Nya favoriter!

Hej!

I dag när jag jobbade på gomorron Sverige så fick jag chansen att testa på 2 nya produkter från  Schwartzkopfs osis serie. De är som sagt ganska så nya och vi var ju på deras stylingkväll i tisdags som vi berättat om tidigare.


Den ena var: Softn' straight, en kräm som man fördelar i håret innan man använder platt tången eller fönen, jag använde den i hop med flatlinern och det blev otroligt blankt och fint resultat.

Den andra var:



Curl me soft, den använde jag på en dam som hade självfall (ganska lockigt) till axlarna. Tupperade först för volymen och sen kramade jag i krämen. Lockarna kom fram jättefint utan att bli för frissiga eller sträva.


Anna



Schwarzkopf produktvisning+ väskinköp.

I tisdags var jag och Anna hos vår hårgrossist och såg en produktgenomgång av schwarzkopfs stylingprodukter. Mycket trevligt! Nu har ju både jag och Anna jobbat rätt mycket med just de produkterna, men det är ändå intressant att få andras synvinklar och tips.



Passade på att shoppa lite nytt till sminkväskan när jag ändå var igång. Eller rättare sagt. Köpte en ny väska. Tror den kommer passa perfekt som passningsväska i studion när man jobbar eller som väska när man behöver ta med lite färre produkter på jobb nån gång.




Massa små smarta fack att stoppa kammar och penslar i.





Passade på att köpa nytt schampoo och balsam, har inte prövat just detta förut, men det är alltid kul med nya saker. En fönspray och nålar till sminkväskan fick även följa med hem.

/Maria

Shopping och ledig dag!

Hej!

I dag har jag varit ledig, så skönt att få lite sovmorgon och bara koppla av. Mötte ändå upp Maria på "här" som är våran hårgrossist och hämtade ett paket med produkter som vi shoppade igår.
B l a en ny locktång till min arbetsväska då min gamla börjar bli till åren.


Ser fram emot att testa den snart och se vad den går för!


Sen shoppade jag lite nytt åt mig själv.


En parkas från lindex egentligen var det inte alls meningen att jag skulle köpa den var bara snabbt inne där för att shoppa lite barnkläder till min kompis son som jag varit och hälsat på under dagen. Men när jag såg den så blev det bara så.......sitter snyggt och en fantastiskt snygg grön färg har haft den hela dagen och sluppit frysa.


Anna


De nya skuggorna från gloMinerals.

Innan jag visar bilderna måste jag bara ursäkta mig för mina hemska bryn. Jesus! När trimmade jag dem senast tro? Dessutom så slarvade jag med att jämna ut concealern ordentligt innan applicering. Tror jag är lite för trött för mitt eget bästa.

Här är iaf Linen:



På nästa bild har jag lagt till lite av den andra nya skuggan Silver mist i ytterkant av ögat.



La inte på så mkt, har ingern lust att vara jättesminkad idag. Men jag hoppas att ni ser lite hur färgerna ser ut. De är verkligen färger för mig. Jag gillar ju grå/silver ögonskuggor. Speciellt på vintern. Så de kommer användas flitigt!

/Maria

På önskelistan just nu.

Sitter i sängen under täcket och med mössa på och fryser som en liten nakenhund.



Ska om en stund möta upp Anna för att gå och titta på en hårstylingvisning. Fryser ännu mer bara av tanken att gå utomhus. Då önskar jag att jag hade dessa:



Sjukt sugen faktiskt...  Men eftersom det är Uggs så kostar de lite för mkt för min plånbok just nu. Men drömma går ju.

/Maria

Lyckan kärleken och meningen med livet!






Såg precis trailern till denna film på sf.se och inser att jag bara måste se den!  På fredag har den premiär men får nog hålla mig till tåls tills nästa vecka när jag har mera tid. Dessutom gillar jag Julia Roberts hon är en fantastisk skådespelerska.


Anna

Glo gloss "pink blossom"

Hej!

I dag får vi in ytterligare en nyhet på I am. Glo gloss "pink blossom" en snygg ljus rosa nyans.







Och som ni ser så är detta i samband med rosa bandet som startar snart, en bra anledning att köpa då en del av pengarna går till bröstcancerforskningen.


Kram Anna

Fransarna är tillbaks!

Sådär ja. Nu är man back on track igen på fransfronten.



