Vi ska sy och vi ska klippa...

Jag är helt inne i mitt maskdesign jobb just nu. Älskar att göra lite udda grejer, tror även att det hjälper mig i mitt skönsmink. Att man pushar tankarna och utvecklas genom att göra lite galna saker som kräver kreativitet.

Det värsta är dock när jag måste pyssla för mycket. Igår satt jag i replokalen och sydde ihop olika hårtränsar till en av dansarna. Hade en tanke i huvudet som jag ville testa och det blev faktiskt precis som jag tänkt.

Ni får se en sneakpeak på hur det ser ut innan det är helt klart eller iaf sitter på personen som ska ha det.



Ska se om jag får ta bilder på dansarna i deras outfits någon dag.

/Maria


Julkalender på I am.

Tänk att tiden går så fort. Snart är det redan 1a advent! Senaste dagarna har jag och Anna pysslat med julskyltningen. För några veckor sen kom vi på att vi ville ha en egen julkalender på I am. Så efter nogrant planering om vad som ska finnas i luckorna så är den äntligen klar.









Varje dag kommer vi presentera ett erbjudande i butiken som gäller just den dagen. Ser fram emot det. Julen är verkligen min favorit högtid!

/Maria

Limbo bimbo- nagellack.

Åh vad naglarna inte mår bra den här tiden av året. De vill lätt skiva och dela sig och blää!

Var lite sugen på rosa naglar efter ha haft röda ett tag nu. Därför pryds nu mina naglar av Limbo bimbo- china glaze:



Nej, nu måste jag fortsätta med julkalenderpysslet!

/Maria

Melodifestival!!

Godmorgon!

I går blev det ju klart vilka som ska leda melodifestivalen 2011.


(Bild från svt)

Marie och Rickard, ska bli grymt spännande att se hur denna duo fungerar. Jag är väl ingen jätte fan av schlager men tittar gärna och tycker det är kul. Nu undrar jag vad ni alla tycker om schlager där ute?

Nu ska jag fixa i ordning mig och åka till salongen, har några kunder i dag och sen ska jag och Maria göra klart våran adventskalender som vi började med igår.....bilder på den kommer inom kort.

Kram Anna

Galen maskdesign.

Mitt huvud bara snurrar och är fullproppat med bilder, ideér och inspiration just nu! Är mitt uppe i maskdesigntänk för en julshow som börjar snart. Jätteroligt, men ganska krävande...

Har varit på möte och träffat alla dansarna som jag ska göra masken till idag. Har även plåtat av dem, tittat lite på deras rep och bara satt i skräddarställning inne i replokalen för att se vilka tankar som spontant kom när jag såg dem dansa.

Träffade både koreografen och kostymdesignern häromdagen för ett första spånmöte. Alltid lika kul att göra ett sånt här projekt när det inte är klassiskt skönsmink som gäller.

Lite av mina inspirationsbiler/kostym;



Det är mkt att tänka på. Sen måste dansarna kunna sminka sig själva i designen jag gör och samtidigt kunna sminka om sig till "normalt" efter ett tag på ganska kort tid.

Så om jag inte bloggar frekvent närmsta dagarna så vet ni varför. Min hjärna snurrar av färger, former, fjädrar och gud vet vad!

/Maria

Nya smycken!

Hej!

Vi har fått in nya smycken samt gjort om i skylten för dem, här kommer lite bilder.



Klädde in en softbord i tyg och vips så gjorde dom sig mycket bättre, eller vad tycker ni?





En massa nya fina armband.











Ett nytt fint halsband:



Kan bli en ny favorit känner jag.......

Samtliga smycken kommer från Unica och finns att köpa på I am eller här.


I dag är jag på butiken och det är ganska så lugnt, skönt att bara pyssla lite med ditt och datt. Nästa vecka börjar jag jobba med en julshow, ska bli så roligt. Är 5:e året jag gör den nu och det är ett perfekt sätt att få kalla december att gå snabbt fram till jul.

Nästa vecka är det dags att julskylta, i år kommer vi att ha en adventskalender med specialerbjudanden varje dag fram till jul, så håll utkik om du är intresserad av att göra ett kap.

Avslutar med en härlig bild på mig och min bedårande söta systerdotter som jag hälsade på i helgen.



Kram Anna

Försöker färga fransarna.

mms_img66923 (MMS)

Försöker färga fransarna. Det är lite krångligt att göra det på sig själv, speciellt om man envisas att blogga om det samtidigt. u har mina fransar av nån anledning gått av på hälften... Såg det igår när jag tog bort fejkfransarna. Men kommer ändå sätta dit nya i morgon... Maria.


