God morgon från gotland. Näst sista dagen ...

mms_img61845 (MMS)

God morgon från gotland. Näst sista dagen här på ön. Känner mig rätt pigg ändå faktiskt. Förra året var faktiskt rätt rejält mycket jobbigare. Så man kan säga att nu är det så mycket bättre. ;-) maria


Maria testar- Palmolive naturals nutra fruit duschkräm

Beskrivning: "Njut av en välgörande fuktgivare i duschen! Palmolive Nutra.Fruits Granatäpple är en unikt virvlande duschcreme berikad med fuktgivande creme och med extrakt av utsökt granatäpple. Din hud kommer att kännas som om den fåttny näring, blivit lyxigt omskött och fått en ny lyster, omsvept av en ljuvlig fruktig doft!"




Jag gillar den här. Är ibland skeptisk till lite billigare duschkrämer (tror jag betalade runt 30:- för denna) men den här gillar jag. När man klämmer ut den ur förpackningen så är den tvåfärgad och den känns len och skön att tvätta med. Doftkänslan är lite som att tvätta sig med en smoothie och det kan väl inte vara fel?

Betyg: 4/5 Bra val tycker jag! Kommer verkligen fortsätta använda denna. Glömde att titta om den finns i fler dofter...

/Maria

Myter om smink på killar i TV.

Tänkte bara berätta lite om hur man sminkar en kille till en tvsändning.

Jag hör hela tiden myter om hur man sminkar en kille (och även tjejer) så jag tänkte berätta hur det verkligen är.

En vanlig missuppfattning är att man sminkar 1-2 nyanser mörkare än personen är i sig själv- FEL! Förr kanske man tog upp personen lite i färg, men nu när bilden är så skarp så ser det bara konstigt ut. En lätt tunn grund för att jämna ut ansiktsfärgen räcker gott. När det sänds i hd så syns smink väldigt väl, då kan man inte vräka på hur mycket som helst. Samma gäller ögonmake på killar. Har personen i fråga dålig hy kan det vara svårt att hålla det tunnare. Då får man helt enkelt göra valet att plitorna syns lite eller att man kanske ser att han är sminkad.

Om man vill förstärka blicken lite så brukar jag lägga liiiite mascara längst intill fransraden och eventuellt lite brun skugga över på ögonlocket över och under för att ge lite djup.

Är killen i fråga en artist och står på scenen kan man ibland ta i lite mer, man köper av nån anledning att musiker är lite mer sminkade.

Brynen kammas till och ibland skuggar jag i dem lite med en brynskugga, gärna två nyanser för djupets skull så att det ser lite levande ut.

Shading var vanligare förr när man hade tjockare sminklager, nu använder jag oftast en matt mörkare rouge eller ett solpuder- det brukar ge ett naturligt fint resultat.

Har man tur så har personen i fråga en snygg solbränna och bra hud. Som Gabriel Fors t.ex:



Titta på min hand och jämför hur brun han var här! Haha (och hur vit jag var) Men till mitt försvar så kan jag säga att jag inte spenderade vintern i Florida. ;)

En annan bra produkt för både tjejer och killar är anti shine. En kräm som mattar ner så man slipper pudra så mkt. Min favorit är shiseidos:




Den kan även användas ovanpå sminket!

/Maria


Halvvägs i inspelningarna nu. Med trötta ...

mms_img29629 (MMS)

Halvvägs i inspelningarna nu. Med trötta ögon och röda läppar är jag redo för ännu en lång dag i tvfabriken. Läppglanset heter plum glaze och kommer från gloMinerals och de trötta ögonen kommer av 3 timmars sömn i natt. Men vilket program det blir!


Maria testar- Loreál glam shine 6 hours



Nu har jag testat detta glans flertalet gånger.

Det ska hålla upp till 6 timmar. Gör det det? Nej inte alls... Efter några timmar är det faktiskt lite färg kvar på läpparna, men de känns oerhört torra då.

Men det är en fin färg och en fin glans, även om man måste fylla på oftare än utlovat. Så av mig får detta gloss 3/5 i betyg. Hade det inte lovat 6 timmar hade betyget varit högre, men eftersom jag verkligen inte tycker att hållbarheten är så bra så får det en ändå helt ok 3a.

/Maria

Löslugg i sommar?

Haha, måste bara visa er denna bild. Det är en av dansarna på Kvällen är din som vi lekte lite med när Anna plattat ut hans extremt lockiga hår.

