5 saker jag inte vill vara utan i sommar.

Tänkte visa mina 5 favoriter till en sommar i skönhetens tecken.



-En bra plattång. Min kommer från Ghd och kan bla köpas här. Med en plattång kan du göra vad du vill med håret. Platta, locka, styla... Anything. Ghd är i särklass den bästa plattången på marknaden, den är dyr (1999:-) men värd varenda krona.

-En inpackning med silvertoning. Vårdande och tar samtidigt bort gula pigment. Det står att man ska ha den i 3 minuter i håret. Jag brukar sikta på minst 20 minuter för maximal verkan. (ca 199:-)

- Ett snyggt nagellack är oxå ett måste. Just detta är re-fresh mint från china glaze. Snygg sommarfärg. 95:- här.

- Solglasögon. Mina ögon rinner för minsta lilla ljus. Utan solbrillor på sommaren skulle jag gråta konstant. De på bilden är mina gamla Stella McCartney brillor från typ -07.

- Sist men inte minst är ett solpuder. Jag själv sminkar mig inte jättemycket på sommaren och gillar saker som kan användas lite överallt.  Ett bra solpuder kan användas till rouge, ögonskugga, läppar samt lite här och där. Det hittar du här. Just nu 399:-


/Maria

Dagens sminkning.

Ansiktet har verkligen fått vila från smink hela helgen, inte så mycket som ett drag med mascaraborsten har jag gjort. Så skönt! Men idag tyckte jag att jag kunde sminka mig igen. Så roligt är det inte att vara i en sminkbutik och inte vara sminkad.

Här kommer dagens smink:



Bas: gloPressed base- Honey fair.
Ögon: gloMetallic smoky eye kit blandat med lite gloCheek sheen och penna längs övre fransraden samt innanför undre fransarna från Mac i färgen Tealo.
Mascara: glowater resistant mascara.
Rouge: gloCheek sheen.
Läppar: Rosebud salve.
Ögonbryn: Ehm... mörka färgen i ögonskuggspaletten. Orkade inte leta fram en bra skugga... men det funkar trots att den skimrar lite.

Om jag känner mig själv kommer jag även slänga på lite solpuder innan dagen är slut...

Ser faktiskt själv att silverinpackningen igår gjorde vad den skulle. Är inte lika gul längre. Nice!




/Maria


Leopardfläckiga ben...

Jaha ja, jag kunde inte hålla mig ifrån BUSen... Jag KAN INTE smörja mig med brun utan sol. Hur jag än gör så blir jag fläckig. Jag tror inte jag lyckats en enda gång under mitt 28 åriga liv. Hur gör man? Endel säger att man ska smörja sig med vanlig bodylotion före, endel hävdar att det bara behövs peela ordentligt innan.

Så igår kväll när jag väntade på att sambon skulle komma in för att se på sista avsnittet av Lost med mig (är förövrigt fortfarande gråtsvullen av alla miljoner tårar...) så tog jag fram gloMinerals gradual tanner. (Vi har den inte i sortimentet på I am men av någon anledning hade vi en flaska hemma som jag norpade i test syfte.)

Tyckte jag smörjde så noga, gick omkring i huset tills det torkat och sen vågade jag knappt röra mig när jag väl satte mig ner. Måste faktiskt säga att det inte blev helt katastrof, men fläckar finns ändå lite här och där speciellt på fötterna.

Färgen är lite åt det gula hållet, men är iaf inte fullt lika blek som jag var igår. Smörjde dock bara benen. Skulle ALDRIG ge mig på att försöka smörja in ansiktet. Been there, done that... Nu sitter jag såklart och funderar om jag ska våga mig på ett lager till eller om det blir värre då.

Har ni några tips hur man lyckas med fejkbrännan?

/Maria

Bikinipremiär!

Medans Anna roar sig på Grönan så har jag slitit i min trädgård. Vaknade vid 7 och gick upp en sväng, men insåg rätt snart att jag var lite småtrött så jag gick och la mig igen och vaknade inte förrän halv 10. Det mina vänner händer inte så ofta. Måste ha varit tröttare än vad jag trodde.

När jag vaknade upp allmänt mosig och seg så sken solen in så fint genom fönstren så då åkte bikinin på för första gången för sommaren. Skrämde nog halvt ihjäl grannarna med min vitblåa bleka kropp när jag kutade runt med gräsklipparen. Tanken var att spendera hela dagen med att fixa i rabatter och krukor eftersom det är rätt sällan jag har en hel helgdag ledig. Hängde även ut en nytvättad laddning tvätt på torkning och då kom regnet såklart. Och inget vanligt regn. Nej. Det var som om himlen öppnade sig över oss. Hagel stora som köttbullar (ok då, snarare som blåbär) öste ner och det var bara att ta skydd under tak.

Då bytte jag plan. Planen att renovera/städa trädgården byttes ut till att renovera/städa mig själv istället. Dränkte håret i en silvertonande hårinpackning, rakade bort allt oönskat hår på diverse ställen (behöver väl inte vara tydligare än så va?) samt skrubbade kroppen i förberedande syfte för insmörjning av BUS. Men när jag kom ut ur badrummet sken solen som om den aldrig gjort nåt annat så då glömde jag bort allt som hade med fejkbränna och kastade mig ut på solsängen istället.



Ja ni ser ju. Jag är allvarligt så blek så att solljuset reflekteras på min hud. Då är det illa...

Min fina sambo kom dessutom med en tillbringare med Fanta/rosé. (Eller om man vill va lite fancy: St Tropez)
Där låg vi på en varsin brits i nån timme och bara njöt så resten av renoveringen inkl. fejkbrännan får vänta ett tag. Varför jäkta saker när man kan slappna av och njuta istället?

