Vi flyttar en sväng!

Kära bloggvänner!

Så var dagen här! Vi fick erbjudandet för ett tag sen om att börja blogga hos Pernilla Wahlgren och hennes andra bloggvänner. Pernilla har en hemsida där hon har samlat bloggar i olika kategorier och när hennes förra skönhetsbloggerska tog en paus fick vi frågan om vi ville komma till henne och börja blogga där som hennes nya skönhetsbloggerskor. Självklart tackade vi ja till det!

Vi hoppas innerligt att ni vill följa med oss dit! Denna bloggen kommer ligga kvar, men det är på nya adressen vi kommer vara mest aktiva på!

/Anna och Maria

18: vilken är din favoritmascara?

Dag 18: Vilken är din favorit mascara?

Jag älskar att testa mascaror! I jobbet... Mina egna ögon är rätt känsliga och sådär gråtiga. Inte som i att jag är blödig alltså. Eller jo... det är jag ju oxå. Men de är allmänt rinniga. Är det för ljust så gråter jag, är det vindigt så gråter jag. Är de torra så kan de börja rinna av det. Jag är helt enkelt en gråtig typ!

Därför fungerar inte alla mascaror på mig. De har en tendens att oftare ligga under ögonen än på fransarna när dagen lider mot sitt slut. Så vilka mascaror fungerar då bäst på mig? Är det dyra flashiga mascaror som Dior show osv? Nej, det är dessa:



2000 calorie mascara från Max factor och gloWater resistant mascara från gloMinerals.

Kostar ca 130:- (Max factor) och 239:- (gloMinerals)

Max factors får dock ge vika för gloMinerals varianten på vintern när det blir blötare. Den är vattenresistent och klarar således regn och tårar men tvättas bort med vatten över kroppstemperatur. (Note to self- köp en ny, den du har är slut)

/Maria

Pimp my lashes vecka 3.

Då var det torsdag igen. Torsdagar betyder ju veckoredovisning av hur mina fransar ser ut och om man kan se någon skillnad av användandet av Nutralux fransserum.

Here we go:







Så ser vi någon skillnad än? Jag tycker mig märka att de börjar krulla sig lite extra.

Nästa vecka är det en månad, då tycker jag att man verkligen borde börja se en skillnad. Vi håller ut!

/Maria

Dag 17: Brukar du använda eyeliner? Vilken?

Dag 17 i utmaningen och frågan lyder: brukar du använda eyeliner och isåfall vilken?

Haha, eyeliner är väl nästan synonymt med mig och sminkningar? Jag känner knappt igen mig själv utan eyeliner. Gillar bäst att använda gelevarianten och favoriten just nu är:

Maybelline eyestudio lasting drama gel eyeliner.



Fast egentligen gillar jag ju gloMinerals variant oxå, den råkar bara vara slut här hemma...

Maria

Dag 16 (Lite sent) Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall vilken är din favorit?

Detta är ju egentligen gårdagens fråga, men eftersom jag var fullt upptagen med att hänga med världens bästa pappa och världens bästa lillebror hela dagen så hann jag faktiskt inte med det. Glömde dessutom mobilen hemma så jag kunde inte mobilblogga heller. (För övrigt så är denna lillebror vansinnigt vältränad och rätt mkt större än mig, min stora lillebror helt enkelt.)

Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall vilken är din favorit?

Här har ni en av anledningarna varför jag senaste veckan haft testet Battle of the primers. Jag har i dagsläget 2 favorit primers för ögonlocket. gloLid primer från gloMinerals och Lemon aid från Benefit. Jag ville helt enkelt se om jag kunde hitta någon stor skillnad mellan dem för att se vilken av dem jag verkligen tyckte var bäst. Men nej... Jag kunde inte se någon stor skillnad! Vissa dagar var gloLid primer bäst och andra dagar Lemon aid.

Så jag nämner helt enkelt båda som favoriter. Och JA! Jag använder ögonskuggsprimer istort sett VARJE dag!



/Maria

Lite dålig blogguppdatering igår. Det här ...

mms_img10690 (MMS)

Lite dålig blogguppdatering igår. Det här är anledningen. Min pappa och bror var här och jag hade en ledig dag med en härlig match som avslutning! Maria


Lotd- ännu en försvinnande färg.

Har tidigare klagat på att det alltid är mina favoriter som försvinner från sminkmärken. Dagens läppfärg är ännu ett exempel på en sån färg.



Crushed raspberry (läppenna) från gloMinerals. Faktiskt den enda pennan glo har som är lite mer färgstark åt det färgglada hållet. Har lagt pennan över hela läpparna och sen bara haft lite svagt färgad glans över för att det inte ska kännas så torrt.

