudion väntar.

Hoppas du får en bra helg med iaf lite sol!

/Maria

Finaldags!

Vet inte hur bra det är att jag vaknade och gick upp kvart över 5 när jag ska jobba fram till 12 snåret i natt och sen upp för en lång dag på körslaget... Men men, vad ska man göra när man vaknar och inte kan somna om?

Cissi och Matte eller Claudia och Tobbe? Vad säger ni?


Förresten, om ni undrar över vad det var jag skulle göra igår så kan jag avslöja det nu. Jag var och tittade på ett terrarium... OCH det fick följa med hem. Så inom en snar framtid har vi förhoppningsvis en ny familjemedlem.

/Maria

Foton till butiken.

Spännande! Har precis lagt på luren efter ett trevligt samtal med Göran Granlund från Granlund pictures. http://granlundpictures.dinstudio.se/ Har skrivit om dem förut. De är fotografer och tar fantastiska bilder på våra sminkningar ;) . De jobbar med allt från bröllop till tvsändningar. Och nu även med oss. Så ska du gifta dig eller bara vill ta lite snygga bilder är det dem du ska vända dig till. Varför inte en fotografering med styling? Vi kan fixa håret och sminket och de tar bilder. Bra presenttips!

Men iaf... Anledningen att jag pratade med honom idag är för att vi har köpt några av deras bilder för att sätta upp i butiken. Vilka det blir visar jag senare, men visar även här några av hans fantastiska bilder.







Samtliga bilder är tagna av Granlund pictures.


Bäst att jag skyndar mig lite. Ska in till butiken lite tidigare idag för att få en kurs i hur vår nya kassaapparat fungerar. Varken jag eller Anna är några större tekniska genier så lite hjälp är aldrig fel. Sen i kväll ska jag göra något mycket spännande. Men jag berättar inte än vad det är... (Det har absolut inget att göra med skönhet att göra...)

/Maria

Hårvisningen igår...

Hm... Hårvisningen igår var väl... sådär. Kan inte påstå att jag är överdrivet imponerad av kvaliteten av löshåret eller visningen av håruppsättningar. Sen jobbar vi sällan (läs aldrig) med syntethår i uppsättningar. Men det var ändå bra ordnat av vår grossist. Trevlig stämning och trevligt med lite förfriskningar. (Även om jag tog bilen och fick nöja mig med att dricka Loka.) Det var några frisörer där som inte jobbar med förlängningar och uppsättningar, för dem kanske det gav lite mer.

Det som var bra med kvällen var att vi köpte upp ett litet lager med hårsmycken. Strassnålar och liknande. Tyvärr strejkar min telefon för tillfället och kameran ligger hemma så jag kan inte ta bilder och visa. Men fina är dem. Bra att ha i uppsättningar och festfrisyrer!

Inte hann jag förbi Mac heller... Får ta det en annan gång. Har för mig att läppstiften ska säljas i ett år, så jag hinner nog köpa dem förr eller senare.

Nu ska jag gå och köpa mig något att äta. Magen kurrar värre än en fabrikshall!

/Maria

Visning idag.

Idag måste vi stänga lite tidigare på I am för vi ska till vår hårgrossist på löshårsvisning! Ingen av oss vill missa det, och eftersom det bara är vi två så är detta enda sättet. :( Det ska bli spännande för just det märket som är där (jag skulle berätta vilket det var om jag inte vore så nyvaken och förvirrad, för jag kommer helt enkelt inte ihåg vad det hette...) har vi inte provat. Och både jag och Anna är övertygade om att man måste prova en massa saker för att hitta the best of the best för våra kunder.

Funderar på om Anna låter mig gå några minuter före henne. Skulle så gärna svänga förbi Åhlens för att se om Macdisken har Cyndi Laupers läppstift där. Jag har ju inte kommit iväg för att leta efter det än... Den hade min kära fina kollega Jenny L ett sånt fint mac rouge i lördags på körslaget som jag är lite sugen på oxå...

Hur det går i mitt sminkletande får ni veta i morgon...

