Några favoriter i sminkväskan just nu.

Hej!

Tänkte visa några favoriter i sminkväskan som jag använder flitigt just nu.



Illuminatorn från gloMinerals, jag vet att både jag och Maria tjatar om denna i var och vart annat inlägg men den är bara sååååå bra.
Huden blir super med denna, så är det bara.





På ögon har jag för tillfället snöat in lite på dessa färger.

Palett från Dior som jag inte har namnet på, men här kommer färgerna på den på den:



De ljusaste använder jag inte så mycket för tillfället men de 2 mörkaste är bara så snygga.

Den andra är gloMinerals smokey eyekit.



Snygg palett att använda vid sotning.

Min favoritpenna genom åren har alltid varit Macs svarta ögonpenna eye kohl.




Nu ska jag jobba vidare för nu är det paus snart här på Intiman.

So long så länge

Anna

Dag 4, vilken är din favoritlook dagtid?

Min favoritlook dagtid skrev jag ju om igår en del då jag berättade hur jag oftast sminkar mig till vardags.
Och i dag har jag just min favoritlook till vardags/dagtid:



Bas:  gloMinerals illuminator, pressed base honey light och golden medium, beige concealer.
Ögon: Bas skugga: gloMinerals bamboo.
          max factors krämskugga i färgen coffe
          Penna: gloMinerals black/brown eyepencil
          Mascara: Benefitt  they´re real
Kinder: gloMinerals solpuder sunkiss samt rouge bellini.
Läppar: gloMinerals liquidlips Luna.

Tycker om att ha en naturlig och fräsch look dagtid.

En annan vardagslook jag gillar är den här:



Trevlig kväll!!¨

Anna

Lysterkrämsstest i DV.

Inte bara jag som gillar Illuminatorn från gloMinerals.



Gillar även diors variant som ni ser på bilden. (Fick inte plats när jag klippte ut infon från sidan...) Men den är liiite väl dyr. Drygt 1500:- för 50 ml.

/Maria

Dag 5. Vilken är din favoritlook kvällstid?

Oftast orkar jag inte sminka om mig om jag ska gå ut efter jobbet, men om jag vill ha en lite mer sminkad look brukar jag nog lägga på lite extra ögon eller helt enkelt ha röda läppar. Men här är några bilder på hur jag brukar markera mina ögon lite starkare.







Markerade ögon i grått eller brunt är nog rätt vanligt för att vara mig.

Favoritpaletterna till det är irridecent leather från Dior, Metallic smoky eye från gloMinerals eller Alloy eye collection från gloMinerals.

/Maria


Fotd- Rip lilac silk

Vissa mornar känns lite segare än andra. Kunde inte sova i natt av olika anledningar. Därför känns det lite extra mysigt och härligt att bli väckt lite för tidigt av detta monster:



Det är nåt med värmesystemet i området som görs om. Det är säkert bra. Men jag kan känna lite såhär: HÅLL TYST JAG FÖRSÖKER SOVA!

Så tycker jag. Men jag får stå ut några dagar eller hur länge det nu kan ta.

Dagens look är ganska avskalat och en hyllning till mitt favoritrouge Lilac silk som ju ska utgå ur gloMinerals sortiment.



Bara för det syns ju rouget knappt på bild. Ska se om jag kan ta en bättre bild på det under dagen.

Fick även precis nyheten om att en kär vän fick en dotter i natt. Grattis M och A till tillökningen!

Kram

Maria

Djupdykning i sminkväskan- blått sotigt.

Häromdagen när jag visade min sminkförvaring insåg jag att det är sjukt många skuggor jag inte ens vet hur de ser ut på längre. Tänkte att jag skulle testa de skuggor som ofta blir liggande och visa dem i bloggen.

Först ut är denna blå skugga:







Köpte helt ärligt denna bara för den silvriga mitten som blir som foliesilver om man blandar den med vatten. De är rätt svårjobbade skuggor så därför har de aldrig blivit stora favoriter hos mig. Men rätt fina blå färger ändå.

/Maria

Använder du smink varje dag?

Då var det dags för dag 3 i utmaningen.

Använder du smink varje dag? Jag använder smink i någonform nästan varje dag. Till vardags när jag jobbar så blir det oftast mineralfoundation, concealer, rouge eller solouder, mascara samt min nya absoluta favorit gloMinerals illuminator. Det senast nämnda är en fantastisk kräm som läggs under foundation för att få lite extra lyster och fräshhet i huden. Då och då när jag inte har jättebråttom så använder jag även ögonskugga, en favorit just nu är maxfactors krämskugga i färgen " coffe". Till vardags brukar jag oftast sminka mig i bruna och brunlila färger, om jag använder kajal eller eyeliner så brukar även de gå i mörk brunt.
Sen när det är fest eller något annat speciellt eller om andan bara faller på så gör jag gärna en snygg sotning. På läpparna har jag oftast bara ett snyggt läppglans och det är varje dag!!

Anna


Pimp my lashes- 1v in i testet.

Nu har det gått en vecka sen jag började med Pimp my lashes version 2.

Från förra veckan har jag även färgat fransarna så att mina blonda strån ska synas lite mer. Känner att det är lättare att jämföra då.

Förra veckan:



Denna vecka:





Tänkte att vi håller oss till vänster öga hela tiden så jag inte blandar ihop vilket jag visat. Lätt att komma ihåg eftersom jag har mitt lilla födelsemärke under det vänstra brynet.

/Maria


Varför försvinner alltid mina favoritfärger?

Utan förvarning försvinner nu en av mina favoritrouger från gloMinerals- Lilac silk. Älskar den tillsammans med röda läppar på vintern när jag är blekare. Det är ett kallt rosalila rouge som är underbart. Så för er som redan gillar detta. Passa på att bunkra upp. Det ska jag göra!



Skit skit skit skit! Kan de inte ta bort nån av de andra färgerna som många ändå är nästan identiska. (Men jag är inte bitter inte...)

/Maria


Dag 4. Vilken är din favoritlook dagtid?

För att verkligen svara på denna fråga ordentligt tittade jag runt lite i bloggen. Ville se vilka sminkningar som verkar vara mest lika varandra och om det stämde med vad jag tror att jag gillar mest. Och bilderna stämmer ganska bra med vad jag själv trodde.



Dessa är nog typiska exempel på hur jag ser ut en vanlig dag. Ljus basskugga med lite markerad glob och oftast eyeliner. Rosigt rouge och rosaaktiga läppar. Nu när vi närmar oss vintern blir dock lite mörkare läppar vanligare.

Hittade en gammal bild från typ 2005 eller så. Tycker inte att jag har utvecklat min daglook sådär jättemkt va? Haha. Möjligen att jag inte hade mitt löshår då, utan tjockt eget lite längre hår.



/Maria


Fotd- Höstigt.

Större delen av gårdagen spenderades helt osminkad (i soffan med halsont) så idag var jag sugen på lite mer smink för att jag åtminstone ska känna mig lite pigg. Klarade mig m.a.o inte alls från True talent viruset. Men förhoppningsvis stannar det vid halsont. Har inte alls tid att få Sofias (en av deltagarna) halsfluss. Men jag har inte sminkat henne så det är nog lugnt, ingen annan av adepterna har ju heller fått det, så jag borde vara safe.

Sminkningen idag går lite i höstens tecken.



Grund: gloMinerals pressed base- golden light.
Concealer: gloMinerals under eye concealer- Natural
Ljusreflekterande kräm på kindben-Glominerals Illuminator (Gillar den mer och mer. Kan inte vara utan!)
Ögon: gloMinerals Alloy eyes collection (skuggorna mambo, allure, universe och Champagne.) Samt Elizabeth Arden. Sparkle 19 som highlighter.
Eyeliner: Maybelline- Lasting drama gel liner.
Mascara: Max factor- 2000 calorie.
Solpuder- gloMinerals- Sunkiss
Rouge: gloMinerals- Bellini
Läppar: gloMinerals- Spice rum (läppstift)

Öga i närstudie:



Tycker att det är aningens jobbigt att jag tycker att min hud känns så bra på morgonen när jag har använt de där guldkapslarna från Arden. Har verkligen inte råd att köpa dem just nu... Eller så är det att jag faktiskt tagit bättre hand om huden med ny dagkräm och regelbundna ansiktsmasker. Har kapslar för en vecka eller två  till ungefär. Får se efter det vad som händer. Om jag ser nån skillnad...

/Maria


Vilket är det största make up misstaget du gjort?

Hej!