Varför visar jag då färger som är på väg att försvinna? Jo, om det är favoriter kanske det är någon som hinner ut och köpa den innan det är för sent. Hos oss på I am är den redan borta, (det kan ha varit jag själv som köpte den sista för att bunkra upp... Använder trots allt denna penna till nästan alla rosa läppstift, och även orangea eller röda om jag vill att de ska dra lite mer åt rosa.)

/Maria

15. Vilken/vilka formula gillar du bäst på ögonskugga?

Dag 15. Vilken/vilka formula gillar du bäst på ögonskugga – krämskugga, fast, löspuder, matt, skir eller skimmer?

Jag gillar verkligen fasta skuggor bäst! Även om jag har pigment på idag. Men upplever att fasta skuggor sitter bäst och är lättast att jobba med på locket. Favoriterna är oftast skimriga. Tycker att det gör ansiktet lite mer levande. Sen ska de helst inte glittra för mkt, utan snarare just skimra lite.

/Maria

Eotd- äntligen grönt.

Hittar fortfarande inte min palett med massa färger. Ok då, kanske inte har hunnit leta sådär vansinnigt mkt. Men däremot så har jag hittat ett grönt pigment från Make up A. Så det fick det bli idag. Har ju varit sugen på grön skugga ett bra tag nu.

 Grundade med den ljusare guldiga färgen i solpudret sunkiss. Sen pressade jag på pigmentet. Pigment har ju en tendens att sitta sämre än andra skuggor så idag testas verkligen mina lidprimers. Det är dessutom regnigt och fuktigt ute.



Tycker det är fint att grunda med en annan färg innan man lägger pigmentet över så att underfärgen skymtar i olika ljus och vinklar.

Hoppas att veckan börjar bättre än den förra slutade. Min bil gick sönder igår. Antagligen nåt med servostyrningen. Den går knappt att styra längre. Iaf om man har klena armmuskler. Det är vansinnigt svårt att hitta en parkering när man kommer hem en söndagkväll. Ännu svårare är det när man inte har nån servostyrning och försöker fickparkera. Men till slut hittade jag en parkering jag kunde svänga in på. Men då var det en parkering som var lastzon på dagen, så jag fick snällt pallra mig upp alldeles för tidigt i morse och flytta bilen.

/Maria

14. Vilken är din favoritfärg på ögonmakeup?

Utmaningsdag 14. Vilken är din favoritfärg på ögonmakeup?

Min första spontana färg är ju bruna toner. Gärna lite skimrande. Tittade runt lite i bloggen för att se vad som var mest representerat på bilder. Och bilderna talar sitt tydliga språk:



Olika brunbeigea toner...

Om jag sminkar mig i färg blir det oftast lila:



En liten tanke såhär avslutningsvis. Titta på mina fransar på nedersta brunsminkningsbilden. Vad de är puttiga. Det var innan jag någonsin testat något fransserum eller liknande. Hade jag en dålig period eller är det så att jag blivit blind för mina egna fransar och de faktiskt blivit så mkt bättre sista 1.5 året. (Bilden är från början av 2010)

/Maria

Vart tar alla snoddar vägen?

Det kan jag berätta efter att ha städat lite här hemma. Mellan soffkuddarna...



Detta är dagens fynd när jag städade soffan:

9 hårsnoddar
5 penslar
1 sovmask
1 nagelfil
samt
11 kronor.

Inte undra på att jag aldrig hittar hårsnoddar... Men nu vet jag vart jag ska leta i framtiden!

/Maria

Botp- resultat dag 4

Bytte till slut om och struntade i att dra upp min onepiece ända upp över huvudet. Så när dagen nått sitt slut och jag är redo att tvätta av mig sminket ser dagens skuggor ut såhär: (Ja, det blir en hemmakväll. Då låter jag gärna huden vara osminkad)



Dagens vinnare av Battle of the primers är....

gloLidprimer!

Vilket ger ställningen:

2-3 till gloLidprimer.

Det svänger verkligen fram och tillbaks! Morgondagen blir extra spännande eftersom det är söndag och en 14 timmars dag väntar. Först ska jag till I am för att sminka herr Ola Svensson. Han ska tydligen plåtas för något och ville att jag skulle sminka honom. Sen drar jag i ilfart till True talent där jag har mer än någonsin att göra. Så vi får se om någon av mina primers låter skuggorna sitta hela dagen.