Hoppas ni haft en lika skön dag som jag har haft!

/Maria

Zombies, spöken och oscarsvinnare.

Godmorgon!

I dag har jag varit uppe med tuppen! Kl 6 ringde klockan och som vanligt så "snoozade" jag in i det sista för att i sista sekund få panikspringa runt och stressa i väg till jobbet. Väl här så visar det sig vara lugnt, en sminkning bara. Sen när jag slutar ska jag gå på:



:

Ska bli jättekul dels för att solen skiner idag och dels för att jag inte varit där på nästan 7 år tror jag. Ett problem dock bara är ju att jag är väldigt harig när det gäller karuseller men det finns ja annat att göra där inne också som tur är. En grej som jag alltid tyckt är rolig är spökhuset, man går där inne och bara väntar på att få bli skitskraj... hmmm, nu är det ju inte så läskigt längre när man kommit upp i åren. Annat var det förr då jag var 12 och krampaktigt hängde i pappas arm och tyckte att det var det läskigaste jag varit med om.
Jag hoppas på att möta ett gulligt lite spöke i dag som inte skrämmer skiten ur mig:)



Zombies brukar ju också ha en tendens att vandra runt där inne.....



Om jag möter den här "varelsen" så KOMMER jag att bli lite rädd. För övrig så är detta en fantastisk bild tycker jag, tänk vad mycket man kan gör med mask och specialeffekter. Min absoluta favorit maskör är Greg Cannom han är totalt grym. Skulle gärna vilja stå och titta på en dag när han jobbar. han har bla gjort filmen "Benjamin Buttons otroliga liv"




 



om ni inte sett den så kan jag varmt rekomendera det! Han vann dessutom en oscar för "bästa mask".

Ha en skön söndag!

Kram Anna


Pimp my lashes- starten.

Sådär. Nu är alltså operation Pimp my lashes igång. Första påstrykningen skedde igår kväll (28/5). Målet är att verkligen studera om det fungerar. Är själv oerhört skeptisk till saker sålänge jag själv inte sett resultat så here we go! Torsdagar hade jag tänkt visa veckans resultat. Om jag ser nåt/har några tankar under resten av veckan så kommer jag självfallet visa/skriva om det oxå.

Tog ca en miljon före bilder för att få några som visar vad jag har i dagens läge. Osminkade, dock färgade fransar kommer här:













Sådär. Förresten hur trist är det inte att se sig själv på massa närbilder! Stora porer, slarvigt plockade ögonbryn, brist på kindben, dessutom fick jag inte helt bort varenda gnutta av mascaran under ögonen när jag tvättade bort den igår kväll. Hm. Oerhört deppigt. Men vad gör man inte för att visa er ordentligt om det blir nåt resultat.

Det jag hoppas på är att fransarna ska bli lite kraftigare och längre, hoppas däremot inte alls på att de ska böjas mer för det är det sista problemet jag har med mina frallor som ni kanske ser.

Jag har köpt hem den lilla tuben med Neulash. Den ska räcka i 2-3 månader om jag inte minns fel. Igår på Talang var det iaf 3 av personalen som använt fransnäring och som talade väldigt gott om det. Samtliga berättade att det iaf tar 4 veckor innan resultat syns.

Vad tror ni? Kommer det bli nån skillnad?

Talang och ledig helg.

Igår var det lite lugnare på Talang. Den stora gruppen med dansare- Baby dolls valde att lätta vårt arbete och sminka sig själva. Annars hade vi nog fått börja redan i torsdags tror jag.

Så jag sminkade inte så många denna gång. Tobbe och Marko. 2 av tjejerna i Simsoak. Nån kille från simsoak och en av barbershop killarna. Och inte att förglömma Mr Johan Pråmell. Kanske en av världens trevligaste män. Love him!

Tjejerna i Simsoak skulle se ungefär likadana ut i smink och hårstylingen. Så här blev resultatet:





Tycker att min mobilkamera kunde ta lite bättre bilder. Det är ändå taget i "sminkljus" med en 5 megapixelkamera men nej då, det blir ändå inga bra bilder.

Tanken var att det skulle vara en färgglad 80tals inspirerad sminkning med halvuppsatta hår. Dessa bilder är dock tagna efter första sminkrundan. Sista detaljerna och fixet gör jag inte förrän efter genrepet några timmar senare.

Nästa vecka är det ju final! Vad fort tiden går ändå. Ska bli spännande att se vilka som blir wildcards i år!

Nu ska jag bara njuta av 2 dagars ledighet!

/Maria


Ännu blåare...

vem kan motstå en utmaning?



Kom till studion i min blåa klänning när en av tjejerna pekade på den blå peruken Mia använde till lindansaren förra vecka och sa nåt i stil med att- Haha, där har du resten av outfiten. Såg en glimt av utmaning i ögonen på henne och vem kan motstå det? Tror inte att hon trodde att jag skulle sätta på mig den. Rullade upp mitt eget hår lite slarvigt och satte på mig den knallblå peruken. Såg även då att mina kära kollegor inte trodde jag skulle löpa linan ut, men man är väl envis som den oxe jag är. (Stjärntecknet, även om jag säkert påminner om djuret oxå. Haha) Kort sagt. Jag hade peruken på när jag sminkade. Vid genrepet (runt 4 snåret) tog jag dock av mig den och blev mig själv igen. ;)

Fick även hem neulash idag. (Fick och fick...) Har strukit på det. I morgon ska jag försöka ta ordentliga före bilder. Sen får ni följa operation Pimp my lashes här i bloggen. Ska vi säga att jag försöker uppdatera er varje torsdag om det hänt nåt?

/Maria

I feel blue.