Jag har liksom Maria såklart också gjort en hel rad misstag genom åren.
Ett av dom nämnde jag i förra inlägget och det var det där om en för mörk nyans av foundation som lades endast till hakan. När jag var tonåring så var det dessutom oerhört populärt att använda bronzing kräm, favoriten var aco från apoteket. Den smörjde jag mer än gärna in mig med i ansiktet.....

Men det största misstaget jag gjort handlar nog ändå om ögonbryn och det är 2 stora misstag. Det första är det klassiska som så många tonåringar gör nämligen att plocka dem till tunna, tunna streck. Det = ett helvete at få dem att växa ut och bli normala igen.

Det andra är när jag gick min sminkutbildning. Där på skolan fick vi lära oss att alla ögonbryn skulle ha samma form, dvs se likadana ut och det spelade ingen roll vad man hade för stil eller look för övrig på kläder osv. Detta forstod  och lärde jag mig tack och lov fort att det inte fungerar så. Men jag han nog sabba ett par ögonbryn på vägen på sminkmodellerna..... vansinnigt att lära ut så tycker jag. Ögonbryn är ju ett viktigt karaktärsdrag till både ansikte och utseende och det vore ju både lustigt och obehagligt om vi alla skulle gå omkring och se likadana ut i brynen?

Anna

Färg på fransarna.

Färgar fransarna för att det ska vara lättare att jämföra Pimp my lashes resultatet i framtiden.



I morgon kommer första veckans före och efter bilder.

/Maria

Maria testar. Batiste dry schampoo

Jag älskar torrschampoo. Har tidigare hyllat Kisbys underbara variant. Men idag ska jag recensera denna:



Batiste Dry schampoo i doften blush.

Såhär kan man se ut om man ni vet... inte orkar tvätta håret när man duschar på morgonen. Man tänker inte så mkt på det, men när man sen ser sig själv i spegeln så inser man att man ser ut som om man har blivit slickad av en ko i huvudet. Ungefär såhär alltså:



Sen sprayar man lite och borstar ut det. Då ser plötsligt borsten ut såhär:



Mjöligt vit... Då kan ni tänka er hur hårbotten ser ut.
Men håret däremot ser ut såhär:



Det är ju en klar förbättring! Men jag är inte helt förtjust i att den är så väldigt... vit och pulvrig. Eller doften, den luktar lite... tant faktiskt. Påminner mig lite om nåt min farmor skulle haft i parfymväg. Men det är min åsikt. Margota kom in när jag använt den och sa nåt om att det luktade gott i rummet. Så i detta fall är det nog kanske mest att jag inte vill lukta som farmor gjorde när hon levde.

Kostar: Runt 65:- på t.ex Eleven.

Betyg? 4/5. Kommer inte att överge mitt älskade Kisby som är outstanding i kategorin. Men det resultatet för den lilla pengen, mjällvarning eller inte. Det måste bli en 4a. En svag sådan, men ändå.

/Maria

Dag 3. Använder du smink varje dag?

Använder jag smink varje dag? Nej, men nästan. När jag var yngre hade jag grava problem med att visa mig utan smink. Skulle aldrig ha lämnat hemmet utan att spackla upp en fasad. Och glöm att jag skulle ha visat mig för en pojkvän osminkad. Hade nog hellre kapat av mig ena foten.

Nu är det inte alls samma fasa. Även om jag helst inte går och jobbar helt osminkad. Men det är klart att jag inte spacklar upp mig totalt om jag bara är hemma och ledig en hel dag. Behöver heller inte sminka mig om jag ska gå ner till ica och handla eller göra korta ärenden. Men kan inte gå ner till ica och köpa cigg osminkad utan leg. Då får jag nästan garanterat frågan: Har du legitimation?

/Maria


Testar!!

Anna testar att blogga från mobilen.



Dag 2. Vilket är det största makeupmisstaget du gjort?

Utmaningen fortsätter. Dagens fråga är alltså: Vilket är det största makeupmisstaget du gjort?

Jag har gjort så många misstag under åren... Allt från att ha plockat sönder mina ögonbryn i tonåren och fyllt i dem för starkt med för mörk penna till att ha spacklat igen min hud med alldeles för mycket foundation. Eller att jag liksom måååånga andra föll för modeflugan som Pamela Anderson satte på 90-talet med brun läpppenna och ett ljusbeige läppstift innanför. Så fiiiint. Eller kanske inte...

Men ett minne jag har (det kanske inte är det absolut värsta, men hemskt och lite... gullig på nåt sätt...) är från jag är 11 eller nåt liknande och jag och mina vänner började bli medvetna om att man som tjej rakade benen och plockade ögonbryn och sånt. Mina vänner var många brunetter och när de plockade sina bryn blev det liksom lite mer än när jag som blek blondin försökte göra nåt åt de blonda fjunen. Att jag dessutom hade ett ärr i mitten av det ena brynet som gjorde att det växte lite som det ville just där hjälpte inte situationen direkt. Hade på den tiden verkligen inget förråd av smink, men jag hade snappat upp någonstans att man kunde fylla i sina bryn med en speciell penna.

 Då jag inte hade någon sådan fick jag helt enkelt klara mig på vad jag hade hemma i mitt flickrum. Vad blev det då? Jo, en tuschpenna! Jag försökte göra det så försiktigt som möjligt och bara skugga lite på håren. Och det var ingen som sa till mig att det såg konstigt ut. Men det måste ändå ha varit lite konstigt med en 11 åring som hade olika bruna/blonda nyanser på brynen varje dag.

/Maria

2 års jubileum på I am!

Tiden går fort och det är nu två år sen vi slog upp portarna till I am. Detta vill vi fira med er! Mingel, lite bubbel, snacks och en oerhört trevlig kväll utlovas.

25e oktober smäller det!

Under kvällen finns möjlighet att bli sminkade av två duktiga make up artister. Passa på att få en snygg ögonmake som passar just dig! Hittar du någon skugga du gillar ltie extra så kommer alla ögonskuggor vara rejält prisnedsatta just denna kväll!

Butiken är fylld av nya härliga doftljus och badprodukter som även de kommer finnas som specialerbjudande.

Självklart får du 10% på resten av sortimentet!

Ta med mormor, farmor, mamma,syster, väninna, flickvän, pojkvän. Alla är välkomna

Välkomna!
Anna, Maria och Margota

Ps. För er som gillar kläder kommer vår nya grannbutik Way out Tezz ha kvällsöppet med erbjudanden denna kväll för att fira med oss!

Gilla gärna I am på facebook så får ni mer info!

Mitt badrumssortiment just nu.

Hintade igår om att jag skulle visa vad jag har i mitt badrum. Rensade faktiskt gamla förpackningar och sorterade för någon vecka sen, annars brukar det vara lite mer oordning än så... Here we go:


På nedersta hyllan i min badrumsställning hittar vi tandborstar, tandkräm, läppglans, läppstift och tamponger och sånt trist (men ack så nödvändigt):



Hylla nummer två har korgar med varsina teman.




Tema ett är hudgrejer, såna som jag använder nästan varje dag. Rengöring, dagkräm, nattkräm osv (som ni kan se så dominerar Exuviance:



Tema 2 är hårvård, även här är det de sakerna jag använder oftast (allt annat ligger i en låda i min klädkammare) Här är det mest reparerande och mjukgörande saker som dominerar. Jag är inte så mkt för att styla håret på olika sätt:



Översta två hyllorna är bara handdukar, tvättmedel och toapapper. (Roligt att se va? Haha)




I badrumsskåpet har jag lite andra saker.

Hylla 1 är mest tester av olika slag, ansiktsmasker, linser, osv. Såg dessutom att jag har kvar den där hemska duschkrämen från barnängen som min hud blev så torr och kliig av... varför i hela fridens namn har jag kvar den?:



Hylla 2. Mest parfymer... Som ni ser har jag inte jättemånga. Använder inte så mycket parfym. Det är lite dumt i mitt jobb när man är så nära folk hela tiden. Brukar mest använda cleanparfymerna när jag jobbar eller bodymist. (De står på nästa hylla.)



Sista hyllan i badrumsskåpet rymmer bl.a min samling av Victorias secret saker, men även lite andra body butters och reservduschkräm. Och konstigt nog en klocka som jag inte använt på x antal år... Den fungerar inte ens längre...



Sen ska tilläggas att jag har tänger och lite andra saker i en trådback i klädkammaren. Men det är inte värt att visa. Där har jag även extra grejer till jobbet och annat tjafs.

Som ni kanske ser gillar jag att ha extra saker hemma. Typ dubbla (eller tredubbla) deos, massa toapapper, flera sköljmedel, reservduschkräm osv...