Nu ska jag fortsätta med städning och pyssel hemma. Det fina med att jobba på helger är att jag vet att jag inte kommer vakna upp och vara bakis och eländig i morgon. Dessutom har jag en väldigt söt dejt som sprungit runt i soffan här ett tag:



/Maria


13. Brukar du använda bronzer? Favorit?

Dag 13 i utmaningen och frågan lyder: Brukar du använda bronzer? Favorit?

Jag använder bronzer i stort sett varje dag. Tycker inte att det blir något djup i sminkningen om jag inte har det. Jag är så blek så att när jag får på mig foundation och concealer blir det lätt lite platt eftersom jag heller inte är utrustad med jordens högsta kindben...

Det är rätt svårt att hitta solpuder/bronzer som inte drar för mycket åt det röda om man är blek. Många är fina och jag kan använda dem på jobb. Men jag har min favvo som jag håller benhårt i. Sunkiss från gloMinerals. Den lägger jag inte på det "klassiska" sättet. Dvs panna, näsa, haka kinder. Jag använder den snarare som en shader.

Här är dagens look inklusive bronzer:



Fast jag känner mig såhär idag:



Om man satsar på looken underst behövs dock ingen bronzer alls.

/Maria

Botp- resultat dag 3.

Nej men vad hände idag egentligen?




Idag var tydligen inte en bra sminkdag. Vad hände med ögonskuggan? Och eyelinern? Som inte heller ville vara på plats. (Den är iofs ny och jag vet inte hur bra eller dålig den är än.) Men en sida måste vinna och idag måste jag nog trots att ingen var direkt bra ge poängen till gloLid primer.

Resultatet so far: 2-2

/Maria


EOTD- Battle of the primers dag 3.

Idag testar jag mina primers med gloMinerals skuggor. (Försöker testa olika skuggor varje dag så att det blir så rättvist resultat som möjligt.

Dag 1: Kanebo
Dag 2: Arden och MAC
Dag 3: gloMinerals alltså.



Oj vad bilden blev stor... Nåja, då ser ni iaf skuggorna.

Alloy eyes collection från gloMinerals.  Några av mina favoritfärger just nu.

/Maria


12. Använder du rouge? Vilket är favoriten?

Dag 12. Använder du rouge? Vilket är favoriten?

O ja! Älskar rouge! Hur skulle man annars se pigg ut såna dagar när man känner sig grå och trött?

Är fortfarande lite ledsen för att min favorit från gloMinerals kommer att utgå. Så självklart ger jag den ett hedersomnämnande som bästa rouge. (Har den på mig idag igen...)

Lilac Silk:



Kallt rosalila som verkligen ger den där känslan av att man varit ute och tagit en frisk promenad!

/Maria

Battle of the primers dag 2

Då var det dags att redovisa hur det går i kampen mellan gloLid primer och Lemon aid.



Dagens skuggor är Sparkle 19 från Elizabeth Arden och Satin Taupe från Mac.

Vinnaren idag är...

(plats för trumvirvel)

Oavgjort!

Ingen av skuggorna visar idag minsta tendens till att lägga sig i vecket. Så idag får båda ett streck i protokollet.

Ställningen so far är alltså 2-1 till Lemon aid.

/Maria

I'm all minxed up!

Ska väl egentligen kanske inte outa henne än... Men kan inte låta bli! Margota håller på att lära sig minx!!! Som jag längtat! Så nu har jag för första gången minxnaglar! Love it!



Lite mer träning och fix så kommer hon vara grym tror jag! Jag är väldigt nöjd med mina metallicnaglar. Sen får vi se hur bra det sitter på sminkösnaglar. Jag tvättar ju och spritar händerna ungefär sjuhundratjugiofem gånger per dag. Plus att jag jobbar med värme och hår osv. Sitter det på mig så sitter det på alla. Tiden får utvisa!

/Maria

Dag 11. Vilket är ditt favoritpuder?

Vilket är mitt favoritpuder? Inget egentligen faktiskt eftersom jag inte använder puder på mig själv. Eller det kan ju hända, men det är då inte ofta.

De få gångerna jag använder puder är istort sett bara när jag är på jobb och då tjuvnallar jag av mitt favvojobbpuder:



Make up fore evers High definition powder. Kanske det bästa pudret jag någonsin testat! Silkeslent och såååå fint i konsistensen. Blir inte kakigt och läskigt. Bara matt. Finns dock inte att köpa i sverige...

/Maria

Pimp my lashes vecka 2

Pimp my lashes version 2 vecka 2.