/Maria

40 är det nya 20- Cougar town.

Har ni sett Cougar town? (Kanal 5 på tisdagskvällar.) Det är mitt nya favoritprogram.



I varje avsnitt har jag garvat så tårarna sprutat. Hennes sätt att vara mot snygga grannen och hennes sons relation med pappan... Ja har ni inte sett cougar town så rekommenderar jag er verkligen att göra det så snart ni kan! Appropå tv så är det ju Hollywood fruar i kväll. Får se vad härliga Maria Montazami hittar på idag då! Vad jag skulle jubla om jag fick reda på att jag skulle jobba med henne.

/Maria

Måndagsnaglar- grön gradering. (Plus lite helguppdatering)

Så var helgen slut... Eller ja. Det var inte mycket till helg. I fredags var jag först på ett nytt program som heter Bubblan (SVT) och jobbade, sen när det var klart stack jag direkt över till Let's Dance och hjälpte tjejerna där. Anna körde LD förmiddag- genrep när jag var på Bubblan. Sen hade hon föreställning med kvarteret Skatan så då körde jag resten av dagen.  Ett väldigt meckande med andra ord. Sen var det ju premiär för Körslaget i Lördags. Ville inte störa med kameran första dagen så jag lät bli att ta kort. Kommer nog hinna ta lite kort någon annan lördag så ni får se lite bakom kulisserna bilder.

Om ni är nyfikna på vem jag sminkade så var det Linda Sundblad, Mojje, en av Rongedalarna (måste lära mig se skillnad på dem...) och Raffe. Plus en drös körmedlemmar.

Men nu är det en ny vecka. Startar med ny nagelfärg:

Refresh mint- China glaze. (Åter igen förlåt för all färg utanför...)





Sen kände jag att jag var tvungen att öva lite på gradering så då högg jag tag i Four leaf clover och satte igång med svampen. Det gick nästan sämre denna gång... Resultatet:




Nåja- övning ger färdighet heter det ju. Jag ger inte upp. Ska nog pröva på en gul gradering nästa vecka till påsk.

Idag väntar I am på mig. Har inga produktioner förran på fredag så jag verkligen kan lägga tid på affären. Ska skicka lite beställningar från webshoppen och sånt bara.

Hoppas ni får en strålande start på veckan!

/Maria

Badrumsdrömmar.....

Hej! Inser precis att jag behöver ett större badrum, skulle vilja ha det 3 gånger så stort minst, eller allra helst lika stort som hela lägenheten (42kvm). Nej det var väl kanske att ta i, men tänk att få ha som ett eget spa hemma. En helt egen relax avdelning med stort bubbelbadkar, ångbastu, stor härlig dusch, palmer, sköna stora fluffiga divaner som man kan ligga och vräka ut sig på.Dreem on... Får nöja mig med mina ynka 4 kvm badrum där det går in det viktigaste, dvs ett handfat, en wc stol, en duschslang och en lite toppmatad tvättmaskin. Yta kvar att stå på ca 1 kvm......Undra om det är fler tjejer som drömmer som jag? 

Här kommer lite foton från mitt hemma spa...




Diverse hår och dusch produkter.



Det proppfulla badrumsskåpet.



Min nagellacks samling.



Min handtvål, denna är en av mina favorit tvålar. Olivia från apoteket skön och skonsam mot händerna.


Nu ska jag fortsätta att drömma om "mitt framtida spa".



Anna


10% på webshoppen i helgen!

Puh, sitter och håller på med shoppen innan jag ska börja jobba. Tänkte vara lite snäll så här inför helgen och ge de 20 första kunderna 10% rabatt på ett köp. Ange koden: Smyginvigning i kassan så får ni rabatten. Gäller t.o.m söndag.

Gäller hela sortimentet! Missa inte att vi har lagt ut en del av lösfransarna, badsortimentet  och hela up and away kollektionen från China glaze oxå.

Trevlig helg!

/Maria


http://iameo.e-butik.se/

Nyhet: webshop!