Hur ser era badrumsskåp ut?
/Maria


Hur jag lärde mig sminka mig.

Jaha...Nu har ju tydligen Maria utmanat mig så då måste jag ju förstås anta den!

Jag har alltid varit intresserad av smink och stod redan när jag var 5 år på en pall och tittade med stora ögon på mormors sminkbord ( som jag såhär i efterhand inser inte var stort) men för mig var det jättemycket grejor!!!

Hon hade en sådan där kakmascara kommer jag ihåg som hon spottade lite i innan hon applicerade den på fransarna.

Första gången jag minns att jag blev sminkad var när jag var 5-6 år och vi skulle lussa på gatan där vi bodde, jag ville vara Pelle Svanslös. När mamma sminkat klart mig så tog hon mig till spegeln och fick väl inte direkt den reaktionen en mamma vill ha när hon har sminkat sitt älskade barn.....Jag blev livrädd och började stortjuta så det var bara att tvätta bort allt!

Sen när jag blev 10 år så började jag sminka mig med "jane helen" ögonskuggan som alla hade, den som var 2 delad i babyblått och babyrosa, men jag fick bara sminka mig hemma inte till skolan och jag minns att jag längtade tills jag kunde få sminka mig på morgonen och bli så där cool som de där tuffa tjejerna i högstadiet.

Och så blev det. Jag sminkade mig väldigt mycket och tyckte att jag var så cool!!! Jag började med att ha väldigt mycket kajal och sen röda läppar. När jag väl upptäckt foundation så överkonsumerade jag det med en nyans för mörkt som jag tvärt avslutade under hakan, dvs att fortsätta ner på halsen för att undvika eventuella ränder var det inte tal om. Jag var helt galen i smink och krämer i alla dess former. Jag hade ansiktskräm, kroppskräm, bröstkräm,nagelbandskräm och ja allt man kunde ha en kräm till hade jag! Min pappa kallade mitt rum för " Täckomatorp" som är en kemikaliefabrik.

I gymnasiet minns jag, att jag och min bästa komps Stina satt i ca en timma mitt i mot varandra vid köksbordet och sminkade oss( enligt bokens alla regler som vi läst) samtidigt som vi drack kaffe och kedjerökte gula blend.

Med åren så har jag fått en mera sund relation till smink och krämer. När jag 24 år så gick jag min sminkutbildning och hade turen att få ett lärlingsjobb på en gång när jag var färdig.  Och sen så har det rullat på och gör fortfarande.

Anna



Lotd- cherry blossom.

Tredje dagen med sparkle skuggan. Idag testas den med Lemon aid (benefits skuggprimer.)

Ögonen ser därför ganska likadana ut som de senaste dagarna. Har dock bytt den markerande skuggan i ytterkant igen. Har testat den med Bronze från Make up A, Napoli trioskugga från gloMinerals och idag har turen kommit till Clue från Mac.

Eftersom jag ser typ likadan ut så fokuserar vi på läpparna. Idag har jag en mörk läppenna från gloMinerals som heter Deep plum (finns tyvärr inte i det ordinarie sortimentet.) På detta har jag vinterns favvoglans. Cherry blossom även den från gloMinerals.



I helhet ser sminket ut såhär:



Som rouge har jag Dollymix från Mac.

Med tanke på att jag ska öppna I am om 50 minuter och jag inte är helt färdigklädd än så är det nog dags för mig att snabba på lite. Vi hörs under dagen!

/Maria


Ny väska!

Hej!

Ni som känner till lite om mig vet ju att jag är en riktig " sucker" förr rött, vare sig det är kläder, skor, accesoarer eller vin.....haha.

Så härom dagen så köpte jag en ny röd fin väska!!



Jag köpte den i en nyöppnad butik för 899 som ligger här brevid I am, den heter " Way Out tezz". Besök den gärna om ni har vägarna förbi på Ringvägen 116.

Kram Anna

Hjälp! Vart finns carmex på tub?

Som rubriken antyder är detta helt enkelt en bön om lite hjälp från er läsare. Känner att mina läppar börjar känna av temperaturväxlingarna nu i hösttider. Och jag hittar inte min absoluta favorit läppsalva Carmex på tub någonstans. Så vart finns den att köpa? Gärna i fysisk butik.



/Maria

Rose Petal.

Hej! Har förnärvarande fått ett nytt favorit läppstift.



gloMinerals: rose petal.

Jag gillar det nog bäst för att det är " läppfärgat", jag kan ju som bekant inte ha för starka färger på läpparna då de inte är så fylliga.




Swatch:



Resultat av skuggtestet tidigare idag.

Idag gick det bättre med Ardenskuggan. (Sparkle 19)

Såhär ser den ut i nuläget. (Ungefär 20.25) Lite bättre tycker jag att den borde sitta med tanke på att jag inte har en haft en jätteansträngande dag...



Man ser att den yttersta skuggan från gloMinerals är nästintill helt intakt och med samma pigment medans sparkle har lagt sig lite i globlinjen och förlorat lite i intensitet. Men inte alls illa pinkat. Kommer ge den nya chanser. I morgon har jag en fullspäckad dag. Det blir ett bra test för den.


Såhär såg det alltså ut i morse:




/Maria

Swatch- läppbalsam med färg från Elizabeth Arden

Häromdagen fick jag ju en gåva från Arden på Kicks. Med i gåvokittet fanns Elisabeth Arden lip protectant stick sheer tint i färgen Blush. (Tror de finns i 4 färger och kostar ca 220:-)

Jag skrev även att jag inte är så förtjust i just läppbalsam med färg, tycker att de kan vara lite menlösa i pigmentet. Men so far gillar jag detta rätt bra. Det är för tidigt att skriva ett betyg, ska testa det lite mer först men tänkte iaf visa hur det ser ut på läpparna.



Ganska bra pigment för att vara ett läppbalsam. Nästan som ett tunnare läppglans faktiskt.

/Maria

Bästa mascaran någonsin!

Äntligen!!! Har jag hittat den bästa mascaran jag någonsin provat och gudarna ska veta att jag provat många,många genom årens gång!

Den här hamnade dessutom i min shopping korg av en slump, jag var inne på Sephora när jag var på semester i Rom. Egentligen var jag där för att shoppa lite grejor åt Maria och titta om de hade något annant kul som vi inte har här hemma. När jag stod och babblade med expiditen så försökte hon förstås sälja på mig allt möjligt...Men just den här mascaran lovordade hon speciellt mycket. Ja, varför inte tänkte jag, jag behöver ju en ny mascara och det är ju alltid kul att prova någon ny.



Benefit: They´re Real heter den. Pris ca 190 kr.

Den här mascaran har en superbra borste:



Den är lagom hård och böjbar. fransarna blir täta, och lagom mycket längre utan att de klumpar i hop.
Det bästa av allt är att den sitter hela dagen utan att ramla ner under ögonen ( som brukar vara ett problem för mig).

Denna får 5/5 möjliga.

Enda minuset är väl att den inte går att köpa i Sverige....

Avslutar här med ett par bilder från min härliga Rom resa.

Kram!


Jag i favoritkjol i en gränd någonstans i Rom.


Även om jag älskar rödvin så går det inte att dricka när det är 38 grader så det fick bli kall öl i stället!



Fontana di trevi.






Spanska trappan.



Man måste pussas när man gått upp för den!!


En annan gränd i Rom.



En av alla piazzor.



Och så här blev en del av hemresan.....


Utmaningen dag 1- När började du sminka dig och hur lärde du dig sminka?

När började jag sminka mig? Hm. Det här räknas inte va?



Tror jag var runt 12 kanske. Tror inte det såg helt bra ut och gudarna ska veta att mammas smink antagligen fick stå ut med en hel del. (Även om min mor kanske inte är den mest sminkintresserade på denna jord så är hon nuförtiden riktigt bra på att köpa smink. Sorry att jag "outar" dig mamma.)

På den tiden bestod nog min egen sminksamling mest av de sminktester man fick i tidningen Frida eller liknande när man köpte dem. Minns en konstig grön eyeliner från märket Claudia som jag använde friskt runt ögonen. Huh!

Foundation har jag alltid gillat. Gick nog inte på fällan att använda en för mörk nyans för att göra mig brunare, däremot har jag aldrig gillat min naturliga färg och den lite rosa, rödmosiga nyans den har en tendens att bli på dagarna om jag inte har grund. Så mitt problem i tonåren var nog snarare att jag spacklade igen huden helt med någon billig foundation köpt på konsum i Sunne.