Så här ser fransarna ut vecka 2:







Än så länge tycker jag inte att det är någon större skillnad, men jag kämpar på. Däremot undrar jag vad det är för mesiga fransar i ytterkant. Det är ju ett litet hack där med fjantiga småfjun till fransar. Det har jag inte tänkt på förut.

/Maria

Battle of the primers resultat dag 1.

Kommer kanske inte redovisa varje dag med bild hur det går med mitt ögonskuggsprimer test. Men idag är ju första dagen så då är det väl fint om jag visar resultatet. Idag har jag gjort både det ena och andra. Varit varm framför sminkspeglar, frusit i blåsten utomhus och fått mina naglar fixade. Såhär ser skuggan ut när jag varit sminkad i ungefär 12 timmar. Har inte så mycket som småpillat ens på ögonen under dagen.



Man ser klart att den ljusare skuggan är den som hållt sämst på båda sidor. Den mörkare skuggan är ganska lika på de olika sidorna med en svag antydan om att den högra sidan är aningens bättre.

Lemon aid vs lidPrimer 1-0.

Förresten, jag var ju så himla glad över att de forslade bort högljudda maskinen i morse. Min glädje grumlades rätt fett när jag kom hem från jobbet och insåg att den var tillbaks igen... NÄRMARE MIN LÄGENHET! De har alltså bara flyttat skiten!

Blev lite gladare när jag kom på att denna låg bortglömd i frysen.



En sann vän i nöden! Ben and Jerrys New York Super- fudge chunk!

Där skymtar ni även mina nya naglar- mer om dem i morgon. Nu ska jag umgås med glassen!

/Maria

Dag 9, brukar du använda primer?

Hej!

Privat så använder jag aldrig primer. Dels så tycker jag inte att jag behöver det då jag har en hyfsat bra hud, och sen så tycker jag att det känns lite för " sminkat" för min smak privat. Sen om jag verkligen vill att det ska hålla hela dagen och kvällen av någon speciell anledning så är det klart att jag kan tänka mig det. Om jag mot förmodan skulle ha det så väljer jag gloMinerals faceprimer.
I jobbet använder jag för det mesta primer då de man sminkar oftast ska gå länge med sminket eller stå på scen framför varma lampor och då är det perfekt för att få en hållbar look!!

Anna


Dag 10. Vilken är din favoritconcealer?

Vilken är din favoritconcealer?

Oj, jag har rätt många favoriter faktiskt! Eller framförallt 3 som jag alternerar lite med.



Concealer nr 1. Klassikern från YSL: Touche eclait. Tyvärr inte tillräckligt täckande när man är sådär asmörk under ögonen, men skön på huden och allmänt underbar. Jag använder gärna färg nr 2.


Concealer nr 2: Diors nude concealer. I färgen 01. Ljus och lagom täckande, men kan ibland vara lite väl torr för ögonpartiet.

Concealer nr 3: gloMinerals under eye concealer. En concealer som säger sig vara gjord för just huden under ögonen. Smidig och lätt att jämna ut om den skulle råka lägga sig i fina linjer under ögonen. Jag använder färgen golden.

/Maria

Eotd- Battle of the primers dag 1

Sista tiden har jag varierat mina två favorit ögonprimers hejdlöst. Ena dagen har jag använt Lemon aid från Benefit och andra dagar gloLid primer från gloMinerals. Sen har jag egentligen inte tänkt så mycket på vilken av dem som är bäst.

Så nu startar jag Battle of the primers för att en gång för alla försöka testa vilken av dem som faktiskt gör jobbet bäst.



Mitt högra öga ska tillägnas Lemon aid och det vänstra således gloLid primer.

Den första skuggan som testas fick jag faktiskt av vår härliga nageltjej Margota. Det är en duoskugga från Kanebo som heter EC 05- natural.
Let the games begin!


Såhär ser iaf ögonmaken ut:



Och ansiktet i helhet. (Vaknade och frös som en gris, därav att huvan är uppe):



Känner mig allmänt glad över en nyhet jag la märke till nu på morgonen. Minns ni min ilska över att bli väckt av detta monster? (Ja, jag vet att den säkert håller på med nåt som i längden är bra för mig, men det är ändå rätt pissigt att bli väckt så...)



I dag förde den lite extra liv när den väckte mig. Tutade och hade sig. Allmänt otrevligt beteende för en trött sminkös som gärna går upp tidigt, men inte vill bli väckt av att tro att huset blir bombat.

Men så såg jag detta:



De forslar bort den! Så nu kanske oljudet på mornarna stoppar! Yay!

En annan sak som gör mig allmänt lycklig är att Greys anatomy har säsongspremiär ikväll. Så från och med nu är jag otillgänglig på onsdagskvällarna mellan 21-22.00.