Stod knappt ut de 4 dagar när de inte var på. Men nu är jag glad och nöjd igen! Margota provade en annan böj på fransarna denna gång vilket gör att de ser lite mer naturliga ut. Jag är lika nöjd som förra gången!

Love it!

/Maria

Dansfeber och nyhet glominerals.

Hej!

I dag har jag haft en riktig slappar dag, skönt och lika bra att passa på för i morgon är det full fart igen.

I går var jag på dansfeber och jobbade hela dagen, det är ett fantastiskt roligt program att jobba med. Ni som såg det vet ju att Tobbe & Markolio gick vidare direkt till finalen. Jag fick äran att göra om Markolio till baby.


Bild från tv4


Tyckte de var fantastiskt duktiga på dansen, eller vad tycker ni?


Jag gjorde även juryn,


Bild från tv4


Och så här stiliga blev de!



Vill även passa på och flagga för att i morgon så får vi in höstnyheter från glominerals, nya ögonskuggor i läckra färgerna "silvermist" och "linen" samt läppglanset "luna".







Självklart kommer dessa nyheter att gå och köpa på I am samt webshopen


Kram

Anna

Lång fredag!

Hej!

I dag har jag haft en lång men rolig dag. Gick upp jättetidigt i morse för att jobba på gomorron Sverige, idag hade vi det ovanligt lugnt för största delen av programmet sändes i från bokmässan i Göteborg. Jag slutade redan vid halv elva så då kilade jag hem och sov en timma. Sen bar det i väg till I am  och där hade äntligen andra leveransen av våra smycken kommit. Maria och jag gick igenom en del saker samt kollade vad vi behövde beställa från glominerals, när vi kom till läppsiften så fick vi som alltid oss en del glada skratt. Vissa färger kallar vi nämligen för "döden".







Vi provar de på och sen skrattar vi åt varandra, självklart så är de snygga på rätt person som har de rätta färgerna till dock inte på oss kan jag lova.


Vi avslutade dagen med att han en "förfestkväll", det var två väninnor som bokat sminkning med hårstyling. De satt och blev stylade samtidigt som det dracks lite bubbel. De blev jätte nöjda och fnittrade glada i väg efter ca 1 och en halv timma.

Nu är jag hemma och ska ta en tidig kväll för i morgon ska jag äntligen få gå till frissan och få lite slingor i håret och efter det så ska det sminkas på dansfeber hela dagen.

Ha en bra fredagskväll!!


//Anna

Trött och nyshoppad.

Idag är jag sjukt trött. Anna har jobbat morgon så jag öppnade I am, men jag har nästan svårt att hålla ögonen öppna just nu. Sminkade på ett event igår kväll som drog ut på tiden rätt rejält så jag kravlade inte ner i sängen förrän runt halv 2 snåret.

Så därför hade jag ingen större lust att slösa energi på att sminka mig själv i morse. Kom till jobbet helt osminkad och gjorde en snabbsminkning med röda läppar när jag kom hit. Orkar inte ens visa hur det ser ut. ;)

Däremot ska jag visa mitt nya favvohalsband. Har ägt det i hela 15 minuter och är sjukt nöjd över mitt inköp!
En av våra butiksgrannar kom in med ett paket som felaktigt hamnat hos dem. (Tack för att du bar in det!) Det var lite fler av Unica of Swedens smycken! Och äntligen kom halsbandet som jag suktat efter sen jag såg det på Formexmässan! Enja heter det och är nästan ren perfektion!



En stor nyckel med texten "Key to my heart" som hänger i en lång tvinnad silverkedja. LOVE IT! Ska försöka hinna lägga in det i webshoppen idag om det är någon annan som vill ha detta underbara halsband.

/Maria


Välkommen åter!

Hej!

I går hade äntligen humorserien "välkommen åter" premiär i tv4, jag var med några dagar och och hjälpte till med mask och peruk. Det är alltid kul att jobba med humorinspelningar för tänk vilken lyx det faktiskt är att få skratta på jobbet!



När vi gjorde "sminktanterna" så var det mycket skratt vill jag lova.





Här är hela gänget, liten bild men hittade ingen större.

Bilder lånade av google.


Anna

Naken utan fransar

Jaha, så var man naken och tråkig igen då. Beslutade mig för att ta bort fransarna igår. Jag hade bokat tid för påfyllning på måndag, men kände att mina egna fransar var så utväxta så att man såg det blonda för tydligt. Visst, det är lätt fixat med mascara att fylla i det. Men en av anledningarna att jag älskat att ha min fransförlängning är just att jag slipper mascaran.