Nu är vi sådär dåliga på att blogga igen. Anledningen hittar ni här:

http://iameo.e-butik.se/

Vi ska öppna en webshop! Den är under uppbyggnad än, men om du vill kan du handla av det vi hunnit lägga ut.

Välkommen med din beställning!


/Maria och Anna

Torra läppar, del 2.

Hej! Läste precis Marias tips för torra läppar och håller helt och hållet med henne,men kan inte låta bli att kompletera med några av mina favoriter för torra läppar också:

Denna klassiker från Elizabeth Arden har väl knappast undgått någon? Ett plus är att den nu för tiden finns i både stift och burk som vi kan se ovan.

Den gamla hederliga tuben får självklart också vara med. Den fungerar dessutom ypperligt bra till torra armbågar,nagelband osv.


Det sista jag vill tipsa om är Oriflames tendercare: Söt, liten och praktisk att ha med sig i väskan och dessutom fantastisk på läpparna.


Ha en bra dag.

Anna

bloglovin

Leka med lack.

Tänk att jag aldrig kan hålla mig ifrån att kladda på naglarna. Idag fick jag ett ryck och tänkte pröva skiftningar i nagellack tack vare att jag läste detta: http://makeupmylack.blogg.se/2010/march/gradient-manicure-tutorial.html#comment

Det såg inte så svårt ut tänkte jag och började kladda. Tror dock att man måste ha lite större nyansskillnad i lacken än vad jag hade och jag måste nog öva upp tekniken lite för detta är resultatet:



Ingen jätteeffekt med andra ord. Men lite skiftningar blev det. Jag använde High hopes från China glaze (eftersom jag redan hade det på...) och försökte skapa skiftningarna med Heli-yum oxå från China glaze.

Av någon anledning påminner mig naglarna mest om drinken San Fransisco. (Som verkligen kan ge mig rysningar... Hallå minnen från Ayia Napa sent 90-tal)

Annars så var det en kul teknik! Kommer lätt att prova den igen snart...

/Maria

Uppdatering lite senare: Glömde överlack på bilden ovan. Med överlack på så blev det mycket bättre.

Tips för torra läppar.

Vaknade i morse med snustorra läppar. Älskar läppstift, men ibland kan man bli lite väl torr av det. Då finns det en produkt som alltid räddar mig:



Bioliv läppsalva med olivolja.

Älskar denna produkt! Vilket även visar att bra inte alltid måste vara dyrt. Den kostar runt 40:- om jag inte minns fel och är sådär mjuk och skön och sitter kvar länge. Smakar heller inte lika läskigt som t.ex Eight hour. (Även om jag gillar den oxå...)

Är lite osäker på vart man bäst köper den. Jag har införskaffat min ute i skärgården på Nåttarö. Min kära vän Leyla och hennes kollega Anna har en livsmedelsaffär där och säljer Biolivs sortiment.

Men ser ni den i någon affär, haffa några exemplar direkt. Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!

Betyg: 5/5. Finns inget som tar ner betyget. Den är helt enkelt toppen!

/Maria


Bye bye hår. Lite ångest!

Nej, jag har beslutat mig för att det är dags att ta ur min hårförlängning. Jag provade ju en ny leverantör för någon månad sen och insåg rätt snart att det inte alls är bra kvalitet på det håret. Det trasslar sig direkt, är strävt som torrt gräs och är inte alls lätt att sköta om man jämför med vår vanliga leverantörs hår. Så nu orkar jag inte mer. Idag kommer jag alltså bli korthårig igen. Jag kommer antagligen sätta i hår snart igen, men jag ska nog låta håret vila lite först. Dessutom måste det klippas igenom ordentligt och slingas och nyanseras. Får se hur jag står ut med mellanlängd på håret. Jag trivs med kort hår och jag trivs med långt hår. Men det värsta jag vet på mig själv är mellanlängd. Bläää- ångest!

Så good bye till långt hår.

/Maria

Helt ledig helg- recap.