/Maria


Kliande ögon och gröna önskningar!

Känner mig som en gnällig 5 åring i kväll. Mina ögon kliar. Men varför gör de det? Som ni vet har jag ju konstiga reaktioner mot både det ena och det andra (bl.a ögonförlängningslim osv) Senaste dagarna har det kliat i ögonen som f*n. Det kan inte vara linserna eftersom jag kört brillor i några dagar. Med min otur så är det väl ögonfransserumet. Men jag ignorerar problemet ett tag till. Det får klia bäst det vill.

Det andra gnället gäller att jag har varit jättesugen på grön ögonskugga i några dagar. Men jag hittar inte en enda här hemma! Hur kan det vara möjligt? Vet att jag haft en djupt skimrande skogsgrön, som jag sett sen jag flyttade hit så jag kan inte ha tappat bort den i flytten. Minns dock inte vilket märke det var. Hm... Irriterande!

Ska leta efter den i morgon bitti. Annars får jag väl ge mig ut på shoppingäventyr!

Nu ska jag njuta av säsongsstarten av Desperate housewives!

/M

Dag 8, brukar du använda du foundation?

Hej!

Jag använder foundation i stort sett varje dag, undantag vissa lediga dagar då jag bara är hemma samt då jag är utomlans och ligger på stranden. Om jag inte fått turen att bekanta mig med gloMinerals pressed base så hade jag inte använt det varje dag.



Det som är bra med den här foundationen är att den finns i så många nyanser, man kan hitta en för alla hudfärger samt årstider.
På sommaren när jag fått upp lite färg så brukar jag ligga på en honey light och på vintern när jag är lite blekare så brukar jag gå ner till en golden medium.

En annan viktig sak med foundation tycker jag är att den ska se naturlig ut, och det gör denna!

Anna



Dag 9. Brukar du använda primer?

Brukar du använda primer. Favoriten?

Svar: nej. Om vi nu antar att vi pratar om faceprimer. (Who am I kidding, jag vet att det kommer en senare fråga om ögonprimer....) Jag kan använda primer ibland om jag vet att jag har en jättelång dag och ska på fest på kvällen och "måste" vara snygg. Brukar heller inte rekommendera folk att använda primers varje dag då de har en tendens att täppa till huden och det vet vi ju att det inte är bra i längden. Välj istället tillfällena när ni använder primer!

Nu handlar ju utmaningen om mig privat inte mig som sminkös, men kan ändå berätta vilka två som jag alternerar mellan i jobbet just nu:



Sephoras egen smoothing primer och gloFace primer från gloMinerals.

/Maria

Kvällsliga cravings.

Drömmer mig bort till en värld där sephora finns i närheten av mig.



Dessa paletter/samlingar skulle ge mig ett stort lyckorus!! Speciellt den nedersta. Sweet dreams från Too faced. Den finns just bara på sephora...

Fast... give me som lash- en blandning av massa olika mascaror skulle inte vara helt fel heller... Mmmm. Vill ha!

Nakedpaletten från Urban decay har jag oxå suktat efter ett tag.


Åh, den som hade massa pengar och bodde nära ett Sephora...

/M

Utmaning dag 7.

 Vilket är ditt favoritmärke på makeup? Vart köper du din make up?

Här blir svaret väldigt likt min kära kollegas....
Måste ju såklart säga gloMinerals, då det är märket vi säljer i vår butik. Det blir ju naturligt att både använda och handla det så att säga.
För att härma Maria ännu mera så säger jag också Dior, då jag gillar deras skuggor som jag skrev om i ett tidigare inlägg för ett par dagar sedan. Ögonpennor köper jag dock mest i från Mac. Annars handlar jag både lite här och där när andan faller på, åhlens, kicks och även HM där jag faktiskt köpt en del lipgloss.
Min senaste sminkshopping gjorde jag på Sephora i Rom och då blev det 2 olika primers som jag kommer skriva om här inom kort.


Kram Anna



Skärpning kollegor!

För er som inte gillar klagande och gnällighet- sluta läs nu!

Jag har sista veckorna upplevt något som jag ändå känner att branchen varit hyffsat förskonad ifrån förut. (Eller så har jag varit naiv.) Nämligen knivhugg i ryggen och allmänt skitsnack! Tänker inte i inlägget outa någon eller skriva vilka produktioner det rör sig om.