Kommer sakna mina "kossafransar" nåt så oerhört tills måndag då jag får tillbaks dem. Det är verkligen det bästa jag gjort rent utseendemässigt. Värt varenda öre! 13e augusti satte jag på dem och de höll sig fina tills idag (hade kunnat ha dem en vecka till minst.) Det är 6 veckor. (7 om jag hade haft dem tills nästa vecka.) För 900:- Hade jag haft mer pigment i mig själv hade det räckt med en påfyllning för 450:- nästa vecka. Så jäkla dyrt tycker jag inte att det är ändå.

Så om du vill pigga upp dig i höst- gå och fixa fransarna!

/Maria

Dagens jobb!

Hej!

I dag jobbar jag med webb tv på hotell Elite i Saltsjöqvarn, en otroligt vacker byggnad.



Visserligen snö på den här bilden men i alla fall, visst är det vackert!!



Nu har vi gjort de första inspelningarna för idag och då det är mest män jag sminkar i dag så tänkte jag berätta lite om hur jag brukar gå till väga.
Oftast så räcker det med att lägga en lätt foundation på killar/ män, men det beror naturligtvis på vad det är för slags jobb det gäller. I det här fallet när det är webb tv eller vanlig tv så är det viktigaste att "matta " ner huden så att den inte blänker samt få bort det röda i ansiktet. Anledningen till detta är att ljus sättningen oftast är väldigt stark och utan smink ser man röd och flammig ut i bild. När jag jobbar med tv och ska göra så att personen/mannen i fråga ska se ut som sig själv så brukar jag använda mineralfoundation från glominerals.



De är lätta att arbeta med och mattar ner huden lagom mycket utan att vara alltför täckande, om det behövs mattas ner ytterliggare så pudrar jag lite lätt efteråt med perfecting powder.

De borstar som jag rekomenderar och tycker funkar allra bäst är:
Kabuki borsten eller:

Ultra borsten.

Lätta och smidiga att jobba med. För att komma åt ordentligt invid tex näsan och under ögonen så brukar jag använda:

Angled eye borsten (en av mina favorit borstar)

En annan sak som är viktig är hygienen med borstar, att man gör rent dem ordenligt. Jag brukar tvätta mina med schampo eller en mild tvål när arbetsdagen är slut. Under arbetsdagen är ju detta svårt då borstarna inte hinner torka mellan sminkningarna, det är då ändå viktigt att hålla rent och snyggt samt använda en brusch cleanser mellan varje sminkning.




Bara att spraya på borsten och dra av mot en servett.

Det sista tipset jag har när man sminkar män är att använda en antishine, speciellt om de är rakade eller inte har så mycket hår. Och i den kategorin finns det en produkt som slår alla andra, dyr men fantastiskt bra och därmed värd varenda krona:


Shiseidos antishine!


Med detta så önskar jag alla en trevlig dag!

Anna


Gårdagens sotning i fokus.

Glömde visa närbilderna av gårdagens sotning och berätta vilka produkter jag använt.





Grund: gloPressed base- golden light
Rouge/solpuder: gloMinerals- Sunkissed
Ögonskuggor: Maybelline- Sparkling gold, gloMinerals metallic Smoky eyekit, gloMinerals- Sable
Eyeliner: gloCream eyeliner- Ebony
Kajal: gloPrecision eyepencil- Black
Mascara: gloWater resistant mascara- black
Läppglans: gloMinerals- Brown Sugar

Tror att det var allt.

/Maria

De sötaste!

Oftast är jag inte så pigg på att sminka barn mycket. Får alldeles för många vibbar av extrema
skönhetstävlingar för barn.(Ni vet såna där där de är uppstylade till tänderna med hysteriska mammor som tar ut sitt agg på sin falnande skönhet på sina barn.

Men i lördags tyckte jag att det var hur kul som helst att göra de söta små dansartjejerna till miniBabsans. Det är ju mer av en maskeradkänsla. Då är det helt ok!

Hur söta var de inte i sina paljettklänningar och rosa peruker?



Söta små rosa praliner!

/Maria

Sotiga tisdagsögon.

Puh, är helt matt i kroppen efter ha dragit på mig en matförgiftning i förrgår kväll. Köpte hem lite indisk mat för valvakan. Det skulle jag aldrig gjort, kräktes hela natten efter det. Kommer nog ta ett tag innan jag blir sugen på indiskt igen efter den pärsen...