Hur jag lärde mig? På samma sätt antar jag som de flesta tonåringar. Testade mig fram och läste tidningar. Sen tror jag att man alltid kan bli bättre på att sminka sig själv. Även om jag jobbar som sminkös är jag rätt dålig på att variera mina egna sminkningar.

/Maria

31 dagars utmaningen.

Älskar när folk har utmaningar i sina bloggar, men har aldrig hakat på någon. Men nu jäklar ska jag haka på 31 dagars utmaningen som florerar runt om i sminkbloggarna. Blev inspirerad idag av: http://awesomechemistry.blogspot.com/  Här är listan på varje dags inlägg:

1. När började du sminka dig och hur lärde du dig att sminka?
2. Vilket är det största makeupmisstaget du gjort?
3. Använder du smink varje dag?
4. Vilken är din favoritlook dagtid?
5. Vilken är din favoritlook kvällstid?
6. Lägg upp en bild på dig själv osminkad!
7. Vilket är ditt favoritmärke på makeup? Var köper du din makeup?
8. Brukar du använda foundation? Isåfall, vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?
9. Brukar du använda primer? Favoriten?
10. Vilken är din favoritconcealer?
11. Vilket är ditt favoritpuder?
12. Använder du rouge? Vilket är favoriten?
13. Brukar du använda bronzer? Favorit?
14. Vilken är din favoritfärg på ögonmakeup?
15. Vilken/vilka formula gillar du bäst på ögonskugga – krämskugga, fast, löspuder, matt, skir eller skimmer?
16. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?
17. Brukar du använda eyeliner? Isåfall, vilken är din favorit?
18. Vilken är din favoritmaskara?
19. Brukar du använda lösfransar? Isåfall, i hela rader eller enskilda fransar?
20. Vilken är din bästa makeupborste/pensel?
21. Lista dina favoritpaletter med rouge och ögonskugga!
22. Vilken är din favoritremover för ögonsmink?
23. Lista ditt favoritläppstift, gloss och lipliner!
24. Vilka produkter finns alltid med i din sminkväska?
25. Om din sminksamling brann upp, vad skulle du sakna mest?
26. Berätta om din hudvårdsrutin!
27. Var förvarar du ditt smink? Visa din sminksamling!
28. Var hittar du inspiration? T.ex Youtube, tidningar, bloggar, kändisar…
29. Vilken kändis look skulle du vilja ha?
30. Varför bloggar du om skönhet? (om du inte gör det, känn dig fri att lägga in en annan fråga)
31. Vilket är ditt absolut bästa skönhetstips?

Käraste Anna. Hakar du oxå på?

Ska bara fixa en kategori som heter just umaningar. Tillbaks snart med första inlägget.

/Maria


Eotd- nytt försök med Ardens sparkle 19

Testade ju igår min nya skugga från Elizabeth Arden (Sparkle 19) för första gången. Det gick... sådär kan man väl säga. Men å andra sidan satt inget smink kvar i slutet av dagen. (Jo förresten, mascaran och eyelinern...) Det var en sån dag helt enkelt.

Så idag testar jag igen, men lite vettigare förutsättningar. (Ett 40 gradigt stressigt sminkrum i 13 timmar som man knappt hinner lämna ens för lunch är kanske inte det ultimata för någon sminkning.)



Idag kör jag nästan bara den skuggan, men med lite markering i yttervrån av den bruna skuggan i gloMinerals trioskugga Napoli. Eyeliner också såklart. Utan den är jag ju nästan naken.

Hoppas den klarar sig bättre idag. För färgen är exakt som jag vill ha den. Ljus nästintill hudfärgad med lite skimmer. En perfekt färg när man inte vill känna sig så sminkad, men som ger lite lyster och pigghet till ögonen.

/Maria

Min privata sminksamling.

Såg att beauty by Tanci visade sina sminkprylar idag. Tänkte inte vara sämre och faktiskt visa mina egna saker. För att vara sminkös och sminknörd tycker jag inte att jag har så mycket i jämförelse med många andra.

Necessärer, snoddar, grundgrejer och lite läppstift och glans. (Det är en inte ens i närheten av alla jag har, de har en tendens att sprida ut sig i lägenheten, fickor väskor osv...)



Överst i bild är mina skuggpaletter från bl.a Make up A och nån från gloMinerals.
Mittendelen är som ni ser nagellack. (De byter jag ut mot några i sminkväskan titt som tätt beroende på vilken säsong det är. Jobbväskan är viktigast i detta fall. (Note to self- du har tydligen inga oranga nagellack där just nu. Ta med tills på söndag...)

Underst är en blandad kompott av ögonskuggor. Såg idag att mina favoritmärken på skuggor defenitivt är Make up A, gloMinerals, Dior och Mac. De dominerar totalt det facket.



Överst har jag lite filar, remover och annat nagelrelaterat. Sen har jag lite fransfärg och sånt (och en franstång av någon anledning, jag som aldrig böjt mina fransar i hela mitt liv typ...)
Rougerna hittar vi näst längst ner och längst ner lite penslar, pennor och mascaror.



That´s all folks!

Hittade däremot några gamla favvosar jag inte använt på ett tag. Ska nog försöka variera sminkningarna lite framöver och även swatcha mer i bloggen av mina favoriter.

I morgon tänkte jag visa mitt nyrensade badrumssortiment!

/Maria

Lite udda sminkning på TT

Måndagar är lite ickeexisterande i min värld just nu. True Talant dagarna tar på krafterna och Anna är en ängel som låter mig få förmiddagen ledig idag.

Igår hade Cissi en idé om att hon ville ha ljuslila pastelliga läppar. Kan säga att jag inte äger något lila läppstift... Som tur var hade min kollega A ett sånt, men tyvärr var det lite mörkt. Så det fick bli en specialare. Ett lila läppstift från hm... Isadora tror jag. På det duttade jag en syrenlila ögonskugga och avslutade med lite mörklilaaktigt gloss från HM bara för att blanda ihop dem. Som sminkös får man ibland komma med lite udda lösningar. Fröken Wallin funderade på starkt sotade ögon till detta, men vi kom fram till att göra något lite mer udda istället. Så det blev såhär:



Inte en vanlig dagmake direkt... Tur att smink sitter bra på Cissi, för när bilden togs hade sminket redan suttit på i 9 (!) timmar.

Ena ögat i närstudie:



Kul att göra något annat än "vanliga" glamsminkningar på söndagarna. Egentligen hade jag velat leka lite med lösa pigment, men de hade jag glömt att jag tagit hem för att rengöra asken de ligger i. (Några av locken hade lossnat och det är en krigszon av färger i asken för tillfället...) Ska försöka hinna med att rengöra dem tills nästa vecka...

/Maria

Fotd- jobbsmink en söndagsmorgon.

Känner mig lite snuvig. Hoppas inte att True talent förkylningen har nått mig. De flesta av deltagarna har gått runt och varit krassliga och snuviga och vi sminkor är ju ganska tätt inpå deltagarna om vi säger så.

Idag har jag prövat den nya skuggan från Elizabeth Arden som jag införskaffade igår. Men vi börjar med sminkningen i helhet:



Lite konstig min där, men orkade inte ta massa bilder dag, den får duga för att visa mitt något trötta ansikte.

Ögonen närmare:



Detta har jag använt:

Bas: gloMinerals pressed base- golden light
Concealer: Benefit Boi-ing- no 1 (Egentligen är den lite för torr för att ha under ögonen, men jag ger den en chans till...
Solpuder: gloMinerals- Sunkiss
Ögonbas: gloMinerals lidprimer
Basskugga: Glominerals- Bamboo
Skuggor: Elizabetha Arden- Sparkle 19 samt Make up A- Bronze.
Rouge: gloMinerals- Bellini
Ögonpenna: gloMinerals- Twilight blue
Läppar: gloMinerals royal lip crayon- Imperial Pink.
Mascara: Max factor- 2000 calorie mascara black.



Nu ska jag bege mig mot studion, ingen rast ingen ro...

/Maria

Morgonlycka.

Söndagens tips är att ha snittblommor hemma i en vas.



Just nu är det säsong för gladiolus vilket även gör att de är billiga och bra! Ofta kan man få en hel hög för ynka 50 kronor. Ståtliga och rikligt blommande gör att de verkligen skänker lite extra liv åt rummet. Jag blir glad av att ha blommor omkring mig. Vardagslyx när det är som bäst!

/Maria


På jakt efter fukt+ andra inköp.

Har länge varit utan ordentlig dagkräm. Har sista månaden använt både olika testers och BiOlivs fuktkräm, den är helt ok men är inte så förtjust i den i kombination med gloPressed base. Så nu när huden är sådär hösttorr var det dags att ta tag i saken. Efter mitt tandläkarbesök i morse vinglade jag in på PUB (galleria i sthlm för er som inte är bekanta med den.)