Lösluggarna är faktiskt rätt bra, om man sätter på dem rätt så kan man knappt ana att de är fejk. Men kanske inte i Zains fall:



Maria

Nya fina skor!

Har glömt att visa er mina nya skofynd!

Har letat som en dåre efter gummistövlar till jobbet jag befinner mig på nu. Och efter ett tips från Jenny min fina kollega fick jag äntligen tag i ett par som passade!



Tog denna kortare variant. Eftersom jag är så kort själv täcker långa stövlar hela mig annars. Och på sommaren vill i alla fall inte jag vara heltäckt på benen, men ändå säker från vatten och gegga. (Jobbar endel utomhus nu.) Så dessa sötisar finns nu med mig i packningen!

Även dessa är nya:



Söta träskor från Vollsjö. Det var 25% på hela sortimentet i affären, så då kunde jag inte låta bli. Har inte hunnit haft dem jättemkt, men än så länge känns de väldigt bekväma att gå i. Perfekta sommarskor på jobbet. Dessutom kommer jag upp några centimetrar. Vilket känns helt ok med mig. ;)

/Maria


Early bird catches the worm heter det ju s...

mms_img46572 (MMS)

Early bird catches the worm heter det ju så fint. Känner mig inte riktigt som en graciös fågel, mer som masken faktiskt. Är på jobbresa. Klockan är halv 8 och jag är snart klar med första jobbpasset. Gav min kollega sovmorgon eftersom det var "min" tjej som skulle sminkas först. För övrigt kan jag berätta att mitt smink väger ca 30 kilo när jag har med stora kittet. Det är rätt bisarrt. 30 kilo smink... Och hårgrejer förståss. Hoppas ni har lika fint väder som vi har här på location. Utanför sminklogen har vi en pool vi kan låna när vi har pauser under dagen. Typiskt att jag glömde badkläder... Maria


Svar på tal- Henrik Fexeus

Tänkte jag skulle uppdatera er vad jag fick för svar av Henrik igår när jag tog upp det här med att Alla får ligga boken inte hade fungerat. Han skrattade och sa att man faktiskt måste följa råden i boken för att den ska fungera... Så jag tror inte att jag får tillbaks pengarna, att bara sitta hemma och läsa boken ger automatiskt inte några ligg alltså... haha. Kommer sakna våra stunder på fredagarna och hoppas att vi jobbar tillsammans snart igen!

/Maria

Ps. Vill bara avrekommendera att bete sig såhär på jobb om man inte verkligen känner att man har en bra kemi och en viss jargong med personen.

Fina ord!

Läste precis Josefin Glenmarks blogg. Träffade henne i måndags på Skansen och TV4s sändning. Blev väldigt rörd av hennes fina ord:

"Sen har vi Maria Persson, sminkös/stylist. Även vi startade vår gemenskap under Singing Bee tiden. Hon är en av få sminköser där jag bara helt släpper taget helt. Blir alltid nöjd. Hår och smink! Grymt duktig. Brukar säga, att hon sminkar mig så som jag skulle ha sminkat mig själv. Nu har jag insett att jag kanske inte riktigt kan sminka mig så som hon gör, men jag försöker. Hon är som sagt dessutom otroligt duktig på hår. Maria har en härlig butik/salong på söder, värd ett besök. Allt från mineralsmink till hud och hårprodukter. Man kan bli sminkad och fixad inför bröllop och fest där."

Tror att jag kan ha visat denna bild förut. Men det här är Jossan när jag sminkade henne för nåt år sen.



Fina Josefin!

/Maria

Eotd- talangsotning

Idag är det final på Talang 2011. Dagen till ära har jag sotade ögon. Tänkte inte alls ha mycket smink egentligen, men såg så förbannat trött ut när jag vaknade så sminket "tog" liksom inte. Så rätt som det var hade jag sotat ögonen. I brunt dock så det är inte så jättehårt.

Har fortfarande inte hittat kameraladdaren (hur svårt kan det vara i en liten 2a på 45 kvadrat?) så ni får en mobilbild istället. Tycker även att kameramobilen bara blir sämre och sämre. Suck. Nåja, såhär ser mina ögon ut idag:



Har använt maybellines geleeyeliner (passade även på att sminka lite på ena linsen, och eftersom gelen sitter rätt bra så sitter det en liten klick där som irriterar, men orkar faktiskt inte ta ur linsen och tvätta den. Det går nog bort... hoppas jag...) Övriga produkter är irridecent leather paletten från Dior samt double extension mascaran från loreal.