Jag tycker att man ska hjälpa varandra och hålla en trevlig atmosfär oss kollegor emellan men sista veckorna har det varit så jävla mycket skitsnack och nedtryckande utlåtanden i media, bloggar och facebook om varandras jobb, sminkningar och liknande. Visst- jag kan oxå titta på ett program och tänka: Oj varför har de så mycket rouge på den där killen eller titta där har de visst glömt sminka halsen. Men inte fan skriver jag ut det offentligt! Man vet inte vad de hade för förutsättningar för just den sminkningen eller hur just den personen är att sminka. Det är just människor vi jobbar med inte skyltdockor!

Är man t.ex van att jobba med modeller kanske man inte är van att läsa in vad personen i sminkstolen själv vill ha i sminkväg eftersom modeller faktiskt inte har någon talan om hur de ska se ut på plåtningar osv, så i det fallet är de ju faktiskt en form av skyltdocka.

När jag jobbar med tv, personporträtt eller liknande strävar jag alltid efter att personen jag sminkar ska känna sig som sig själv när de sen ställer sig på scenen och ska uppträda. (Eller vad det nu är de ska göra.) Ibland kanske jag inte tycker att det är den bästa looken för just dem och jag skulle kanske hellre välja en annan färg eller liknande och jag kan försöka styra dem lite i den riktning jag tror är bäst/snyggast. Men ni vet vad man säger- kunden har alltid rätt! Det är ju inte jag som ska stå och prestera inför hundratusentals människor.

Och nej, jag skriver inte detta för att jag själv har varit utsatt själv nyligen!
(Vad jag vet...) Jag och mina närmsta kollegor försöker alltid att rekommendera varandra till jobb och stötta varandra i allmänhet. Jag har själv stått på jobb och tänkt: hur löser jag detta? Det kan vara alltifrån en hy där personen har problem med acne, väldigt torr hy eller svårsminkade ögon. Ofta kan jag även rådfråga mina kollegor vad de tror är bästa sättet att lösa problemet. Sen ska man komma ihåg att man ganska ofta är under rätt hård tidspress på inspelningar. Vi har inte tid att smådutta med detaljer i all evighet. Det är rep, intervjuer, kostymprovning, kiss och matpauser och gud och hans faster som ska vara med och slåss om dagens ibland alltför få timmar. Och vi ska inte prata om vad som händer om någon är sen till sminktiden, då kanske vi inte ens hinner få 5-10 minuter med personen i fråga.

Så snälla sminkor/sminkörer! Kan vi inte försöka hålla en trevlig stämning inom yrket? Det är ju trots allt vårt jobb och välbefinnande som står på spel.

/Maria


Ps. Som exempel så har vi på True talent 1 timme att fixa både hår och smink på tjejerna. Danny och Tommy har vardera 10 minuter eller liknande... Ds


Dag 8. Brukar du använda foundation?

Dagens fråga lyder i helhet; brukar du använda foundation. Isåfall, vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?

Jag kan inte leva utan foundation! Känner mig blek, rosa, flammig, naken och allt annat dåligt på samma gång! Däremot har jag problem med att hitta foundations som fungerar på mig. Min hud är lite störd när det kommer till flytande foundations. De har en tendens att inte sitta bra, krackelera och hittar jag någon som inte gör krackelerar så reagerar min hud oftast på dem och jag blir prickig och får lätt pormaskar och småplitor. Det är just därför jag älskar gloPressed base från gloMinerals. Den är den enda foundation jag hittat senaste åren som verkligen fungerar på alla punkter!



Min färg just nu är golden light. En foundation som drar lite åt det kallare gulare hållet. Jag är HELT allergisk mot foundations som drar mot det rosa. Bara för att jag har en lätt grisrosa ton i mig själv behöver inte betyda att jag vill förstärka den?

Här ser ni hur den ser ut mot min bleka handled. Bra underton där!



En foundation jag önskar att jag kunde ha är Nude från Dior. Jobbar ofta med den och den blir väldigt fin på huden. (Men inte på mig.) Men nu när jag använt mineralsmink i flera år känner jag även att flytande lätt känns som en mask på huden. Jag liksom känner att huden inte kan andas ordentligt.

/Maria

Ibland är det skönt att bara va.

Idag hade jag ingen ork alls att sminka mig, så det blev bara enklaste enkla.



Som ni kan se- Mascara och "basskuggan" Bamboo från gloMinerals.

Helhet: (glasögon även idag)



Lite rouge i form av Bellini (gloMinerals) samt på läpparna gloRoyal lip crayon i färgen countess coral. That's it. Mer avancerat än så blir det inte idag.

/M


Bilder från True talent.