Min favoritfärg!!

Hej!

Min absoluta favorit färg just nu är puderrosa!!! Maria brukar t o m reta mig när vi går och shoppar för att jag bara tittar kläder i den färgen....men gillar man något så gör man.

Här är några av mina favoriter just nu:





Kofta och oversize t-shirt från HM   Leggins från Lindex



Väska och skor från Topshop




Armband från HM och halsband från Unica


Läppglans "pinkginger" och rouge "sweet" från glominerals

Vilka är era favoritfärger just nu?

Kram  Anna

The bitch is back! (?) Dagens sminkning.

Hm, blev precis kallad bitch på tunnelbanan på väg till I am. 2 grabbar i 20 årsåldern satt på en bänk som jag gick förbi påväg till min uppgång. De var inte helt... erhm... nyktra och städade om vi säger så och försökte få kontakt genom att ge (enligt dem då) smickrande kommentarer till förbipasserande tjejer. När jag inte svarade på deras hej och andra kommentarer fick jag höra bakom mig att jag var en "jävla bitch." Trevlig start på dagen, tycker ni inte?

Så därför får alltså dagens sminkning gå under bitchsminkningskategorin. ;)



En ganska klassisk "Mariasminkning". har inte haft markerade läppar så mycket sista tiden och kände att jag saknade det lite.

Som ögonskugga har jag de två ljusa skuggorna i Irridecent leatherpaletten  (som till mitt stora förtret nästan är helt slut, tur att jag har två...) från Dior.
Rouget är en blandning av Sunkiss från gloMinerals (shading) och Lilac Silk även den från gloMinerals.
Läpparna pryds idag av läppennan Crushed raspberry och stiftet Passionfruit även de båda från gloMinerals.
Ögonbrynen är ifyllda med en brun kakeyeliner (som jag använde torr) från det underbara märket Makeup A. Sjukt synd att inte det finns i Sverige...

Nåja, idag ska jag bara vara på I am och sen är planen att jag ska ha en lugn hemmakväll. Får se om jag får lappsjuka eller inte.

Kram

Maria

Helgnaglar!

Kände för något annat på naglarna denna helg. Så Margota fick fria händer att hitta på något. (Visste bara att jag var sugen på Riveter rouge- China glaze.) Såhär blev resultatet:



En liten strassten i svart mönster. Lite trevligt om jag får säga det själv! Synd bara att jag ska jobba hela helgen och inte ska hitta på nåt speciellt. Kvällens aktiviteter får bli ett långt bad och sen Idoltittande.

Hoppas ni får en trevlig helg!

/Maria


Helt hysteriskt gör comeback!

Läste precis på www.aftonbladet.com att en av mina favoritserier ska göra comeback i rutan! Helt hysteriskt eller Absolutely fabulous som den heter på engelska.


Bild lånad från google.

Älskade Edina och Patsy när serien visades förra gången (har även dvdboxen hemma...). 

Ser sjukt mycket fram emot att se vad de ska hitta på såhär många år senare.

Yay!

/Maria


Trist hårdag (vecka)- räddningsförsök

Guuuud vad mitt hår har varit emot mig hela veckan. Har bara haft det i tofs senaste dagarna för som Anna skrev tidigare idag så är det här ingen rolig tid för hår. Då har jag ändå haft både hårolja och inpackning. Det är det där mössan jag envisas ha på mig som sabbar allt.

Så idag tröttnade jag och gjorde lite slarviga vågor i håret med plattången istället. Räddade faktiskt situationen lite:



Där ser ni sminkningen i sin helhet oxå. La faktiskt till lite mörklila när jag kom till I am. Det här med ålder alltså... För varje år som går måste man sminka högre och högre upp för att lyfta blicken. Och jag glömmer ständigt bort det.

/Tjejen som tror att hon är 18 fortfarande. Aka Maria

Bloggar från mobilen. eotd. Idag var ja...

mms_img46490 (MMS)

Bloggar från mobilen. eotd. Idag var jag för första gången på länge lite sugen på att sminka mig i lite färg. Valet föll på en lila skugga från dior som finns i myriadpaletten. Hemsk bild, men tror att färgen syns iaf. Ser även att det är dags att fixa brynen och fransarna igen. Måste kolla med margota om hon har tid snart. Kram maria


Frissigt vinterhår!

Godmorgon!