Så var det måndag igen. Dags för ännu en jobbvecka. I vanliga fall skiljer jag knappt på helg och vardag eftersom jag oftast jobbar helger, men föregående dagar var ett undantag. Jobbade inte en sekund i helgen. Så skönt! Kände att jag behövde lite ledigt.

Började helgen med att vi (läs Magnus...) byggde en liten hyllsektion i förrådet där jag kan ha mina krukor och blommor.



Ja ja, det syns lite dåligt hur det ser ut. Men ni kan väl använda fantasin... ;)

Sen tog vi ut lilla trädgårdsbordet och fikade vi ute i solen i flera timmar:



Och tittade ut över en något snöig trädgård:

 

Isen på vår lilla damm börjar smälta nu, det var ett bra vårtecken. Såg dessutom 2 små guldfiskar som sakta simmade omkring där nere. Det gjorde mig väldigt glad. Hoppas att alla 6 överlever vinterdvalan.

Sen passade jag på att sortera lite bland mitt smink och nagellack.



Ett rätt litet utbud om man jämför med vissa bloggare.



Det här är "mitt eget smink". Dvs det sminket som jag använder på mig själv och som aldrig hamnar i sminkväskan. Jag har en låda eller två i byrån det står på oxå, men detta är det som ligger framme och som används frekvent. Plus att jag har lite i olika väskor/fickor här och där. Men med detta sminkar jag mig i 9 fall av 10. Läppstiften är förövrigt: vixen, passionfruit, raspberry och spice rum. (Rött, orange/rött, rosa och ljust brun/rött.)

Men nu är det dags för ännu en vecka fylld med jobb. Ska försöka hålla mig i butiken mån-tors, sen är det semifinal i Let's Dance på fredag och på lördag är det säsongspermiär för Körslaget. Kul!

/Maria

High hopes- China glaze.

Ledsen för så dåligt bloggande i helgen. Är ledig hela helgen och har inte ens knappt satt på datorn. Det är ju dessutom mycket lättare att inte sitta vid datorn när man bara har stationär.

Igår var en riktigt härlig dag. Satt i solen i flera timmar på förmiddagen och bara njöt. Sen så planterade jag om massa blommor och klippte ned dem efter vintervilan. (Älskar att hålla på med blommor och trädgård). Sen var det bara middag och mello som gällde. En hel dag utan smink och skönhet med andra ord. Det är skönt med en paus ibland!

Nu på morgonen har jag däremot hunnit med att måla om naglarna. Var sugen på något mer "vanligt" denna gången, så valet föll på High Hopes från up and away/China glaze. Jag tror att Anna redan visat den i bloggen, men nu är det min tur att visa upp hur den ser ut på mig.



Ännu en fin somrig färg.Den var otroligt lätt att få jämn. Det var knappt så jag sölade så mycket utanför. Det säger endel! 2 lager som torkade snabbt var lagom för att få ett bra täckande resultat. Dessutom är den väldigt glansig och fin. Me like!

Hoppas vi får lite sol idag med. Känner att mitt blekblåa ansikte skulle må bra av några solstrålar.

/Maria

Alltid bra att känna duktiga fotografer!

Gud vad tiden går fort. Det är redan den 10:e veckan med Let's Dance. (Tror jag räknat rätt...) är lagom mör i kroppen idag. Det blev en lååång inspelningsdag igår. Men det var det värt. Ni kommer att få se varför...

Har ju tidigare skrivit om att vi haft en dialog med en fotograffirma om lite bilder. Vi kommer att köpa deras bilder för att ha i butiken, men även samarbeta med i vissa projekt. T.ex bröllop. Det jag sett av deras jobb är jättebra!

Titta bara på den här bilden:


foto: Göran Granlund

Nu är den rätt liten, men jag tror ni ser att Tonys uttryck verkligen fångades på bilden.


Behöver du en fotograf eller bara vill spana in lite snygga bilder gå in här:

http://granlundpictures.dinstudio.se/news_1.html

Nu är det dags för en dusch, sen bär det iväg på dagens jobb och äventyr.

/Maria

No more dator...