Samtidigt som jag letade efter en ny dagkräm var jag oxå ute efter en snygg ljusskimrande basskugga. Min favorit från gloMinerals- Sand pebble är aningens för mörk för min vinterhy när jag bara vill ha en hudnära ton med skimmer och den andra jag använt MNYs skugga 120 sitter faktiskt skitdåligt på locket. Men det var den färgen jag ville ha. Så jag spanade runt tills jag hittade en från Elizabeth Arden. Den är döpt till det fantasifyllda namnet Sparkle 19.

Visst ser de nästintill identiska ut?



Swatch:



Har mig veteligen inte testat någon Ardenskugga förut så det ska bli spännande att se hur den sitter. Sitter den inte bättre än 30 kronors skuggan från Maybelline blir jag vansinnig. Bara så ni vet...

Såg när jag väl hittade den att man fick ett trevligt litet gåvopaket från Arden om man köpte två produkter så då tänkte jag pröva en dagkräm från dem när jag ändå var igång. Det blev denna:



Vad ska den då vara bra för? Jo, den förstår ni ska (min egen översättning från engelska som vanligt...) ge huden en helt ny nivå av fukt, klarhet, ton och mjukhet på 14-21 dagar. Så jag kommer berätta om jag känner nån skillnad efter 2 veckor.

Vad jag fick i gåva har ni ju redan sett...

Kram (Anna är ju så duktig på att dela ut kramar så jag får väl göra det oxå då.)

Maria

Nya stövlar.

Panik köpte ett par stövlar härom dagen då jag hade satt på mig gummistövlarna när jag gått hemifrån på morgonen. Anledningen var att lite senare på dagen så var det strålande sol och då jag insåg att jag inte skulle sova hemma så var jag ju tvungen, kunde ju inte gå runt i regnstövlarna 2 dagar.....



Dessa blev det. Åhlens 595 kr! trivs sjukt bra i dom!


Kram Anna


Gåva från Elizabeth Arden.

Detta var innehållet i den lila inte alltför vackra väskan jag fick på köpet idag:



-Fler av Gold ultra restorative capsules. Tycker faktiskt att jag känner en otrolig mjukhet och jämnhet i hyn på morgonen när jag vaknar när jag använt dessa så jag är glad att jag fick några fler att testa med.
-Ceramide plump perfect ultra lift and firm moisture cream (Världens längsta namn på fuktkräm?) Googlade lite snabbt på produkterna och detta är någon slags anti aging kräm som reducerar rynkor o linjer. Yada yada yada...
-Eight hour creme, intensive moisturizing hand treatment. Handkrämen från den serien. OCh ja- den luktar ungefär som den vanliga eight hour med någon annan liten bidoft.
-Eight hour cream Lip protectant stick sheer tint i färgen blush. Är inte helt förtjust i såna här svagt färgade cerat, men ska ändå ge den en chans.
-Intervene 3-in-1 daily cleanser exfoliator primer. Som namnet hintar om ska detta vara en löddrig rengöring som också peelar huden och förbereder huden lite extra för dag/nattkräm.
-Ett prov av Green tea scent spray ingick också i gåvan.

Tycker att det var trevligt att det ändå var hyffsade storlekar på vissa av produkterna. Tycker inte om när det är pytteprover som ingår, då hinner man ju liksom inte känna om man kan tänkas gilla produkten eller inte.

Jag fick denna gåva när jag köpte två Ardenprodukter på Kicks.

På återseende
Maria

Överlevde tandläkarbesöket.

Om det mot all förmodan är någon som varit orolig för mig och min tandläkarskräck så överlevde jag utan hjärtattack. Det var väl egentligen tack vare den lugnande tabletten jag fick. Ångestnivån när jag gick in på  mottagningen var väl uppe i 8/10. Men när 30 minuter efter jag tagit den var jag harmonisk och lugn och allmänt snurrig.

Liten smärre pulsrusning när tandläkaren tittar på röntgenbilden och mumlar nåt om ovanlig fraktur. Tack för den!

De insisterade på att jag skulle ta en taxi tillbaks till jobbet pga tabletterna- Jaha sa jag, jag tar en från kungsgatan då. Gick istället in på PUB och shoppade och åkte sen tunnelbana till jobbet. Inga problem där inte!

Snurrigheten hade tack och lov lagt sig till min första sminkkurs för dagen och nu mår jag prima igen. Förutom att tanden värker lite, men det går väl över tills i morgon antar jag.

/Maria

Dagens make!

Hej!

Hoppas ni alla har en skön lördag och att vädret är lika vackert hos er som här i Stockholm för här är det en strålande höstdag med solsken!

Jag hade ställt klockan i morse för att jag skulle gå ut och motionera var det tänkt.......men då min kille åkt hemifrån så finns det en tendens för mig att somna om sååååå skönt och när klockan ringer så har jag ingen lust alls att gå upp. Jag är nog mästarnas mästare på snoozing. Hur som så tog jag i alla fall en promenad till I am och det tog en timma så samvetet är inte så dåligt trots allt:) Här på I am har i haft smink kurser på löpande band i dag, lördagar är en väldigt populär dag för en sådan aktivitet har vi märkt.

I dag så kände jag inte för att sminka mig så mycket så jag gjorde en ganska " light" make up.



Bas: gloMinerals sheer tint illuminator som jag lade på kinderna för att få upp lite extra lyster.
       gloMinerals pressed base honey light.
       gloMinerals under eye concealer beige.

Ögon: Bas skugga från make up A som jag inte kan namnet på.
          På ögonlocket gloMinerals orchid.
         Penna: gloMinerals Black/brown eye pencil.
         Mascara: Benefitt they`re real.

Rouge: gloMinerals solpuder sunkiss

Läppar: gloMinerals läppstift rose petal.

Håret orkade jag inte göra så mycket med i dag så det fick bli en fläta.



Klänningen som ni skymtar köpte jag igår på Indiska för 249 kr.

Ha en fortsatt trevlig lördag! Nu ska jag till Intiman och sminka inför kvällens föreställning.

Kram Anna



Presentväska vid köp av arden produkter. T...

mms_img14102 (MMS)

Presentväska vid köp av arden produkter. Titta vilken ful väska jag fick med produkter idag när jag köpte en ny dagkräm och en skugga. Visar senare vad väskan innehåller. Maria


Maratonsminkningar på poolia.

Hej!

För ett par dagar sedan så var jag på poolias huvudkontor och sminkade en massa nyanställda i personalen inför att de skulle fotograferas. Det blev totalt 18 kvinnor och 3 män... lite ojämn fördelning kan tyckas:)

Jag hade max 15 min på mig per skalle så det gick undan kan jag lova... men de flesta visst ju om det så de var grundsminkade. I sådana här fall så skulle jag inte överleva utan gloMinerals pressed base ( den största paletten på bilden)




Det är så lätt och smidigt att jobba när det ska gå undan. Och, ja såhär såg mitt sminkbord för dagen ut.



Och såhär såg det ut under dagen.

Kram Anna

EOTD- Ångestladdade sotade ögon.

Det är nu jag börjar fundera på om det verkligen är så farligt med en trasig tand. Kanske kan jag leva med det om jag slipper gå till tandläkaren? Nej, jag vet att det inte är rationellt. Men jag VILL VERKLIGEN INTE gå!

I såna här situationer ska man försöka koncentrera sig på något annat mindre ångestladdat har jag hört. Därför roade jag mig med att sminka mig. Jag sotade ögonen. Om man ser tuff ut kanske man känner sig tuffare tänkte jag. Helt normalt att ha sotade ögon klockan halv 9 på tunnelbanan på en lördagsmorgon, folk kommer tro att jag är påväg hem från krogen, inte att jag är i det närmaste i upplösningstillstånd och bara vill skrika och gråta.

Jäkla tandläkare att få mig att må såhär!

Såhär ser ögonen ut iaf:





Har använt mig av samma palett som jag hade igår, fast alla 4 övre färger. Alloy eyes collection från gloMinerals.



Jaha, lika bra att ta tjuren vid hornen och åka in till tandläkaren och få det där lugnande medlet. (Man måste vara där en timme innan så att det hinner verka.)

Wish me luck!

/Maria

All by myself! Fredagsmys i ensamhetens tecken.

Har verkligen inget emot att vara ensam. Men kände mig lite som Bridget Jones nyss när jag kom på mig själv sitta med ansiktsmask, konstiga antipuff grejer under ögonen sjungandes kärleksballader så det ekade i lägenheten. Allt med en häääärlig tandvärk (som inte blev bättre av att jag tuggade på fel sida och bröt av en del till av tanden, yay for me!)