I dag åker jag till Malmö, ska hälsa på min lillasyster och hennes söta lilla dotter Maj. Sitter just nu på tåget och tittar ut över vinterlandskapet, är dryga en dec snö och vi passerade just Nässjö. Trodde inte de hade fått någon snö så här en bit söder ut men ack så fel jag hade...

Så här i stundande vintertider så blir ju håret lätt ett problem, det blir torrare, frissigare och allmänt jobbigt att ha och göra med. Jag har ju extantions men det är ingen skillnad för de, snarare tvärtom i bland då jag upplever att de behöver extra omvårdnad. Hur som, snygg vill jag i alla fall se ut.
Så, vad ska man då tänka på ang hårvård? Ja, det beror ju självklart på vad man har för hårkvalitet, hårbotten, färg,struktur osv.....

En bra början är att investera i ett bra schampo, balsam och inpackning. Visst det kanske kostar lite mer, men skillnaden är stor och de dyra produkterna är oftast mycket drygare då de billiga är så utspädda med vatten att det går åt dubbelt så mycket.

Borsta alltid håret innan du tvätter det så blir det mindre trassligt efter. Borsta aldrig i blött hår utan red ut med en grovtandat kam gärna med en bra leave in produkt i.

Om ditt hår är torrt och blekt så använd en vårdande serie produkter som tillför håret ordentligt med fukt och bygger upp hårstrået igen.

Om det är färgat, använd speciella produkter för det. Det finns i de flesta märken en serie för färgat hår och det är ingen myt att de är bättre, I vissa fall så bibehåller de färg & glans upp till 40 % bättre än andra.

Om du har problem med irriterad och torr hårbotten så använd milda, helst oparfymerade produkter.

Om du har fett hår så strunta inte i balsam, (vet en del som gör det) det gör bara att ditt hår blir ännu mera slitet i längderna då schampot öppnar fjällskiktet på hårstrået och balsam stänger det och om det då står öppet så resulterar det i att håret bara blir ännu mera bångstyrigt och omöjligt. Välj däremot gärna i stället en leave in produkt som inte tynger ner håret för mycket.

Sen är det jätteviktigt med ett bra värmeskydd, speciellt om du använder plattång och locktång, dessa blir upp till200 grader varma och förstör håret. Dessutom så finns det superbra värmeskydd med stadga i så din frisyr håller hela dagen.

Om du vill undvika frissigheten så försök att låta håret självtorka och använd glansdroppar, serum eller en vårdande hårolja.

Mina hårfavoriter är:



Schampo, inpackning och  leave in "seald ends" från Schwartzkopf bc serien i repair rescue.




Värmeskydd: Style an care från Schwartzkopf osis serie, med lite stadga i samt den är antistatisk. Perfekt nu på vintern.

 

Gloss serum från schwartzkopf osis serie, samt orofluidos vårdande hårolja.


Vad har ni för favoriter??

Kram

Anna




Mys i sängen.

Hahahahaha. Tänkte visa er att jag inte har så mycket smink på mig att blogga om än idag och vilken mysstund jag och Shiva har såhär på morgonen. (Inte min hund, det är Maddes. Och Madde är för er som inte vet det tjejen jag delar lägenhet med.) Det var bara det att undertiden jag skulle ta en bild med datorkameran så gick Shiva från lugn mysig hund till att bli tokig och börja slicka mig hejvilt i ansiktet. Så bilderna blev inte bättre än såhär:






Får försöka senare igen, utan hund...

Hoppas ni får en lika rolig start på dagen som jag fick!

/Maria

Huh, vintern är på väg.

Anna släppte mig lite tidigare från I am idag, hon ska resa bort över helgen och då passar jag på att vara lite ledig såhär i början av veckan istället.

Kom precis hem och kraschade i soffan med fötter kalla som isbitar. Konstigt när gatan utanför ser ut såhär:



Snö! Usch, är inget fan av det alls! Blött, kallt och otrevligt.  

Som Anna även berättade var vi på fest i lördags och i fredags lurade Madde som jag bor med ut mig på en ölrunda. Så igår när vi jobbade i en kall dragig studio kände jag att min kropp inte alls mådde som den borde. Har dessutom ätit alldeles för mycket socker sista veckan (ja, det var den tiden i månaden) så nu är det några dagars sockerfri kost som gäller. Dessutom så hade jag ont i halsen igår kväll så på vägen hem gick jag förbi affären för att köpa detta:



TIPS: Vill du vitaminchocka kroppen om du känner av en begynnande förkylning finns inget bättre knep än att göra sitt eget ingefärste.