Till detta har jag bara en rosig rouge, solpuder och ett ganska färglöst läppglans.

I sin helhet:




Note to self: byt till axelbandslös bh...

Ha en trevlig dag i solen!

/Maria

Skit skit skit!

Jag hatar när förpackningar läcker. Häromdagen så lånade jag ut min gloBody bronzer. Tänkte inte på att se om tjejen satte på säkerhetsspärren när hon var klar... Det gjorde hon inte. Så därför ser en av mina necessärer nu ut såhär:



Stressar och försöker packa inför min jobbresa på lördag. Då är det inte roligt att hitta detta. Kommer ta ett tag att fixa allt klet! Grr!


Lite jobbrelaterat, men ej om smink.

Obs: följande inlägg måste läsas med en stor nypa salt!

I morgon är ju finalen av Talang 2011. Det känns som om det blir en ganska lugn dag eftersom vi hittills bara sett män/pojkar gå vidare. En annan man i produktionen är Henrik Fexeus. Mentalist, författare osv osv. Han har skrivit boken "Alla får ligga".



Har ni läst den? Det hade inte jag. Och eftersom jag tycker det är trevligt att veta lite om de jag jobbar med så köpte jag i förra veckan denna bok. Alla får ligga alltså... Jag är ju singel numer och således ligger jag inte alls mkt. Eller faktiskt inte alls. Men nu skulle allt ändras! Jag läste boken i helgen och nu 4 dagar senare... har jag inte legat... Så nu undrar jag fäljande: Är det ok att ta med boken till Henrik i morgon och kräva pengarna tillbaks? Han säger ju faktiskt att ALLA får ligga. Falsk marknadsföring om du frågar mig! ;)

Nä då. Är inte alls seriös i detta inlägg. Däremot tänkte jag tipsa om boken, för den är rätt charmig och tankvärd att läsa. Jag fnissade på bra ibland när jag läste om olika situationer och hur man bör bete sig. Kommer jag följa det? Nej det tror jag inte. Men kanske undermedvetet, vem vet?

/Maria


En liten ledig stund.

Jag hade faktiskt några timmar ledigt härom kvällen. Då roade jag mig med detta:



Landskamp på Råsunda. Sverige- Finland 5-0! Precis vad jag behövde i denna jäktade jobbperiod! Var där med min far och 3 kompisar till honom. Very nice!

/Maria

Konstig annons.

Hittade denna bild när jag bläddrade i en tidning. Det är en annons för Apoliva. Jag känner spontant att jag inte blir jättesugen på att köpa deras produkter när modellens läppar ser totalt uttorkade ut. Döm själva:



/Maria

Shopping inför jobbresa mm.

Sista månaden verkar allt ta slut samtidigt i sminkväskan. Har köpt smink för x antal tusen.  Det här är de senaste inköpen:



Allt från foundation från Dior tilll Mny läppglans. En salig blandning av produkter. De 3 små förpackningarna i högerkant är dock tester jag fick med på köpet från kicks.

Nu ska jag snart åka in till kungsträdgården för att träffa skådespelarna i teatern jag ska göra masken till i sommar för första gången. Ni stockholmare kan se ett smakprov från föreställningen (utan mask) på kungsans scen klockan 14.00. I år sätts Robin Hood upp ute i vaxholm och det blir således endel resor ut till kastellet för mig även i år!

 Ta hand om er!

Maria

Dagens läppar- glam shine fresh grenadine

Sista dagarna har jag köpt på mig endel smink inför kommande projekt. En av produkterna var Loreals glam shine fresh i färgen fresh grenadine. Ett läppglans som ska hålla i upp till 6 timmar. Spännande att se om det stämmer.



Det gav inte jättemkt färg så jag undrar hur det ska sitta i 6 timmar. Men jag prövar! Stämmer det så är ju det kanon på inspelningar där man har en tendens att behöva fylla på läppfärgen var 10e minut typ...

Just nu 99:- på Åhléns

/Maria


Läser en gammal tidning och hittade denna ...

mms_img66913 (MMS)

Läser en gammal tidning och hittade denna reklambild från apoliva. Blir inte helt sugen på att köpa deras produkter när modellens läppar ser totalt uttorkade ut.


RSS 2.0