Så när Anna sitter sådär lite härligt piffad på fredagskvällen backstage på en kul föreställning sitter jag i soffan hemma och ser ut såhär:



Om ni undrar vad jag har under ögonen så kan jag svara enkelt: jag har ingen aning. Fick dessa för jättelängesen och sen dess har jag liksom glömt bort dem. Ville ha en liten skönhetskväll och hittade dessa intryckta i skåpet där jag har ansiktsmaskerna och tänke att va fan- here we go!

Såhär ser förpackningen ut:



Enligt förpackningen ska de:

-Hjälpa att reducera fina linjer och rynkor
-Minska mörka ringar under ögonen
-Reducera svullnad och puffghet
- Förbättra hudton, textur och elasticiteten (erhm stavning på det? Det var sannerligen ett ord jag inte använder ofta kände jag plötsligt) i huden
-Kyla och friska upp med Hydrogel (hur det nu översätts)

Det var inte illa vad mycket dessa fula vitagrejer ska göra med huden. Har inte sagt vad de heter än. Tror märket heter Nordic treat och antar att dessa då kallas Hydrogel eye patch.
 

Ansiktsmasken kommer från exuviance och är en av mina gamla favoriter. Den heter i alla fall Rejuvenating treatment masque och ska föryngra och pigga upp trött och stressad hud samt djuprengöra.

Kan ni tänka er hur fräsch och ung jag ska bli nu? Och jag som fick visa leg i morse på pressbyrån. Att kassörskan fnissade lite och klämde fram ett "oj, du är nästan 30" minskade inte min glädje över att se så ung ut.

Hittade även dessa när jag rotade i skåpet:

 

Elizabeth Ardens Gold ultra restorative capsules. Fick dem på Kicks för ett tag sen när jag köpte nåt. Lika bra att jag testar dem när jag ändå är igång. Hoppas nästan inte att de är asbra för jag googlade lite och en kur som räcker i två månader kostar ca 800:-

Nu ska jag gå och tvätta av (dra av om vi ska vara helt korrekta) maskerna och testa guldkapselgrejerna. Får väl uppdatera er i morgon om de verkar ok.

Trevlig kväll!

Maria

Uppdatering: Ytterligare googlande visar på att kapslarna snarare kostar över 900 för två månaders förbrukning...


Maria Möller show.

Hej!

Just nu håller jag på och jobbar med Maria Möllers show " ska de va så här" på Intiman i Stockholm.



(bild från ticnet)

Hon är en fantastisk sångerska och imitatör och har ni inte sett henne på scen så tycker jag verkligen att ni ska besöka intiman, jag kan utlova en kväll med både vacker musik och många skratt.


Maria och jag har jobbat i hop i 4 år, det har varit många roliga " gig", konserter och fotograferingar genom åren, så jag har sminkat och fixat hennes hår ett antal gånger nu...












Och så här kul kan man ha på jobbet!!





Om ni vill se flera bilder så besök hennes hemsida här

Nu håller showen på för fullt och jag har det ganska så lugnt nu i första akten.



Så här sitter jag och latar mig bakom scenen.

Trevlig helg!! Kram från mig.




*Massa fula ord!*

Vill bara avreagera mig...

Det finns två saker i världen som skrämmer skiten ur mig. Det ena är fötter. Det är lättare än vad man kanske kan tro att undvika fötter i vardagen. Man behöver helt enkelt inte titta på dem om man inte vill.

Min andra rädsla är den största fobin av dem- TANDLÄKARE!

Tandläkare är också ganska lätta att undvika (men något dumt att undvika för länge om man ser till det stora hela.)



Men nu går det tyvärr inte längre. Stod mitt i en sminkning förut och känner plötsligt att det smärtar till oerhört och jag känner att en stor del av en fyllning lossnar och fastnar i mitt tuggummi. H*lvete! Klarar ändå att avsluta sminkningen och ringer en akuttandläkare. Får som tur är tid direkt i morgon bitti. Men nu kommer det jobbiga: pga min rädsla för denna yrkesgrupp måste jag ta lugnande innan jag sätter mig i tandläkarstolen. Annars har jag en viss (skitstor) tendens att få okontrollbara gråtattacker och kan rent av vägra öppna munnen när jag sitter där.

Och som ni säkert förstår är det ganska svårt att laga en tand på någon med stängd mun som även gråter hysteriskt. Lugnande i sig är inget jobbigt, man märker knappt av det för man blir så harmonisk och trevlig. Det jobbiga däremot med det är att jag även råkar vara fullbokad på jobbet resten av dagen. Det kan med andra ord bli en mycket spännande dag på jobbet i morgon. Men det är några timmar mellan mitt tandläkarbesök och första kund så det ska säkert gå bra.

Men håll tummarna för mig i morgon för säkerhetsskull!

/Maria


Soak off!

Hej!

För ett par dagar sedan så fick jag manikyr med uva lack, även kallad " soak off". Det fina med det är att det håller mycket bättre än en vanlig lackning då det härdas i uva lampan, dessutom så passar det ju bra nu när jag inte har så mycket tid över att fixa och hålla på med naglarna. Det enda negativa jag än så länge kommit på  är att färgen jag valt får jag stå ut med.... men nu valde jag rött och ni som känner mig vet ju att jag är en riktig " sucker" för just rött!!! För övrigt så finns det en massa läckra färger att välja mellan.





Först så filade Margota mina naglar till en fin form och petade ner nagelbanden.



Sen lade hon två lager primer som torkades i lampan.



Efter det så var det dags att lacka på det röda.

Sen ett skyddande lager över, torka av och avslutningsvis ett överlack.



Färdigt!!

Hon är bra duktig den där Margota, om ni vill se hennes priser så kolla här

Ha en skön start på helgen allihopa!

Kram Anna

2 års jubileum på I am.

Tänka sig vad tiden går fort. 2 år har snart gått sen vi slog upp portarna till I am. Självklart kommer vi ha ett 2 årsjubileum med lite mingel och specialerbjudanden. Men för er som inte bor i Stockholm kommer vi även ha speciella treats i webshoppen. Vi tjuvstartar redan nu med sänkta priser på gloMinerals smoky eye kit. Både det bruna och svarta är nedsänkta till 379:- just nu!

                     

Mer info om firandet i butiken kommer senare!

/ I am


Maria testar- Protective liquid foundation satin.



Har länge tänkt testa gloMinerals flytande foundation. NU har jag testat den tjockare varianten Protective liquid foundation satin. Tog golden light eftersom jag har den i den pressade formen. Vad tycker jag då? Njaaaa.... den är nog inget för mig faktiskt. Det är allmänt känt att jag har svårt för flytande foundations överhuvudtaget, men jag personligen tycker att den är lite väl tjock. (Blandade tillslut ut den med Illuminator från gloMinerals för att få den lite tunnare andra gången jag testade.) Sen är det gulare och mörkare i tonen än vad den pressade varianten är.

När jag väl bråkat klart med den och fått den jämn i ansiktet kände jag det lite som om jag hade en mask på ansiktet. Efter några timmar kände jag dock att den blev lite glansig, något jag inte upplever på samma sätt med den pressade basen. (Sen kan det kanske ha nåt med att göra att jag blandade ut den med en ljusreflekterande kräm andra gången.)

Vem kan då ha denna? Jag kan nog rekommendera den till någon som inte gillar mineralfoundations i puderform och som har lite mer att täcka eller gillar ett fulltäckande resultat. Men jag själv håller mig borta från denna. Det är egentligen inget fel på den... Men jag håller mig till min älskade pressed base.

Pris: 399:-

Betyg: 2,5/5 Kan tänka mig den om jag inte har något annat att tillgå, men eftersom puder antagligen behövs för att hålla den matt under dagen så går betyget ner lite.

/Maria


Pimp my lashes- detta har vi att jobba med!



Detta är utgångsläget. Mina ofärgade fransar. Dag ett var alltså igår 22/9. Ska försöka visa en gång i veckan hur processen går. Om jag får några kofransar i vinter att flirta med!

/Maria

Pimp my lashes part 2 startar NU!

mms_img45165 (MMS)

Pimp my lashes part 2 startar NU! Första påsmetningen har ägt rum. I morgon visar jag första förebilderna. Maria


NOTD- Silver med detaljer

Igår hade jag sovmorgon från I am, åkte ändå dit lite tidigare för att lacka om mina naglar. Margota hade precis fått en avbokning så hon erbjöd sig att fixa dem åt mig. (Hon är ju inte så imponerad över hur jag målar mina naglar eftersom det har en tendens att bli lite... erhm... kladdigt.)