Känner mig alltså inte deppig... jag är bara väldigt blå idag:



Blåklintsblå klänning och även blågröna naglar:



Flyin high från China glaze.

Om ni skulle råka se nåt av sminket så har jag satsat på skimmer idag. Det är ingen hemlighet att jag har en skimrig period och just nu gillar allt som ger lyster och liv till huden. Alla produkter idag kommer från gloMinerals. Mitt nya favvo krämrouge finns såklart på kinder och ögon. gloCheek sheen. Sen har jag överdoserat solpudret sunkiss. Det bruna metallic smokey eyekit pryder ögonen. Har även använt den mörkaste skuggan i den till ögonbrynen och som eyeliner. Ja jag vet att det kanske inte är det mest logiska att använda en brun skimrig ögonskugga till brynen, men jag hade inget annat inom räckhåll så den fick duga. Är inte så noga av mig när det kommer till att sminka mig själv. Det får bli som det blir.

Som ni kan se på bilderna har jag dessutom helt gett upp att försöka göra nåt med mitt hår. Har en skön utväxt, det är ostyrigt som en halmhög i storm och allmänt hemskt. Men det gör inte så mycket. Jag är glad ändå!

Jag ljög förresten. På läpparna har jag inte något från gloMinerals, utan hederliga gamla rosebudsalvan.

Dagens doft är för övrigt Pure seduction från Victorias secret.

Nu ska jag pallra mig iväg till I am en snabbis för att ta hand om en kund innan jag smiter bort till Kvarnholmen för semifinal 3 i Talang 2010.

/Maria

Meterlånga fransar i sommar?

Såg att Anna bloggat om att hon var sugen på fransnäring i sommar och nu såklart ska inte jag vara sämre. Så idag har jag beställt ett exemplar. Tänkte pröva neulash för det är det jag hört flest bra recensioner om. Så förhoppningsvis får jag hem det i morgon och kan börja operation pimp my lashes redan i helgen! Spännande! Självklart kommer jag visa resultatet eller brist på resultat här i bloggen.



Bild lånad från google.com

/Maria

Åter i lager- gloCheek sheen.

Nu kan vi glatt berätta att vi fått en till laddning av gloCheek sheen som jag skrev om här. Tjoff sa det så tog de slut, men nu har vi ett gäng inne igen för er som inte hann haffa dem sist. Jag har haft mitt på nästan varje dag. LOVE it!

/Maria

Fransnäring- en djungel!

Gud vad det är hypat med fransnäringar just nu. Neulash, revitalash, talika... Det står om dem överallt!

Själv har jag inte provat någon, är nog lite för snål för det. Även om jag sett användare både i bekantskapskretsen och hur många som helst i bloggvärlden så tvekar jag...

Såg faktiskt precis att en av våra leverantörer tagit in talikas näring. Den hade jag inte hört så mycket om innan, men efter att jag googlat det så såg jag att den faktiskt fått endel bra recensioner. Dessutom är priset typ en fjärdedel av vad de andra kostar. Funderar starkt på att ta hem ett ex och pröva nästa gång vi beställer därifrån.

Har du prövat någon fransnäring och vad tyckte du?

/Anna

Jobb på event för massa bankfolk.

Är lite småseg idag. Långdag igår. Först var jag i butiken i några timmar för att sen packa in mig i bilen och åka ut till Nacka för ett event för 300 bankmänniskor. Kul! Jag gillar event. De är oftast bra ordnade och roligt folk att jobba med.

Sminkade och fixade håret på jazzsångerskan Gunhild Carling 

 

Samt några av dessa härliga dansare:



Det var iaf en väldigt trevlig kväll med härliga medarbetare!

Idag väntar "bara" I am. Titta in och säg hej om ni har vägarna förbi!

/Maria

Sex and the city 2

Ikväll smäller det! SATC 2 har premiär. Önskar att jag kunde se den redan ikväll, men det är rätt kört.

Ska jobba på ett event ikväll så jag får längta vidare tills jag har tid att gå och se den på bio. Tänk hur många som har en relation till tv serien. Mitt bästa minne är nog när jag och Nattis (en vän jag delade lägenhet med) varje sändningskväll kröp ner i soffan och dippade morötter och gurkstavar och drömde oss till en värld där allt var så glammigt och härligt och fritt som i serien.

Och karaktärerna berör mig än idag. Jag och Anna såg första filmen tillsammans och jag bölade mig igenom den. Vem har inte nån gång suttit och funderat på vem av tjejerna man är mest lik. Men man (jag) kommer alltid fram till att man har lite av alla i sig. Och det är väl det som är det stora med Carrie, Miranda, Sam och Charlotte. Vem du än är, vart du än bor så kan du alltid relatera till någon av dem.

Kan inte riktigt bestämma mig vilket som är mitt favoritavsnitt. Men några scener jag verkligen minns som om det var igår jag såg dem är:

-När Aidan och Carrie är ute i hans stuga i bushen och Mr Big kommer dit. Tycker så synd om Aidan samtidigt som man ändå alltid gillat Big.

-Charlotte och the Rabbit. Behöver inte säga så mycket mer va?

-När Sam får cancer och Smith rakar av sig håret för hennes skull...

-När Steve och Miranda kysser varandra på Bradys kalas.



Vem i Sex and the city identifierar du dig med?


/Maria


Uppdatering mascaratest.

gloWater resistant mascara fick ju pryda mina fransar igår. Men kunde inte ge den ett betyg eftersom jag ville testa den en hel dag först. Och vilken heldag den fick. Sminklogen på Talang igår var stekhet! Det var så varmt så att alla var helt klibbiga och nästan yra av värmeslag. Dessutom så var det ju rätt så mycket att göra med en grupp med 7 danstjejer, ett Ska band, en dragshow, två sångerskor varav en av dem med ett band bakom sig, 1 trollkarl med två statister, en lindansare och en showkille. (vet inte hur jag ska beskriva Micke maskin annars... Samt då såklart Tobbe, Marko, Johan och Bert. (Charlotte har sin egen sminkör Mattias med sig).