NU har jag äntligen kommit för mig att skicka min dator, det tog bara några veckor. Sitter nu vid min sambos stationära- inte alls lika bekvämt som när jag har min lilla fina laptop i knät. Hoppas att datordoktorn byter tangentbordet snabbt.

Idag ska jag först iväg till butiken för att sminka Ola inför massa intervjuer. Sen sticker jag direkt till SVT för att sminka Let's Dance tjejerna. De skulle filma något hemligt inslag och behövde lite smink för det. Så det blir 2 dagar i studion för mig denna vecka.

Sen har vi ett samarbete på g med en fotograf som tagit massa fina bilder på Let's Dance sändningarna. Ska bli spännande att se vad det ska leda fram till. Ska berätta mer om det i helgen i ett eget inlägg.

Busy, busy med andra ord. Det är så det ska vara!

/Maria

Essie- Mint candy apple

Kanske är sist i världen med att prova Essies Mint candy apple. Men nu är det gjort!



Färgen är jättefin, men jag hade lite problem att applicera den. (Kan vara för att jag är van China glaze och de är ju superlätta att få jämna och fina.) 2 lager med 3 på vissa fingrar krävdes innan det blev bra. Men det kan det ju vara värt när man får så fina godisnaglar. Det är just det jag tänker på när jag ser färgen- godis. Förstår att denna färg blivit så hypad. Jag tycker inte ens att händerna behöver få lite solbränna för att den ska vara ultimat. Den är fin som den är. Så nu är jag nyfiken på att prova Re-fresh Mint från China glaze som ser snarlik ut. Men den får snällt vila i nagellackslådan ett tag till.

/Maria

Liten kampanj i mars.

För er som är nyfikna på Cuccio, eller som vi älskar Cuccio så har vi nu en liten vårkampanj på deras produkter. Hela sortimentet är nedsatt med 20% och om man köper 2 produkter får man även en gåva värde 100:- på köpet.





I am, Ringvägen 116, 116 61 Stockholm

/Anna och Maria

Körslaget trailer.

Såg på facebook att de släppt första trailern för körslaget nu. (Den har jag inte sminkat på, ville bara visa den)



Kul! Körslaget brukar vara en bra produktion att jobba med. Bra stämning, glada människor och såklart lite nerver och spänning.

Den 7:e körledaren är ju officiell nu. Det blir Linda Sundblad (från Lambretta.) Måste in tidigare till stan idag. Jag och min älskling firar 3 år tillsammans just idag. Måste hinna in på systemet och köpa en flaska bubbel så vi kan skåla ikväll! Sen måste jag hinna förbi posten för att hämta en leverans från glominerals som tydligen kom häromdagen när vi inte var i butiken. Men tror tyvärr inte att de nya smoky eyekiten är med i den lådan, de kommer nog inte till sverigen än på någon vecka...

/Maria

Maria Montazami! Love her!

Har varit dålig att blogga idag, har helt enkelt inte hunnit... Sitter och tar det lugnt framför tvn. Hollywoodfruarna skriker i bakgrunden.

Hur härlig är inte Maria Montazami?!? Kan inte låta bli att tycka om henne.

Vad tycker ni om Hollywoodfruarna?

/Maria


Alice i underlandet.

Glömde ju att berätta vad jag tyckte om Alice i underlandet 3D.

Berättelsen i sig är väl inget speciellt. Alice har blivit äldre och faller ner i hålet igen och ska hjälpa underlandet i kampen mot röda drottningen.

Det som är bra med filmen är att den är fantastisk i bildspråket, karaktärerna och även 3D effekten. Helt klart väldigt sevärd.

Sen tycker jag att det är fascinerande att man kan gilla Johnny Depp trots att han spelar en rätt ful och galen hattmakare.



Han är fan bra och snygg hur han än ser ut och vad han än spelar. Vilken karisma!

4/5 får Alice in wonderland av mig i betyg.

Lärarjobb idag.