Hon fick göra vad hon ville och då blev det såhär:



Silver med röda och svarta detaljer. Fint!

/Maria

Eotd- soft brun.

Tänkte jag skulle försöka visa dagens ögonsminkning "steg för steg".

Använt mig av de understa färgerna i denna palett:



Den finns tyvärr inte att köpa i sverige än, jag fick den med ett julkit från gloMinerals i vintras. Men har goda nyheter- den kommer komma till sverige inom en snar framtid. Vilket är skitbra, för det är väldigt användbara färger och går att kombinera i all oändlighet. Återkommer med mer info när jag vet mer om releasedatum.

Har använt mig av de nedersta färgerna. Nummer 1,2 och 4.

Här här jag lagt nummer 2 mitt på ögat:



Ja, jag lägger dem faktiskt så klumpigt och osuddat. Suddar gör jag sen i sista skedet.

Sen möter jag upp nummer två med färg 4 i ytterkant av ögat:



Avslutar ögonskuggsmomentet med att lägga färg 1 i innervrån samt suddar de andra färgernas kanter med just den. (En ljusguldig nyans)



Avslutar med en tunn eyeliner och lite mascara:



Enkelt och bra och behöver inte ta mer än typ 5 minuter. Att jag bråkade med grunden i typ 10 minuter idag är en annan femma. Men mer om det i ett eget inlägg då jag kommer recensera just den foundation jag använt idag.

Nu är det hög tid att dra sig mot I am!

Ha en fin dag!

Maria

Maria tipsar- Gå o se!

Dagens tips handlar inte om smink, eller jo det gör det faktiskt delvis- fast på ett annat sätt.

Igår kväll så var jag som sagt och såg genrepet av Romeo och Julia på Göta Lejon. Jag var där med 9 av skådespelarna från Robin Hood i somras. Kul att se dem igen!



Vilken föreställning! Jag var positivt överraskad! Och då hade jag ändå hört väldigt mycket bra om den innan jag såg den.
Det är en fröjd rent visuellt. Framförallt koreografi, mask och kostym är bara de anledningar att se musikalen. Sååå snygga dansnummer. Man fick såklart inte fotografera, jag hade verkligen velat visa några av maskkreationerna (gjorda av Sara Klänge.) För just romeo och julia kanske inte är så upphetsande rent maskmässigt så det är synd att det bara är dem man ser i promomaterial.

Musiken är uppbyggd av gamla hits som nu är översatta till svenska. Allt från Gary Jules till Metallica får sin plats i föreställningen på ett otippat snyggt sätt.

Några som bör nämnas lite extra för sina rollprestationer är Marianne Mörck som gör Julias amma på ett väldigt humoristiskt sätt och tar över scenen när hon står på den. Även Anton Lundqvists komik (och dans, sång, akrobatik mm) lyfter föreställningen ytterligare. Eller varför inte Fredrik Wentzel i rollen som Tybalt som kan använda kroppen på de mest anmärkningsvärda sätt. Satt och häpnade över hans kroppskontroll fler än en gång.

Sen är ju vår vän Johan Wennerstrand också väldigt bra som den något självälskande greve Paris. Konstigt att se Johan i en sån roll. Han är så varm och trevlig som person så kontrasten mot den stele narcssistiska Paris är så stor. Mycket bra insats av Johan!

Så mitt tips är självklart: gå och se den! Tror verkligen att även folk som inte gillar musikaler kan ta till sig denna. Den går hela hösten på göta lejon. Jag skulle gärna gå och se den igen!

/Maria

Röda läppar på fel dag.

Jag skulle vilja kalla mig själv en van rödaläpparbärare. Men vissa dagar är det bara... inte helt 100. Idag var en sån dag. Ingenting känns bra i sminkväg faktiskt.

Började med ögonen, var inte sugen på att sminka dem, det var då jag bestämde mig för att ha röda läppar. Först hittade jag inte min favvopenna. (Fire från Max factor) Kom lite senare på att jag snott den till jobbväskan eftersom den röda pennan där plötsligt var spårlöst försvunnen en dag. Fick då helt enkelt ta en annan penna som inte ens var röd.

Applicerade sen mitt röda favoritstick (vixen gloMinerals.) Men det kändes så "in your face" idag. Om ni hajar vad jag menar. Tog ner det knalliga lite med ett rött matt glans från max factor. (wild cherry) Det kändes lite bättre. Torkade håret och vågade till det lite. Då kändes det OXÅ fel. Satte istället upp det i en hästsvans. Lite bättre igen...

Försökte klä på mig. Är fortfarande lite frusen av mig, och eftersom ingen har kommit med en onepiece till mig (som om jag någonsin skulle gå ut i det...) så tog jag en stickad klänningpå mig. Den kändes även den fel! Jag påminde om en svullen säck potatis med röda läppar. Härligt! Bytte igen till en lösare sidenklänning. Håller mig till den nu.

Men sen plötsligt kändes ögonen tomma och menlösa. Lite skugga senare känner jag mig nästan normal. Nu undrar ni kanske varför det är så jäkla viktigt att känna sig ok just idag när jag i vanliga fall kan gå till jobbet i endast mascara och grund. Jag ska nämligen till Göta Lejon ikväll och se genrepet av Romeo och Julia tillsammans med ett gäng från Robin Hood (som jag jobbade med i somras) Kan ju vara lite trevligt att känna sig respektabel om man ska gå på föreställning. (Tack fina Johan för biljetten! Puss på dig!)

Men såhär blev det ändå tillslut. Det får duga- även om jag mest känner mig som ett träsktroll idag.



Och JA- det är den tiden i månaden när man kan vara lite extra svullen, kinkig och härligt skitsur. ;)

/Maria


Veckans craving

Slöar i soffan under en varm filt, min lägenhet börjar bli oroväckande kall så jag skulle inte tacka nej till en sån här just nu:



Ja onepiecen alltså... inte killen...

Eller förresten? Ingår han i köpet? För isåfall kan jag ta honom oxå. (För på riktigt; för 1500 eller vad den nu kostar borde ju grabben iaf komma och dela ut den...)

Fast... han ser ju rätt ung ut så jag avstår nog ändå.

Men den lila mysdräkten tackar jag inte nej till. Om jag har en hemlig välgörare där ute så är ni välkomna att köpa en sån till mig. (Fortfarande klädesplagget, inte pojken.)
 Jag ska enligt onepiece storleksguide ha xs.

Det var allt jag hade att säga just nu.

/M

Mineralsmink- borstguide.

Får många frågor angående vad man ska ha för borste till sitt mineralsmink. Tänkte jag skulle ta mig lite tid till att beskriva skillnaden när man använder olika penslar och vilka som är mina personliga favoriter.

Om vi ska generalisera lite så kan man säga att desto tätare och hårdare borsten är desto mer täckande blir resultatet. Så om man gillar när det blir heltäckande så är en tät KABUKI att föredra.



Jag själv använder kabuki hemma. Tycker att det är skönt med en borste som inte tar så stor plats och att den är lite hårdare så att det blir lite "riv" i den när man jobbar in den.

Vill man ha en lite lättare täckning så har jag 2 favoriter själv.



Ultra från gloMinerals.

Och denna från Face stockholm:


Oftast jobbar jag med de två nedersta när jag är ute på jobb. Dels för att det är lättare att bygga upp den täckningen som jag vill ha och för att jag ändå använder en mindre pensel för att punkttäcka områden som behöver det eller svåråtkomliga ställen som näsvingar och under ögon. Då använder jag oftast (nästan alltid faktiskt) denna:



Angled eye från gloMinerals.

Vad man ska komma ihåg med penslar är att man inte ska torka dem stående då vatten kan tränga ner i fästet och lösa upp limmet så att håren lossnar snabbare.

/Maria

Sugen på hårförlängning?

Både Anna och Maria har sista veckan fått i sina nya hårförlängningar. Under en begränsad tid sänker vi priset på hårförlängningar med hela 20%! Passa på!

/I am


Fotd- cherry blossom

Huh! Vaknade upp helsvettig av att jag drömde en jobbig dröm. Drömde att jag sminkade en tjej (säger inte vem det är eftersom jag vet att det är en trevlig person och inte en sån j*vla häxa som hon var i min inte alltför behagliga dröm). I drömmen var hon hemsk... Undrar om det bara är vi sminköser som drömmer mardrömmar om smink...
Tvingade mig att somna om och vaknade alldeles groggy och mosig. Därför kände jag för att försöka få bort fokus lite från mina något svullna ögon. Därför fick det bli ett av mina favoritgloss idag: Cherry blossom från gloMinerals. Tycker för övrigt att det är ett skumt namn eftersom körbärsblommor i min värld är vitrosa inte röda som detta gloss faktiskt är.