En hel del att göra med andra ord. I ett litet rum utan fönster eller luftkonditionering. Det var så varmt att det nästan var svårt att få sminket att fästa!

Så mascaran fick vara med om en del. Dessutom (don't try this at home) för att verkligen testa den tog jag inte av den igår kväll för att se hur den såg ut när man sovit med den. Stackars fransar...

Men den klarade alla test. Inte en smula trillade ner under ögat igår. Inte heller under natten har så mycket hänt med den. Den sitter fortfarande på plats. Nu lite mer nött, men ändå fullt godkänt.

Så betyget blir: 4,5/5. Jag kommer lätt att fortsätta använda den. Speciellt eftersom jag har väldigt ljuskänsliga ögon som rinner lätt. Därför har mascaror en tendens att trilla på mig om jag är i starkt ljus. Och det är jag ju både i jobbet och nu när sommaren närmar sig/ är här.


/Maria

Test: gloWater resistant mascara

Lite sen med att testa denn mascara som faktiskt kom för några månader sen. Därför har vi heller inte tagit in den till I am eftersom vi gärna testar produkterna innan vi tar in dem till sortimentet.



Fakta: Detta är enligt gloMinerals en vårdande, förlängande, volymgivande mascara som är vattenresistent dvs att den inte är vattenfast men resistent mot vatten. Antar att de menar på samma sätt som t.ex Kanebos Mascara 38°C. Den går att bygga i flera lager, bäst är det om man väntar 30 sekunder mellan appliceringarna för att det inte ska klumpa.

Mina fransar innan mascara. (Nyfärgade och allt...)



Efter min något slarviga applicering:



Resultat:

För tidigt att säga nåt om hur den sitter såklart eftersom jag faktiskt inte haft på mig den mer i än en kvart... Haha. Men tycker att den kändes helt ok att måla med. Ingen sådär wa-wa woom effekt, men det är det få mascaror som ger enligt mig som mest kladdar på mascara lite planlöst när jag själv använder det. Den torkade snabbt, minimalt kladd. En mellanstorlek på borsten- vilket jag gillar. Men ändå rätt bra volymresultat måste jag säga när jag tittat mig i spegeln en gång till. Verkar lovande!

Får se hur den står emot en svettig lång dag i Talang studion idag. Återkommer med hållbarhetsrecension vid senare tillfälle.

/Maria

Händelserik dag!

Oj vad det har hänt mycket idag! Inte bara pressmötet i morse. Det var ingen höjdar uppslutning. Flera hade osat men dök ändå inte upp. Men allt hände lite snabbt så man kan förstå att det inte var så många på plats. Men det var ändå trevligt!



Det bjöds på laktosfri smoothie med hemmaodlad mynta som dekoration, (Från min trädgård- har mynta som skulle räcka till hela stockholm...) olika nötblandningar, salta pinnar och olika melonsorter.



Maria från gloMinerals väntar på de inbjudna gästerna.



Jag börjar visa sminkningen på vår modell Gathania.



Jag i action med att visa stegen i sminkningen. I bakgrunden ser ni Pernilla från gloMinerals.

Shit, det är rätt konstigt att en look jag själv satt ihop och designat faktiskt finns ute till kund nu. Det jag ville med looken var att den skulle vara somrig, skimrig och tillgänglig. Dvs att alla ska kunna bära upp den vare sig du är mörk eller ljus, gammal eller ung. Samt att den ska vara okomplicerad. Att alla ska kunna anpassa den till sig själv. Hoppas att alla känner det.




Det söta lilla häftet med alla använda produkter och beskrivning hur man lägger looken. Tyvärr har vi inte fått dem att dela ut till kund än, men vi får dem förhoppningsvis typ nästa vecka.


Sen hände nåt lite märkligt. jag och Anna stod ute och... eh... luftade oss lite. Då kom en kvinna på gatan och sträckte till mig en telefon. I luren var det en annan kvinna som var desperat. Det hade hänt en "liten" blekningsolycka och hennes hår hade gått av. Vi sa först tvärnej att sätta i löshår på det håret. Men hon var själv frisör och medveten om riskerna och att det inte fanns nån större chans att det skulle bli speciellt bra. Men hon lyckades övertala Anna att göra det. Ni ser själva hur extremt kort hennes hår var på vissa ställen:



Måste säga att det blev bättre än vad jag kunde ana. Efter bilden: ( 175 slingor senare och helt oklippt)

Som vanligt måste min kamera förstöra några bilder...





Under tiden hann jag med att jobba lite med webshoppen samt färga brynen o fransarna på en kund.

Sen avslutades dagen med att jag hade en provsmink/uppsättning på en brud jag ska göra i augusti. En rätt fullspäckad dag med andra ord! Nu väntar jag på sminkschemat inför andra semifinalen i Talang 2010. Spännande att se vad morgondagen bjuder på i sminkväg.

/Maria





gloMinerals Sommarlook 2010

Nu finns Sommarlooken på webshoppen och i butiken. Alla produkter som ingår i looken är nedsatta 10% under sommaren. Jag rekommenderar framför allt highlightern och solpudret om man vill satsa på nåt somrigt och härligt!



/Maria

Först till kvarn...

..får först köpa! Ok, jag vet att det inte är så talesättet går, men det är så läget är just nu. Visade er vårt nya kräm rouge stick igår. Det visade sig att vi är ensamma om dem i sverige. Och vi har bara 4 kvar... (vet inte när vi kan få hem fler) Så jag föreslår att ni skyndar er om ni är sugna.