Idag har jag varit på International beauty school of Sweden och undervisat. Det är en skola för hudterapeuter. Jag själv kan inte mycket om hud, men jag är där som makeup lärare. Vitsen är heller inte att de ska bli sminköser, men de får en grundutbildning i smink för att de ska kunna lägga lättare sminkningar i salonger sen. Det är kul att variera sig lite med jobb. Att man en dag sminkar på tv, sen är lite i butiken och ibland är man lärare. Idag gick vi igenom brudmake, shading och korrigering och alla fick även prova att måla riktigt röda läppar.



2 av mina härliga elever.

Hoppas er helg har varit bra!

/Maria

Let's dance bilderna förstörda. :(

Gud så irriterande. Nästan ingen bild klarade överföringen från kameran till datorn. Måste verkligen köpa ett nytt minneskort för att se om det är det som spökar.

Igår sminkade jag Cissi och Molly.

Cissi såg ut såhär: (snodde bilden från deras blogg, http://mattias.letsdance.tv4.se/)



Eftersom de dansade 2 danser så blev det hårbyte på samtliga tjejer. Cissi gjorde vi det enkelt på, bara släppte ut håret och rufsade till det ordentligt.



Molly såg ut såhär denna vecka:


Här är håret inte helt klart. Satte upp ena sidan, och vågade till luggen lite mer...

Sen när de bytte dans satte jag upp allt hår.



Det är såhär alla bilder blir. Ursäkta för det, men ni ser iaf hur hon såg ut. Så söt!

Såhär rörigt blev det på min sminkplats efter programmet. Snabba byten gör att man inte alltid hinner plocka upp allt under tiden...




Lådor med hårsmycken, hårband och div.



Eller varför inte en blomma att fästa i håret?



Hoppas ni får en trevlig helg. Själv är jag ledig idag och ska till Ikea och sen se Alice i underlandet i 3D. Skönt med en ledig dag. Men i morgon ska jag jobba igen, så det är bäst att njuta av dagen!

/Maria

Something sweet- china glaze

Då var det dags för ännu ett smakprov från up and away kollektionen från China glaze. Denna gången helt ofrivilligt, för jag hade tänkt att behålla Light as air på ett tag, men råkade slå av en nagel igår så jag hade faktiskt inget annat val än att göra om manikyren och då kunde jag lika gärna pröva en ny färg. Så här kommer Something sweet:



På ringfingret ser ni denna gång Heli yum (China glaze) Tycker att det piggar upp lite med färg när man annars har en ljus pastellfärg på naglarna. Även om några säkert är trötta på "en nagel färger"

Ute:



 Får direkt bröllopskänningar när jag ser färgen. Den är sött pastelligt babydoll rosa. (mer rosa än vad jag kunde återge på bilderna). Jättesöt färg. Har haft 2 lager, även om det säkert räckt med 1 lager om man är bättre än mig på att lacka. Tyckte att den torkade lite långsammare än de andra färgerna i kollektionen, men det kanske är för att jag är rastlös och ska iväg och jobba. (fredag= Let's Dance)

Om inget oväntat händer tror jag att denna kommer få sitta på ett tag tyckte den var väldigt söt. Men när man jobbar med smink och tvättar händerna 70 000 gånger per dag (överdriver bara lite...) så är det lätt hänt att lacken slits av lite lättare. (Har hänt mer än en gång att jag råkat bränna av färg med plattången eller locktången.)

/Maria

The Falsies- dag 1.

Igår köpte jag Maybellines nya mascara "the Falsies". Så det är klart att jag provade den nu på morgonen.

Mitt morgontrötta öga utan mascara:



En väldigt stooor bild, men då ser ni ordentligt. (Då ser ni även att jag inte färgat fransarna på ett tag. De är verkligen kritvita nu. Skärpning Maria!)






Vad tyckte jag då? Borsten är stor, något jag i vanliga fall inte är så förtjust i. Jag målar mascara på mig själv som små barn målar med kritor. Lite hit och dit och inte alltid där det ska vara. Så jag fick rensa bort rätt så mycket färg på ögonlocket.

Men resultatet är helt ok. Det blir mycket färg och den "tjockar" på fransarna bra, men fick separera dem lite med en hårnål, det blev lite väl kladdigt och ihopsmetat annars.