Så idag när jag skulle sminka mig kände jag för att dra på lite extra på ögonen för att iaf låtsas att jag är pigg och glad. (Inget annat kan dölja tröttheten i ansiktet just nu.)



Laddar kameran nu, så tydligare bild än så kan jag inte ge er för tillfället.


Passade även på att våga till håret lite med en plattång. Det är sjukt egentligen hur lite smink kan lura hjärnan att man är piggare än vad man känner sig. Åter igen: fake it till you make it.

Senare idag ska jag visa en sjukt söt bild jag tog på lördagens Dansfeber.

Kram på er

/Maria


Nyhet på I am- Unica of Sweden.

Igår var en väldigt spännande dag på I am. Vi fick nämligen in smycken! Det är nåt vi funderat på ett tag, och på formexmässan nyligen hittade vi ett märke som vi båda föll pladask för. Unica of Sweden!

Vi kommer få en laddning till i september med höstens nyheter, men vi har redan nu godbitar ur sortimentet att välja och vraka mellan. Jag shoppade loss direkt och kom hem med 3 armband, 1 halsband och en jättefin ring!



Det svarta läderarmbandet finns numer i min ägo. (Sitter på handleden just nu faktiskt)



Gillar halsbandet i mitten. 40 and fab! Men eftersom jag inte är 40 och inte heller är på väg att fylla det närmsta åren så känns det inte helt aktuellt just nu...




Armbanden uppe i hörnet fick även dem följa med mig hem. Vi fick hem 4 igår, och vi har bara ett av varje kvar nu. Ringen som ligger under sitter på mitt finger och kommer antagligen göra det rätt ofta. En bred silverring med texten Always and forever. (Haha, Anna, Margota och undertecknad köpte en varsin igår... En typisk "I am ring" med andra ord)



Tyvärr fick vi inte med smyckesstället vi beställt, hoppas det kommer snart. Men undertiden får smyckena ligga uppradade på detta sätt.

/Maria

Höstläppar...

Uh... nu känner man verkligen att hösten är på g. Solen skiner, men det är verkligen kallt i luften. Då passade jag på att ta fram ett av mina favorit läppstift Spiced rum från gloMinerals. Det har jag inte haft på mig sen i vintras pga att det inte alls känns som en sommarfärg.

Först en bild på samtliga av dagens produkter:



Resultatet:




Ögonsminket i närbild:



Produktlista:

Foundation: gloPressed base- Golden medium
Concealer: gloConcealer camouflage- golden
Mascara: (Bara på underfransarna) gloWaterresistant mascara
Ögonskuggor: Maybelline- Sparkling gold (nr621), The Balm overshadow- no money, no honey, Dior- Irridecent leather (nr539)
Rouge: Mac- Foolish me (inte alls nöjd med valet, men orkade inte hämta någon annan.)
Ögonbryn: gloBrow collection- brown
Läppstift: gloLip stick- Spiced rum

Note to self: Maria- Fixa ögonbrynen idag!!!!!

/Maria

Tack även till Anna som slingade highlights i håret på mig igår. Love you babe!

Gammalt fotojobb.

Eller ja, gammalt och gammalt... Vi fotade ett cdomslag i somras, och cdn släpps inte förrän i september så den är väl i högsta grad aktuell just nu.



Det är som ni kan se Ola som kommer med en ny cd såhär när sommaren börjar lida mot sitt slut. Tror inte den finns ute än, men går att förboka. Om ni vill veta hur så klicka er vidare till http://ola.cd



Kul idé med 3 olika Olas på framsidan. Ser fram emot att se bilderna i bookleten. Tror de är jättefina. Oftast känner man redan på plats hur bilderna kommer bli. Och magkänslan denna gång var kanon!

/Maria


Unexpected- Face (en andra chans)

Nu har jag gett läppstiftet Unexpected (Face stockholm)  två chanser att visa vad det går för. Inte heller andra gången gillade jag det. Färgen är kanon! Det är konsistensen och känslan på läpparna jag inte tycker är bra. Torrt, lägger sig direkt i läppens små veck och är inte alls smidig och behaglig att ha på sig. Tummen ner säger jag! Kommer ha den i sminkväskan, kanske är det någon som gillar den på något jobb någon gång.

Såhär ser den iaf ut på läpparna:




Och lite på håll, i sin helhet:



Synd på en fin färg...


/Maria

RSS 2.0