Annars händer nåt riktigt spännande nu klockan halv 10. Vi släpper då gloMinerals sommarlook på I am. Det är den officiella svenska sommarlooken och den heter just sommarlook 2010. Berättar mer om detta senare.

Men det är klart att jag vill att ni som läser bloggen ska vara först med att se det färdiga resultatet. Så här kommer den:




gloMinerals Sommarlook 2010.

/Maria


UPPDATERING: Bara 3 av av krämrouget kvar...

NYHET- gloCheek sheen.

För några veckor sen skrev jag om gloMinerals sommarnyheter. Blev ju t.ex väldigt sugen på denna:



Och gissa vad? Den finns nu i sverige. Ringde samma dag till en av våra kontakter på gloMinerals och sa att den VILL jag ha! Har redan köpt en till mig själv och självfallet även prövat den på. Försökte ta bild på resultatet, men det gick inte så värst bra. Men den ger en fin lyster utan att vara för glittrig och färgen är diskret och ser naturlig och fräsh ut. Prövade även att ha den över lite rouge som jag la på handryggen- fungerade även det fint.


Om ni är sugna så kostar den 255 riksdaler och finns här:  gloCheek sheen


/Maria

K***lrufs och test av hårprodukt.

Somnade med blött hår igår så när jag vaknade såg jag ut som en blandning av ett penntroll och ett skatbo. Tror ni inte att det var så illa? Här kommer beviset:





En smärre katastrof med andra ord... När jag kom till butiken (lite tidigt för jag missade tåget och var tvungen att ta bilen...) så kom jag på att jag fått en hårprodukt till test av en god vän som är frisör.

Lanza- Healing smooth heter den och ska egentligen användas i fuktigt hår för att sen fönas torr. Men skitsamma tänkte jag och kletade i halva håret. (Resten av håret använde jag repair rescue- sealed ends från Schwarzkopf som jämförelse eftersom det är det jag brukar ha)





För blotta ögat så är det ingen större skillnad på resultatet. Lanzas produkt är på min vänstra sida och schwarzkopf på högra.



Men känner en klar skillnad i mjukhet på sealed ends sidan. Där håret är mjukt och skönt och mindre slitet i topparna. Ska ge Lanza fler chanser att utmärka sig på rätt sätt som det tänkt att den ska användas. Men denna ronden vann Schwarzkopf.

Om det är någon som skulle råka skymta mitt smink så har jag följande produkter.

Bas: Pressed base honey fair och natural light i en härlig blandning. (Man tager vad man haver... golden light är slut hemma.) Under eye concealer i färgen natural.

Rouge: Foolish me- Mac

Ögonskugga: (Tror den heter) sparkling gold- Maybelline. Satt för övrigt smetat i ögongloben när jag kom till jobbet... Dåligt!

Eyeliner: gloMinerals liquid eyeliner- Coal

Läppglans- Lilac luster- gloMinerals

Mascara: The falsies- Maybelline.

Ögonbryn: Ingenting, de blev aningens för mörka på ansiktsbehandlingen igår men det försvinner snart.  

Innerliner: Penna nr 12- Make up A

/Maria

Sakta sakta...

...börjar webshoppen byggas upp. Nu finns det även en badkategori med härliga produkter för badkaret.



Nu får Anna komma hem. Har alldeles för mkt i skallen. Men i morgon kommer hon. Ska bli skönt att få lite sällskap i butiken även om dagarna går rätt snabbt.

Ps. Glöm inte koden: blogg om du vill beställa från webshoppen. Den gör att du får 10% rabatt på slutsumman.

/Maria

Ansiktsbehandling och bloggtorka.

Åh, nu har jag varit sådär dålig bloggare igen. Har haft fullt upp med andra saker så det har helt enkelt fallit bort. Men nu är jag tillbaks på I am igen och då brukar jag kunna hitta nån minut över för att sätta mina tankar i ord.

Vi har haft stängt några dagar när min kära kollega varit utomlands och jag jobbat med annat. Men nu rullar öppettiderna igen. Kom dessutom lite sent till öppningen idag. Har varit på en 2 timmar lång ansiktsbehandling. Så skönt. Det var igår när jag undervisade på skolan som lärarna sa att det fanns några platser kvar på denna elevbehandling. Det var så längesen jag var på nåt sånt så jag var tvungen att tacka ja.



(Bild lånad av International beautyschool of sweden)

Gud så skönt det var! Eller ja portömning är väl aldrig skönt, men man känner sig verkligen som en ny människa efteråt. Lustigt hur man kan känna sig så fräsch, men vara så ful när man är klar med en sån behandling. Rödprickig och flammig... Fiiint! Tur att gloPressed base finns i såna situationer.

Om ni är sugna på en ansiktsbehandling men tycker att det är lite dyrt så rekommenderar jag varmt att leta upp en skola. De har oftast bra priser på elevbehandlingar och jobbar med bra märken.

/Maria

Lördagsmorgon med sol.

Det blir bara ett kort inlägg nu på morgonen för jag måste hinna ut i solen innan jag drar in till stan för att slå upp portarna på I am. 12-16 har vi öppet idag om det är någon som vill hälsa på lilla mig.

Talang igår var lika trevligt som alltid. Det är en stor produktion, men ändå känns det litet och familjärt. Produktionsbolaget Blu gör det väldigt bra. Dessutom måste hela redaktionen få lite cred för det. Fia, Josefin, Nina... You rock!