Ska verkligen ge den här mascaran en chans. Tycker oftast att mascaror är allmänt kladdiga första dagarna. Gillar dem bäst när man använt dem ett tag så att de "stelnar" lite.

Ska ge er ett andra utlåtande när jag använt den lite mer.

Men för nu får den 4,5/5 i betyg. Hade borsten varit aningens mindre och den inte varit så kladdig hade den fått fullt betyg. Så det är helt klart en prisvärd mascara! (Jag betalade 119:- på Åhlens.)

/Maria

bloglovin

Torsdagsinköp.

Mascara jakten gick bra. Kom tillbaks till butiken med the Falsies och Lash Stiletto från Maybelline.



Passade även på att utöka sminkväskan med ögonskuggan Mermaid från glominerals och brynskuggan brown (globrow powder duo) även denna från glo.

Swatch av mermaid:



Tror den kommer vara assnygg i sotningar!

I fredags på Let's Dance insåg jag att mina pennor började sina så jag införskaffade även 6 nya.
3 läppennor och 3 ögonpennor:



Crushed raspberry
Sherbet
Petal
Antique gold
Deep Olive
Twilight blue.

Samtliga från glominerals.

Återkommer med testresultat av framförallt mascarorna.

/Maria

Tidig kund och spontant besök.

Är i butiken tidigt för att färga fransarna på en kund. Kom tidigare än vad jag behövde och började sortera och prismärka varor från en leverans vi fick igår. Då fick jag plötsligt finbesök. Vår favorit Ola Svensson tittade förbi för att säga hej.


En mycket brun och fräsch Ola just hemkommen från Egypten. (Avundsjuk? Vem, jag? Näää...)



Han var påväg till ett möte och såg att jag var i butiken. Trevligt! Passade på att gratta honom till finalplatsen i mello och lovade att jag skulle rösta på honom nästa vecka. Det tycker jag att ni oxå ska göra!

Nej, nu ska jag förbereda för kunden och sen gå på mascara jakt!

/Maria

Light as air+ Grape pop.

Har precis sett på min absoluta favoritserie- Greys anatomy. Har dessutom bytt färg på naglarna igen. Tog ett glas vin och ett långt bad förut medans det torkade och kom precis upp lagom till att programmet började.

Färgen som lockade denna onsdagskväll var:



Light as air från China Glaze. En ljust pastellig lavendelfärg som är ljus och fin. Tyckte dock att den var lite klen ensam så jag slängde på Grape pop på ringfingrarna i ett försök att pigga upp händerna lite. Men färgen är fin! Det är bara att jag vill ha något mer färgrikt just nu. 1 lager räckte dessutom för att det skulle täcka helt.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Har första kunden klockan halv 10 i morgon (vi öppnar annars klockan 12) så då hinner jag även springa in på Åhlens och köpa en ny mascara. Funderar på Falsies från Maybelline.
Någon som prövat den?

/Maria

Före min tid...

I måndags tog jag en tripp in till stan för att äta middag med min kära Mami och hennes kollegor. (Hon bor i värmland och var på kurs i stan, så vi träffas inte så ofta tyvärr...) Eftersom jag inte är mitt i smeten (läs Drottninggatan och granngator) speciellt ofta sprang jag in en sväng på PUB för att spana in Macs disk. Det jag var ute efter var detta:



Cyndi Lauper och Lady Gagas samarbete med Mac för Aidsforskningen. Var faktiskt sugen på båda. Cyndis till mig själv och Gagas till sminkväskan.


Men hittade bara denna kollektionen:




Som inte lockade mig överhuvudtaget...  Nu när jag tänker efter så släpps väl "mina" stift i mitten av mars. (Kan ha fel...) Så jag får väl masa mig in till stan då istället.

Men det var iaf trevligt att träffa min mor. (Tack för middagen mamma lilla!)

/Maria


Kvällens nöje- desperate housewifes!

Ska snart stänga butiken och åka hem. Men vill bara påminna alla om att Desperate housewife har säsongspremiär i kväll!