Jag kokar upp vatten, river färsk ingefära, skalar en halv citron och skivar den rakt ner i koppen. Sist tillsätter jag en matsked honung och låter det hela dra en stund innan jag dricker upp det. Inte bara nyttigt utan faktiskt väldigt gott också!

Förresten så har jag en bild på Anna när hon stod och sminkade igår på det hemliga projektet.



Vet inte så mycket själv om programmet sen, men det låter på det jag hört som om det kan bli en hit!

Kram

Maria


Rödvin & sminkjobb!

Hej!

Nu har det varit lite "bloggtorka" igen....Blir lätt så tyvär när vi har fullt upp med annat.

I helgen var det full fart, hade kunder här på I am i lördags och sen på kvällen så var Maria och jag på en stor födelsedagsfest. Kvällen var mycket trevlig men tyvär så glömde vi ta bilder på våra outfits...men det togs en hel del bilder på festen så jag hoppas att de kommer senare.

I går jobbade vi på inspelning inför ett kommande program som ännu är hemligt. Men så fort det inte är det så visar vi vad.

I dag är det riktigt skitväder ute om ni frågar mig...gillar det inte alls och hade bara lust att sova vidare i morse när jag tittade ut igenom fönstret. En väninna till mig föreslog att vi skulle muntra upp oss med ett glas "mustigt rött" och så får det bli i kväll.


Är en riktig "sucker" på rödvin så nu vet ni det!! Det snygga glaset kommer från iittala.

Såg att fina Pernilla Wahlgren har skrivit om oss på sin blogg och då vill jag passa på att länka till hennes, som jag verkligen tycker är värd ett besök.



Här är vi i sminket på dansfeber.



Och så här blev resultatet.

Hoppas ni alla har en fin dag trots vädret.

Kram Anna

Äntligen!!!!

Hej!

Äntligen släpps Sex and the city filmen på dvd!!!!! Som jag har väntat på detta och dessutom kan man nu köpa den på Åhlens för 149 kr!!!!!! I några dagar i alla fall.....gissa om jag ska dit....Svar ja!



Har såklart redan sett den på bio och blev i och för sig lite besviken på att den inte var lika bra som den förra. Tyckte att det handlade för lite om deras familjer och för mycket om kläder, eller ja det handlade väl inte för mycket om kläder men det var lite väl extrema utstyrslar.. Men kommer i alla fall att ta med den hem så att samlingen blir komplett samt se den ett antal gånger om jag känner mig själv rätt!!! 
Har tänkt att se den nästa torsdag när jag sitter på tåget till Malmö.

I dag är jag på I am och har klippt både barn och vuxna. Nu kommer strax min nästa kund och ska förbereda lite inför det.

Kram Anna

En fråga.

Just det glömde ju fråga en sak i förra inlägget. Jag är sugen på att skaffa en ny ansiktsmask. Men vet inte vad jag ska ha... Är det någon som har en favorit att tipsa om?

/Maria

Höstruggig.

Usch, idag är det verkligen ruggigt och tråkigt ute. Visserligen var jag ju på fest igår och är väl lite halvseg men det hjälper inte när det är så sjuuukt trist väder.

Ser fram emot att gå hem och ta ett bad, sen ska jag lägga mig i soffan med mitt täcke och kura ihop mig med en kopp te och en bra bok.

Är sjukt sugen på att boka en resa lååångt bort till värmen, men det har jag inte riktigt tid med just nu. Men ska försöka spara ihop lite pengar till en Usa resa i sommar.

Vy över Los Angeles i skymning.



Vill gå på Sephora och Victorias Secret och frossa i de märken som inte finns i Sverige!

/Maria

Redo för fest!

Sådär, då har Anna fått en ny hårförlängning och jag har fått på mig lite smink.

Annas hår före:



Som ni ser så är mästerfotografen själv med på bild i spegeln.

Håret bakifrån:



Efter (även färdigsminkad för kvällen.)



Vad hon har för smink får hon själv berätta om i ett annat inlägg.

OCh såhär ser jag då ut idag inför festen:



Jag har använt gloMinerals metallicsmoky eye kit. Lilac silk på kinderna och Luna på läpparna.

/Maria

Tisdagsshopping och fest.

Kom precis till I am, har spenderat morgonen i affärer för att leta skor. Gav upp jakten på mina Uggs eftersom 36orna jag beställde på nätet var alldeles för obekväma så de fick åka tillbaks. Så idag gav jag mig ut på skoshopping, lite krisigt eftersom jag fick slänga 2 par stövlar efter förra vintern så det var verkligen nödvändigt. (Ja, ja... kanske inte jättenödvändigt, men ändå!)