Jag hann inte ta några bilder tyvärr. Trots att jag faktiskt ville föreviga en av "dockorna" i twisted feet när jag sminkat henne. Kul att få göra nåt annorlunda. Det är den gröna "fedockan" jag gjorde. Med hennes tjocka hår som jag lockade i små lockar så tog det över 1,5 timme.  Sminkade även kaptenen i TF och så hann jag med Jills sminkning samt några av grabbarna i de andra akterna. Ja, plus Tobbe, Johan och Bert. Hm, vi hade nog rätt mkt att göra igår alltså. ;)



/Maria

Webshoppen är up and running!

http://iamsthlm.e-butik.se/

Sådär, nu är den fullt fungerande även om vi inte hunnit få in riktigt alla produkter än.

Just nu får ni som starterbjudande 10% på ordrar över 200:- om det är något ni är sugna på med rabattkoden: blogg


/Anna och Maria

Talang 2010

Så var ledigheten slut! Idag rivstartar jag med den första av fyra direktsändningar av finalerna i Talang 2010. Ska bli kul att träffa gänget igen. Hoppas att teamet är samma som förra året. Har ingen direkt koll eftersom jag inte var med på några auditions i år. Därför har jag rätt dålig koll på talangerna... Nu ska jag kolla igenom sminkväskan så allt är packat och redo.

/Maria

Torr vecka i värmland- men med en hårvårdsupptäckt!

Glömde ju att ta med mina hud/hårvårdsprodukter till värmland. Därför tänkte jag att jag skulle pröva min mors produkter istället. Nu har mamma en hel del av sakerna jag använder. Crushserien i hårvård, Cuccio hudkrämer och t.o.m samma tandkräm. Sådan mor sådan dotter antar jag. Men jag passade ändå på att pröva några av de produkterna som inte jag har. Bl.a nån duschkräm från barnängen, silverschampo från ehm... ja just det, det jar jag glömt samt herbal essences schampoo och balsam. Vilket enbart resulterade i att jag blev en total torrboll. Min hud tyckte inte om barnängens duschkräm, jag blev torr och det kliade. Silverschampoot och herbalserien förvandlade mitt hår till en torr svintoboll och bristen på mina egna hudvårdsprodukter gjorde att även ansiktet blev torrt. Ingen höjdare med andra ord!

Men en sak öppnade mina ögon under resan. En helt fantastisk hårolja! Var hos Majsa som är en god vän samt en fantastisk frisör i morse och hjälpte henne färga håret. Klagade på hur torrt mitt hår var och hon visade mig denna:


(bild från google)

Orofluido. 279:- ren magi för torrt hår! Jag tog några droppar i min risbuske på huvudet och satte sen upp håret. I bilen senare släppte jag ut håret och insåg att mitt hår var helt fantastiskt lent! Jag gillar en rad olika silkesoljor/krämer, men denna slår nog alla jag tidigare provat. Tyvärr köpte jag den inte eftersom jag inte insåg hur bra den var förrän senare. Men nu måste jag leta reda på den. Det enda jag inte är helt överens med är doften. Det är inget fel på den, bara det att jag inte är så säker på att jag gillar den. Men kan lätt leva med den om den gör att jag får blankt mjukt, härligt hår.

/Maria


Sminkösrabatt på I am.

Vi har glömt att berätta att alla sminköser (eller under utbildning) har 15% rabatt på hela gloMinerals sortiment hos oss. (på ordinariepris) Så ska du handla så ta med nåt bevis på att du har utbildningen/jobberfarenheten så får du rabatten!

Bor du inte i stockholm men ändå är sugen på att pröva sminket så kan vi alltid skicka mot förskottsbetalning! Inom en snar framtid kommer vi även ha en webshop där du får en bra överblick vad som finns i sortimentet där vi även kommer visa vilka som är våra personliga favoriter.

/Anna o Maria


China glaze- vintage vixen.

Såg tidigare idag hos www.lipglossbitch.se (som om ni mot all förmodan skulle missat att läsa- läs den, fantastisk skönhetsblogg) att China glaze har släppt bilder på nya höstkollektionen.

Vintage vixen heter den och ser verkligen sååååå härlig ut.









Vill ha nu! Även om jag fortfarande är fast i pastellerna och de knalliga sommarfärgerna så kan jag inte låta bli att längta efter att se swatches på dessa. Dock helst på mina egna naglar såklart. ;)


/Maria

Kungahuset fuskar sig snygga?!? Den nakna sanningen.

http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7097853.ab

Newsflash!

Nej, men seriöst. Vilka fuskar inte sig snygga nu för tiden? I stort sett alla bilder i skönhetstidningar är retuscherade på ett eller annat sätt. Vi använder smink, hårprodukter, lösögonfransar, strumpbyxor som håller in och trycker upp. BHar som lyfter och klämmer och trollar. Skulle detta va en nyhet?

Klart man vill visa upp sig från sin bästa sida. Det gäller alla- gammal som ung, tjock som smal, känd eller inte känd.

Alla som har facebook, bloggar osv väljer ganska garanterat den mest fördelaktiga bilden på sig själv. Vem vill visa upp sig osminkad och ful när man kan välja en bild där man är stylad och snyggare.

Bara därför tänker jag nu göra det!

Ligger fortfarande i sängen, är totalt osminkad, håret har inte sett en hårborste på flera dagar. Dessutom har jag mitt allra fulaste nattlinne på. Minns ni för några veckor sen att jag berättade att jag var på klädparty hemma hos en granne och skrattade så tårarna rann när jag köpte ett gräsligt nattlinne? Here it is:



Den nakna sanningen alltså.

Annars hittar man vinklar och tar ca 300 kort innan man tycker att en bild duger. Den övre bilden var den enda jag tog.  Alltså fick det bli den.