De snygga hemmafruarna är tillbaks. Tänk om man levde så. Känner inte direkt igen mig själv och mina grannar i deras liv och lyx. Men känns inte som om jag är direkt avundsjuk heller. Deras intriger och kaos lockar inte direkt. Men det är en bra serie. Och bra inspiration rent skönhetsmässigt- hur snygga får man vara egentligen?

Följer ni hemmafruarna?


Recension: Scratch nail food.



Nu har jag använt Nail Food från Scratch (179:- på I am)  i ungefär en månad. Tänkte därför skriva lite om vad jag tycker om den.

Jag är rätt dålig på att komma ihåg att smörja in mig med saker, så därför kom jag på den brillianta ideen att ha den på soffbordet. Eftersom den är så liten så är den inte direkt störande med sin närvaro.

Jag gillar den här produkten. Mina nagelband har inte alls varit torra sen jag började med den. Om naglarna har blivit starkare låter jag vara osagt eftersom jag har starka naglar vanligtvis oxå... Doften är... speciell. Kan inte påstå att jag älskar den över allt annat, men den är helt ok. Påminner mig av någon anledning om när jag var liten. (Kan min mor haft någon parfym med lavendel i?)

Enda minuset vad jag kan komma på är väl att jag är lite osäker på flaskan. Jag skulle inte våga ha med den i väskan utan att vara rädd att den ska läcka ut. (Anna har den i sin väska, utan att något gått fel, men jag är ändå lite nojig..)

Den får 4/5 i betyg av mig. Ska fortsätta använda den! Dessutom är den rätt dryg, så flaskan räcker länge vilket är bra eftersom den är rätt dyr.

/Maria


Alice in wonderland.

Längtar tills på lördag! Då har vi beställt biljetter för att se Alice in wonderland i 3 D! Som jag längtat efter att den ska ha premiär. Tim Burton är en fantastisk berättare och hans historier är oftast så vackra att se på. (Förutom Sweeney Todd som inte föll mig i smaken alls...)

 
  


Burton och Depp är ett bra radarpar. Brukar bli succe när de jobbar tillsammans!

Ska ni se Alice?

/Maria

Anna gillar också nagellack...

Ja jag ska inte vara sämre. Hörde att Maria köpte 7 nya lack igår, och när jag såg de nya färgerna kommit in så kunde inte jag heller hålla mig så 5 nya färger + ett basecoat får följa med mig hem ikväll.

Calypso blue (china glaze) fick bli lack nr 1 att bli testat:

med blixt:



Utan blixt:



Min första tanke var att det var väldigt tjockt att måla med. Men det är ju positivt för att det räcker om man bara har ett lager då. (Fast jag hade 2 ändå...) Jag gillar färgen. Snyggt mörkt blå!

/Anna


Hurra mer snö! Totalt off topic... och lite månadens vara.

Jag hatar snö! Förstår inte alls folk som gillar det. Jag åker inte skidor eller snowboard, gillar inte skridskor, har inte barn som kan leka i snön, tycker inte att det är speciellt fint. Enda gången jag kan acceptera snö är på julafton. Eventuellt på nyår om jag vet att jag ska vara inne hela dagen. Men annars? Bläääää! Det är kallt, blött och man måste gömma sig i varma bylsiga kläder så att man istället svettas när man kommer in. Dessutom är det nästintill omöjligt att vara snygg i håret och snyggt sminkad när det ändå bara förstörs av 1 minut ute.

Negativ- vem? Jag? Haha. Jag försöker boosta mig själv och tänka att det är ju ändå 1:a Mars idag. Snart så kommer våren.

Annars så kan jag tipsa om månadens vara/varor på I am är 20% rabatt på alla produkter för läpparna. (Vi har även läppglans från 59:-)


Lite shopping kan ju ofta pigga upp en i snörusket. Nu finns nästan hela Up and away kollektionen från China Glaze inne i butiken oxå.


Ta det lugnt i snön!

/Maria

RSS 2.0