Har varit dålig på att visa backstage/sminkbilder från True talent dagarna. Det är mest för att vi har så mycket att göra hela tiden och att när vi väl får en paus så passar vi på att äta. Men nu har jag faktiskt några bilder att visa er.


Igår sminkade jag söta Sofia:



Sofias hår:





På Sofia har jag använt gloMinerals skuggorna Mermaid och Ocean samt en svart skugga från Nars. Som rouge har hon Sweet. Även det från gloMinerals.

Sminkade även Paulina, men henne hann jag inte fota på nära håll.

Cissi satt även hon i min sminkstol som vanligt:



På fröken Wallin har jag använt. Smoky eyekit från gloMinerals samt ett pigment från make up A som heter Sunny beige. På kinderna ser vi Lilac Silk (gloMinerals) och på läpparna pennan Fire (Max factor) och ett rött stift från Isadora som jag inte minns just nu vad det heter, men det kan tänkas heta Summer red eller liknande.



Det var inte jag som sminkade Emelie, men hon är så söt så hon får vara med på bild ändå!

Blandade backstagebilder:

Danny fastnade på bild:



Fred ville även han vara med:



Såhär ser det ut när vi samlas under sändning och tittar på uppträdandena:



/Maria

Dag 6, osminkade sanningen......

God morgon!!

Här kommer den osminkade sanningen om mig:



Detta är en bild från i somras som jag hittade så lite färg har jag kvar i från semestern.

Här kommer en i från nu på morgonen:



Japp, ingen närmare förklaring behövs. Med detta så tackar jag för nu och gör som Olivia och går och lägger mig igen.



Anna


Fotd: Gör om- gör rätt!

Efter förra söndagens katastrof i sminkväg. (Inget smink satt kvar efter 13 timmar i en varm sminkloge) så kör jag idag utan ögonskugga. Och med glasögon. Inte av någon speciell anledning... Mest lathet faktiskt. Orkade helt enkelt inte sätta i linserna när jag duschat. Jag tänker lite såhär; om jag inte har nån ögonskugga som kan bli kladdig kanske jag klarar mig från att se ut som en kladdig målarduk när jag kommer hem.



I likhet som de senaste dagarna har jag mörka läppar. Har lite fastnat i det denna vecka. Men dagens läppglans heter Adore och kommer från gloMinerals.

Så eyeliner och läppar- där har vi dagens fokus. Det kan jag väl ändå klara av i värmen?

/Maria


Svar på läsarfråga om puffar och puder.

I vanliga fall skulle jag svara på frågor i kommentarsfältet. Men tyckte själv att frågan var relevant så jag valde faktiskt att göra ett eget inlägg om det. Frågan löd: 

Är lite nyfiken på varför du inte har några egna om du nu föredrar att använda dem i jobbet som makeupartist istället för en puderborste.



Puff vs borste.

Svaret är ganska enkelt egentligen. (Jag själv använder inte puder privat. Enda gången jag kan tänkas göra det är när jag står just på jobb framför lamporna och blir blank. Då finns det både puffar och borstar på plats.)

Men jag kan även berätta hur jag använder puder på jobb.

När jag pudrar på jobb så gör jag på två olika sätt. Om jag bättrar på någon i sminklogen så använder jag ofta löspuder (Make up fore evers HD puder), men i reklampauser och liknande när jag måste springa upp på scenen är det för meckigt och jobbigt med det så då blir det pressat puder och då tillika puderpuff istället för borste. Hänger ni med? Sen vill jag även kunna pressa på pudret punktvis för att verkligen ta bort blänket.

Så för enkelhetens skull kan jag förklara såhär:

När jag pudrar i sminklogen är det oftast för att sätta sminket= borste.
I studion för att ta bort blänk= puff.

/Maria


Dag 7 i utmaningen.

Dagens utmaningsfråga lyder som följer; Vilket är ditt favoritmärke på makeup? Vart köper du din make up?

Jag skulle ljuga om jag inte nämnde gloMinerals som ett av mina absoluta favoritmärken. Det och Dior får dela förstaplatsen faktiskt.

Det är faktiskt de två märken som dominerar inte bara min egen sminksamling utan även jobbväskan. Kan inte motstå deras grejer.

     

Vart köper jag smink då?

Klart att jag köper endel genom min egen butik I am, men annars så är jag trogen kund hos både Kicks och Åhlens. Men en hel del inköp görs även på nätet. Och när jag är utomlands, eller varför inte få nåt langat när polare är utomlands. Det beror helt på. Men när det gäller nya produkter jag inte testat förut så vill jag gärna känna på dem och se hur pigmentet beter sig osv.