Annars vill jag låtsas att jag vaknar och ser ut såhär:



Fast vet ni vad? Det spelar ingen roll! Jag är samma person även om jag är osminkad och okammad. Visst är det kul att styla till sig ibland, men jag vill inte känna att jag måste.

Så låt Victoria och Daniel tuscha lite på bilderna. Det är ju inte så att de är fula i verkligheten heller. Vi ska vara glada att vi har en sån vacker kronprinsessa. För det är precis det hon är. Vacker. Och det är DU med.

/Maria


Why god why?

Ok, lite väl dramatiskt kanske. Men hur kommer det sig att det alltid är ens favoriter som tas bort från olika märken. Surfade runt lite på gloMinerals hemsida idag och insåg att de inte längre listar mitt favvoläppstift Passion fruit.



Nu sitter jag självklart och funderar på om jag ska köpa upp vårt lager på I am av denna underbara färg. Måste ringa i morgon och kolla om detta verkligen stämmer.

Måste även erkänna att jag tänkt blogga massor här i värmland. Hur har det gått so far tycker ni? Precis. Inte alls faktiskt. Har jobbat massa timmar med diverse saker på datorn, fastnade hos mormor i några timmar samt umgåtts med min bror. Det är inte så ofta jag ser honom, så det är bäst att passa på.

Nu ska jag och redan nämnda broder se på film. Vet inte vad det blir dock...

/Maria

Tripp till föräldrahemmet.

Har gått på en liten minisemester. Mina kära föräldrar har åkt på semester så jag som den snälla väluppfostrade dotter jag är fick rycka in som kattvakt.

Jobbade sent igår med en blivande brud som skulle ha en provsminkning och provuppsättning. Så jag packade i all hast i morse innan jag åkte. Halvvägs upp till värmland inser jag att jag glömt mina hudvårdsprodukter- Skit oxå! Jag hatar när jag måste använda andra produkter. Men men, sånt är livet. Ska rota lite i mammas badrumsskåp och se om jag hittar nåt jag kan använda. Kanske kan ni få se en liten tjuvkik på hur hon har det...

Här är anledningen att jag är här. Lilla kissen Casper:



Han har sin favoritsovplats i mammas garderob... Sötnöt! Han är 14 år iår, inte illa pinkat.

I morgon blir det tillbaks till skönhetsbloggning igen.

/Maria


Avis!!!

Jag är avis på alla de som fick se lady gaga i går. Hade gärna själv velat gå men som vanligt är man inte nog på allerten när det gäller att boka biljetter:) Hennes stil kan ju diskuteras men syns gör hon ju i alla fall, (undra om jag själv skulle bli lika uppmärksammad om jag kom med en hummer på huvudet?) Troligen, men inte på ett positivt i alla fall.


Undrar om det var hon själv eller en stylist som kom på outfiten?






Utan smink ser hon ju som en helt vanlig tjej.

Och sen VIPS


Helt annorlunda, Coolt tycker jag.

Grym är hon på att sjunga och göra musik också. Hoppas att ni alla som var på henne hade en fantastisk kväll!






//Anna

Sommarskyltning på I am.

Idag har vi skyltat om här i butiken. Vi var trötta på den gamla skylten, den var lite vintrig så nu ville vi ha något somrigt som ger en lite hopp om att det snart blir varmare och soligare.







Det är så svårt med skyltning. Vad tittar folk efter? Vad är snyggt? Ahhh!!!!!!!!!

Men vi var rätt nöjda med vår picnic/solstolsinredning till slut.

//Maria och Anna

Klippning av kusse.

Häromdagen klippte Anna sin kusin. Tyckte det var snygg och tog bilder av det men glömde helt bort att visa dem.



Slutresultatet:



/Maria

Elevsminkning

Vill bara visa en av mina elevers sminkning från igår.

Helt hennes egen idé. Gillar när tjejerna kommer med bra egna initiativ på sminkningar och vågar leka lite. Det är så man lär sig.



Det är dessutom bara hennes andra lektion. Bra jobbat!

/Maria


Lång arbetsdag,dubbla jobb.

Startade dagen med att undervisa en klass på international beauty school of Sweden. Där koncentrerade vi oss på kvällsmake och att arbeta med primer med olika egenskaper.

Sen åkte jag direkt över till I am där jag hade bokat in fina Lulu Carter för lite hårfix. Glömde ta en före bild, men vi tog några bilder efter att håret blivit långt och fint.



Jävla kamera till att förstöra bilderna hela tiden... behöver verkligen en ny...



Saknar mitt långa hår varje gång jag fixar med nån annans hår...



Spana in hennes blogg för inspiration: www.lulucarter.se

Nu ska jag däcka i soffan, är aningens trött efter en lång dag.

/Maria

Dagens look för mig på I am!

Har nu sminkat mig och försökt att dokumentera detta på bästa sätt! Men jag var tvungen att ta typ 300 bilder på mig själv innan någon blev bra....(lite överdrivet kanske......) Men inte så långt i från.

Normalt sett så sminkar jag mig knappt alls till vardags. Brukar för det mesta bara använda foundation, concealer, mascara och något rouge för att se lite pigg ut. Men när det är lite fest på gång så tycker jag det är roligt att få sminka och piffa upp mig lite.
i dag har jag sminkat mig lite sommarfräscht i ljusa färger, det här använde jag:







Pressed base i färgen golden medium, lid primer som bas på ögonlocket, trio ögonskuggan ballerina, liquid eyeliner, fibermascara samt sweet blush på kinderna och pink ginger på läpparna. Penslarna: Kabuki, eyebase, blusch och camouflage.
Allt från glominerals, har självklart smink från andra märken också, men i dag är jag och jobbar i vår butik och då blir det glo för hela slanten.
Så här blev resultatet:
 

Tyvär syns det ju inte så väl men hade bara mobil kameran med mig idag. Men lite ser ni ju i alla fall.
Nej nu ska jag jobba vidare. Ha en skön eftermiddag.