De här fastnade jag för:



Skönt att de inte är så höga i skaftet, det har jag flera stövlar redan som är...
Kanske inte de bästa vinterskorna, men man måste ju va lite snygg oxå.

Sen blev det lite basplaggsshopping när jag ändå var igång.



Glömde även visa mina naglar när Margota lackade dem innan helgen. Nu tyvärr har jag skaft av en del av färgen så det syns inte så mkt längre men visar ändå en bild.

Ikväll ska både jag och Anna på fest. Passande nog har jag ju shoppat lite nytt så jag inte behöver gå naken iaf ;) Kanske tar lite bilder sen när vi är färdigfixade senare.

Kram på er

Maria

Rusta för vintern!

Godmorgon!

Så här i vintertider så har vi ju som bekant lättare att bli förkylda, speciellt när årets influensavåg närmar sig. Det hostas och snörvlas vart man än är, och ni som bor i tätorten och måste ta er kommunalt till jobb och skola vet hur kul det kan vara att stå på en buss i rusning med hostande människor runt en över allt. Har mer än en gång känt paniken komma krypandes när jag stått på t-banan i morgonrusningen (alla står som packande sillar) och folk nyser, snörvlar, snyter sig till höger och vänster. Usch!!! Nu kanske ni tror att jag lider av torgskräck men det gör jag inte, gillar bara inte att behöva stå trångt med sjuka, främmande människor. Därför är jag otroligt glad och tacksam att jag oftast inte börjar jobba förens kl 11 och då är ju morgonrusningen över.

Men, det finns ju lite olika knep man kan ta till för att "boosta" sig lite extra inför vintern och allt som kommer med den.

Jag själv brukar äta extra vitamintillskott, försöka om det är möjligt att vara ute i dagsljus minst en halvtimma varje dag, solen ger oss D-vitamin och utan den så känner vi oss lätt trötta. Finns ju ljusterapi att gå i men det har jag aldrig provat.

Frossa i antioxidanter som finns i frukt och grönt, dessa är inte bara bra för välbefinnandet utan även för din hy som också behöver extra hjälp nu när kylan kommer. Mina favoriter som jag alltid har hemma är:



Blåbär, perfekt att ha i frysen, själv dricker jag ofta smoothie på morgonen och blandar då de små bären i hop med sojayoughurt och annan frukt som jag har hemma.



Gojibär! Antoxidanternas "rolls royce", dessa små rackare är fullproppade med vitaminer, perfekta att ha med sig och ta en näve som mellanmål och dylikt.



Grönt the, dricker jag på kvällen och i bland även under dagen.

Sen är det ju huden som också behöver "puttas" på lite extra, när kylan kommer dessto mera måste den skydda sig och då är det viktigt att använda bra produkter. På dagen använder jag min vanliga fuktkräm och på natten är det att rekomendera att använda en lite fetare nattkräm då det är då huden vilar och återhämtar sig. Mina favoritprodukter kommer från dermalogica. Om jag under dagen känner att jag behöver extra fukt så använder jag hydration mist:
Hydrationmistfrån glominerals. Denna ljuvliga produkt. Jag bär med mig den i handväskan varje dag sen jag köpte den. På ett kick så känner man sig härligt uppfräschande och återfuktad i hyn. Toppen att ha nära till hands fram på eftermiddagen nu när det börjar mörkna, och man känner sig trött och hängig.  En lätt liten
Skön fuktspray, denna från glo minerals.

Vilka är era bästa vintertips?

Ha en bra dag, nu ska jag bli långhårig igen!!! Återkommer med bilder på det.

Kram Anna

Hollywoodfruar!!

Hej!

Nu börjar ju ännu ett avsnitt av Hollywoodfruar, älskar verkligen det programmet och mest p g a. Maria Montazami!!!! Hon är ju bara så bra!! Tänkte passa på och skryta lite om att jag träffade henne för ett tag sedan när jag jobbade. Hon var gäst i ett program som jag var med och sminkade för.





Var ju bara tvungen att föreviga detta ögonblick:)


Hoppas ni alla har en bra kväll vare sig ni ser programmet eller inte.

Kram Anna

Månadens vara- gloPressed base.

Så var november här. Månadens vara på I am (både i butiken och på webben) är gloPressed base.



NU: 392:- ord. pris: 435:-

/Anna och Maria


RSS 2.0