Sen händer det rätt ofta att jag står på jobb och inser att en foundation eller liknande faktiskt är slut och att jag måste akutköpa det. Då är inte kanske internet eller utlandet att föredra. ;)

//Maria

Puffar, puffar och lite fler puffar.

Hur många puderpuffar behöver man egentligen som sminkös?



Mest troligt inte alla dessa, men det är min samling i vilket fall som helst. Har precis kollat igenom dem inför morgondagens program och tvättat de som behövde det osv. Som ni ser är det en salig blandning av märken. Allt från billiga okända märken till face, make up store, make up A, Vincent Longo och en gammal från kanebo (de görs inte längre... snyft) Men är rätt grinig på att mina andra favvosar från MAC är spårlöst försvunna sen en tid tillbaks. Hade flera stycken, nu har jag- INGEN! Det känns lite pissigt.

Privat har jag förövrigt inte en enda.

/Maria

Andreas Johnson gillar rosa.

Kom på en sak. Jag har ju faktiskt gjort en sak till för rosa bandet i år.



 I somras sminkade jag underbara Andreas Johnson för kampanjen ovan.

/Maria


Tuttarnas månad- oktober.

Idag är det ju första oktober. Oktober är även bröstens månad. Eller ja. Bröstcancerfondens månad kanske är mer korrekt. Men tuttarnas månad låter väl lite charmigt!

Förra året hade gloMinerals ett gloss som bidrog till cancerforskningen. Tyvärr har de inte det iår igen, men jag själv sponsrar självklart genom att liksom varje år köpa årets rosa band. Eller ja... Det är ju faktiskt flera band i år. Inte mindre än 6 stycken faktiskt!

Detta köpte jag:


Cancerfondens rosa band 2011,
design Per Holknekt och Lena Philipsson. Foto Melker Dahlstrand.

Brukar ni bära rosa bandet i oktober?

/Maria

Dag 5, vilken är din favoritlook kvällstid?

Hej!



Detta är min favoritlook på kvällen, behövs knappt någon make up alls, bara ett par partyglajor och sen är det klart!!!

Nej då, men i bland hade det varit skönt. Jag sminkar mig ungefär som på dagtid fast lite mer fokus på ögonen, hittade ett par bilder:






Lätt sotning i brun/lila.



Piffat hår är ju också ett måste kvällstid.



Så, detta är min look på kvällen.

Trevlig lördag!!

Kram Anna


Fotd. Ännu en bortglömd skugga.

Sådär ja, borta är nu det osminkade ansiktet ni kanske såg tidigare idag.

Dagens skugga är denna:



Swatch: (Dagsljus vs blixt)




Den undre delen har jag lagt med skumapplikator, den övre på bilderna med pensel. Dessa skuggor är faktiskt väldigt svåra att få jämna med pensel och det är väl därför de hamnat här hemma i vila istället för i sminkväskan.

Kan dock inte berätta vad den heter, för på baksidan sitter en stor namnlapp. (Vi sminköser har ofta det så vi inte ska blanda ihop våra prylar på jobb) Men den kommer iaf från MAC.

Sminket i helhet:



Kände att det var supertråkigt och blekt så la istället till lite läppar:



Det är roligt hur man kan variera samma glans och penna beroende på hur man lägger dem.

Detta är cherry blossom och deep plum igen. Häromdagen la jag pennan lite tunnare och försiktigare då blev det en lättare rödare ton.



Överst är med mindre penna, under har jag fyllt i hela läppen ganska starkt med pennan.

Sådär ja, då är jag redo för en dag på I am. Nåja, kanske ska byta om först. Att gå ut i onepiece känns inte helt stabilt...

/Maria

Dag 6. Lägg upp en bild på dig osminkad.

Det här är nog den utmaningsdagen jag gillar minst. Visst jag har visat mig själv osminkad flertalet gånger i bloggen. Men det känns nånstans lite extra naket och exponerat när man vet att det är just det osminkade som är i fokus. Vet att vissa bloggare helt enkelt skippat denna dag. Here we go. Morgontrött, nyinsmord och ofixad i håret. Jag ger er Maria- den osminkade sanningen.



Känns skönt ändå med färgade fransar och bryn. Men annars är jag sopren från allt som har med smink att göra. Hudkräm är det enda jag haft på huden på bilden. Tänkte först lägga in en osminkad bild från någon sommar där man ändå har lite pigment, men tänkte sen att neeeej. Nu kör vi. Lika bra att visa en dagsfärsk bild.

Hur känner ni er utan smink? Skulle ni lägga upp en bild på nätet?

/Maria

RSS 2.0