//Anna

Finne på näsan!!

I morse vaknade jag upp och ser att fanskapet som började komma igår vuxit till sig rejält under natten. Suck!



I morgon ser jag väl ut såhär...... Nej skämt och sido. Tur att jag har en egen sminkaffär med massor av olika concealers.

Min favorit är självklart glominerals, som vi säljer på I am. Bra att den är två delad så att man kan mixa sin färg efter säsongfärg på huden, samt vid sådana här paniksituationer som har uppstått nu;)
Jag lägger på den med fingern eller med pensel.
Och då gillar jag den här.

Till sist vill jag komma med en liten varning ang finnar runt näsan. wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9808/12/finne.html

Hmm......Tänker nog aldrig mer klämma nu.

Ha de gott!

//Anna

Langning från Usa.

Åh vad jag blev glad nu. Pratade med min fina vän Julia som bor i Oregon, Usa häromdagen. Hon kommer äntligen till sverige i sommar. (Hon är svensk, men gift med en amerikan.) Frågade lite snällt om hon kunde ta med lite saker som jag vill ha som inte finns i sverige. Nämligen Victorias secrets kroppsprodukter. Och det kunde hon! Idag skrev hon och berättade att hon beställt det jag ville ha. Så om några veckor får jag lite smått och gott därifrån. Bl.a. en av mina "måste ha" dofter:



Pure Seduction. Mmm. Love it!

Så inte nog med att jag får träffa en av mina äldsta vänner, jag får dessutom 5 härliga produkter för nästan inga pengar alls! Så gulligt av henne att släpa på det. Antar att de flesta hon känner vill ha saker medköpta och dessutom säkert köper med presenter till sin familj.


Bjuder på en bild på mig och Julia när vi var på Disneyland i sept-09.



Love you Julia!

/Maria

Besviken på drömklänningen.

När jag skulle fylla år så skrev jag ju att jag önskade mig denna:



Kunde inte riktigt släppa tanken på den så igår åkte jag förbi Kappahl på vägen till jobbet för att se om den mot all förmodan fanns kvar. När jag kom in hängde den där, rakt framför mig- i min storlek! Den var mer beige/gul än vad jag trodde att den skulle vara, men tog ändå med den till provrummet. Där jag inser att dragkedjan är trasig. Ett måndagsexemplar tänkte jag då och gick ut för att se om det fanns fler. Min storlek var slut, men började titta på de andra som hängde där ändå. Då såg jag att ännu en var trasig i dragkedjan. Då gav jag upp! Att en kan vara trasig kan jag köpa men att 2 av 5 som hängde där hade samma fel- nej det köper jag inte! Trist. Det är ändå en klänning som kostar 499:-. Visst, det är inte löjligt dyrt, men heller inte hur billigt som helst. 

Så drömmen om en söt sommarklänning får leva vidare. För vintage stories klänningen får inte följa med mig hem!

/Maria


Månadens vara - maj.

Nu när sköna maj har kommit känner vi att vi vill ha en riktigt somrig månadens vara. Så denna månad sänker vi priset på detta:



Solpuder.

gloMinerals solpuder kommer i 2 varianter. Dels sunkiss som är den på bilden. Den är 2 delad med en ljusare guldig nyans som passar bra på kindben ögonlock osv.

Sunlight är den andra, den är lite varmare i tonen.

I vanliga fall kostar dem 449:-

I maj har vi satt ned priset till 399:-

Passa på!

/Anna och Maria


Bröllop?

Vet att endel blivande brudar hittar till bloggen för att se vilka vi är. Jätteroligt. Men påminner er om att faktiskt boka in smink i tid, för vi börjar bli ganska så fullbokade i sommar. Det gäller överhuvudtaget bröllop och festsmink. Vissa väntar i sista minuten med att boka sånt. För er egen skull: boka i god tid så ni inte står utan sminkös/hårstylist på er stora dag!


Kanske vill du ha halvuppsatt:






Eller allt uppsatt:









Eller ha allt hår utsläppt:





Om ni vill veta mer om bröllopsbokning. Maila på [email protected] , kom in och hälsa på oss: Ringvägen 116, södermalm (Stockholm) eller ring oss: 08 - 643 45 52.

Paketpris hår och smink från 2500:- Då ingår konsultation, provsmink och provuppsättning samt ett läppstift/läppglans från gloMinerals för påbättring under dagen/kvällen. Självklart kan ni även boka enbart håruppsättning eller enbart sminkning.

/Anna och Maria


Helgens nöjen.

Ledsen för dålig blogguppdatering i helgen. I lördags var det final i Körslaget. Sminkade fröken Picasso, men tog inga bilder på det tyvärr.

Gårdagen spenderades ute i vårsolen. Gick ut 8 på morgonen och kom inte in igen förrän vid 7 snåret på kvällen. Så skönt! Klippte gräsmattan för första gången för iår. Det är ett tecken på varmare tider om nåt! Fick lite sol på nosen, men är ju inte direkt brun som en pepparkaka. Men hoppas jag får lite sol framöver för min pressed base golden light flög i golvet häromdagen (liten tjock katt puttade ner den...) och jag hoppas att jag snart kan ha honey fair som ligger och väntar på mig i sminklådan. Men jag har även en ljusare (natural light) som jag kan blanda med honey fair annars... Tur att de är så lätta att blanda med varandra om man inte har en nyans som är perfekt.

Hoppas er helg har varit lika skön som min!

/Maria

RSS 2.0