Grund: gloPressed base- golden light. (gloMinerals)
Concealer: Boi-ing (benefit)- nr 01
Primer ögonlock: Lidprimer (gloMinerals)
Ögonskuggor: gloMetallic smoky eye (gloMinerals)
Eyeliner: Eyestudio lasting drama gel liner (Maybelline)
Mascara: 2ooo calorie mascara- black (Max factor)
Rouge: Bellini (gloMinerals)
Bryn: gloBrow collection- brown (gloMinerals)
Läppar: Penna från Make up A- nr 01 samt gloGloss- Cherry blossom (gloMinerals)
Dagens doft: Victorias secret- Pure seduction

En rolig parantes är att jag hade på mig detta gloss häromdagen och när jag väntade på bussen kom en kvinna fram och frågade vad det var för färg för att hon var tvungen att ha den. Det är lite roligt. Sa då att jag hade en liten butik i närheten och hon sa att hon skulle titta förbi. Mycket riktigt kom hon någon dag senare. Då hade jag istället färgen Plum glaze på läpparna och hon föll ännu mer för den. Haha. Kul att folk lägger märke till varandra sådär.

/Maria

Mascara test.

Hej!

För ett tag sedan så provade jag denna mascara:



Och nu så tänkte jag recensera den.: Kan faktiskt vara så att detta är en av de absolut sämsta mascarorna jag har provat. Den ger ingenting på fransarna.



Volym gånger 5???  Knappast.

Dessutom så ligger den under ögonen efter ca en timma och det är ju liksom inte meningen.

Betyg: 0/5.

Kram Anna



Minnen från jobbet del 7

Idag har jag haft en rätt lugn dag. Lunchade med den bästa av bästa, min kära vän Helena. Det är inte så ofta vi hinner ses pga våra jobb men det är alltid härligt att träffa henne. Helena är en sån jag klickade med från första stund vi träffades. Då var det som om vi alltid känt varandra, som om vi redan var vänner innan vi sågs. Ni kanske förstår vad jag menar?

Vårt första möte skedde i sminklogen på Let's Dance. Så dagens jobbminne kommer från just Let's Dance... Men faktiskt inte en av hennes danser, utan hennes sambo Tobias. Denna dans jag visar nedan är ett av de starkaste minnena från LD. Tobbe och Lailas showdans i finalen. Minns att jag såg den under repen på dagen och redan då faktiskt grät för att det var så fint! Har ni inte sett detta så rekommenderar jag en titt!



/Maria

Spa helg i Nynäshamn.

Hej!

Förra helgen  var jag på Nynäshamns havsbad & spa. Jag var där med min pojkvän och hans jobb som bjudit oss på en lite miniweekend!

Det var strålande sol på lördagsmorgonen när vi vaknade och den solen kunde ju inte ha kommit mera lägligt om man säger så..... Vi åkte båt dit, det tog ca en timma från båtklubben som jag såklart nu har glömt bort namnet på men den ligger strax söder om Tungelsta.



En öl i solen lagom till lunch är aldrig fel:)



Väldigt vacker ställe.



När vi kom dit så åt vi en härlig sill lunch och sen så fick vi välkomstfika på spa avdelningen som vi kunde avnjuta i solen.



Sen var det så dags då för en lång och härlig spa eftermiddag, det blev en helkroppsmassage och badtunnebad utomhus samt bara sitta och njuta av solen!



och pussas såklart....

När vi fått nog av sol o bad så var det bara att göra sig i ordning inför kvällens middag.

En härlig dag och kväll!!



Dagen efter när vi åkte hem så var vädret ungefär som i dag....

Kan varmt rekomendera detta underbara ställe!!!

Kram Anna

Regnig måndag på I am.

Hej!

I dag så är det ju riktigt höstrusk ute, ja riktigt innesittarväder faktiskt. Men, men det är inte fy skam att vara här på I am och pyssla heller. Måndagar brukar vara lugna för det mesta så det är en utmärkt dag för pyssel.

Det har kommit en massa varor idag:





Massa smink som ska prismärkas och ner i lådorna på sin plats.



Nya härliga dotfljus. Varav en helt ny sort som en av våra kunder tipsade oss om, den heter " pharao" och doftar b l a mysk och citrus.




Den fick självklart en given plats på kassadisken redan första dagen i butiken:)

En massa badbomber och creamers kom också:





Och nu är allt upp packat och klart. Blir nog ett bad i kväll med lite ljus på badkarskanten, för vad passar bättre en ruggig dag som denna.....

Kram från mig!



Goodiebag från i fredags.

Hintade ju häromdagen om att jag skulle visa vad som var i goodiebagen vi fick på Maria Möllers härliga föreställning i fredags.

Har inte tittat närmare på den själv förrän nu. Detta innehöll den:



Om vi tittar lite närmare så hittar vi följande:



Fotkräm från Sasco och handkräm från Rosenserien.



Diverse småprover.



Godispåse (den däremot hittade jag redan i lördagsmorse när jag hade lite "dagen efter känningar...), energidryck och ett presentkort på en film via datorn.

Får se när jag hinner testa skönhetsprylarna. En snabb luktning på handkrämen gjorde att jag inte kände mig helt sugen på att använda den. Vet inte varför... Ska väl ändå testa den antar jag. Eller så hamnar den i sminkväskan. Där går det åt handkräm i rasande fart om dagarna.

/Maria

Frågeformulär.

Hittade denna hos Cissi igår, jag gillar att läsa såna så därför tar jag den hit till bloggen oxå.

BRUKAR DU KOMMA I TID:
O ja. Det är ytterst sällan jag kommer sent.Tycker att det är brist på respekt för andras tid att vara sen.

HAR DU BRA KONDITION:
Eh, nej, det var många år sen jag kunde skryta med det. Är löjligt otränad just nu.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
Igår på jobbet. Tydligen sjukt svårt att undvika när det är kameror överallt.

HUR KÄNNER DU DIG NU:

Trött, tung i huvudet och allmänt seg.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Svart och grått.

KAN DU LAGA MAT:
Kan och kan... Ja det kan jag väl, men tycker att det är rätt tråkigt att laga mat till mig själv.

VAD PLUGGAR DU:
Namnen på deltagarna i True talent. Vissa namn vill inte fastna...

BLIR DU BRA PÅ KORT:
Nej, det är synd att säga...

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
Det minns jag inte, vilket är märkligt eftersom jag annars gråter ganska ofta.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Nej, tycker inte att det är något pinsamt med att gråta. Tror det är bra sätt att få ur sig lite överspändhet och lätta på trycket ibland.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Ja, det tycker jag. Jobbade ju en massa timmar, men jag gillar mitt jobb- så ja.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Kaffe, kaffe, kaffe!

ÄR DU NYTTIG:
Vissa minuter.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Ja, jag jobbar ju hela tiden...

ÄR DU BLYG:
Oftast inte, men ibland slår det till...

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Typ nyss. (9)

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Minns inte...

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Zelda.

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Beror på omständigheterna.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Det har säkert hänt någon gång...

JAG SOVER:
Gärna.

VAD SA DU SENAST?
Hej då till mina kollegor antagligen, har inte sagt ett ord än idag. Sjöng visserligen med i låtarna när jag körde hem. Så nån mening från musikalen Miss Saigon då.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Nä, om man inte räknar med "smaka på stockholm". Matfestival.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Ingen direkt tyvärr. Är en grubblare som måste tänka igenom saker själv först. När jag gjort det så är det nog Helena eller Anna.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Mer snus.

HAR DU SNYGGA SKOR:
Det är klart jag har.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
Som sagt, ingenting än.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Japp. Älskar min säng.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Nej, det hoppas jag verkligen inte.

HAR DU KÖRKORT:
Japp. Sen 11 år.

ÄR DU ENSAM NU:
Ja. Eller nja... har ju ödlan och fiskarna som sällis.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Ska gå på Romeo o Julia på Göta Lejon. DET ska bli sjukt kul!

/Maria


Direktsändningar suger...

...på krafterna. Så det suger inte på det sättet ni säkert tänkte först. Men just i detta nu är jag oerhört glad att vara hemma igen. Åter igen glömde jag helt bort att ta bilder så jag snor helt enkelt en bild från True talents facebook sida föreställande Cissi och Jacob.



Cissi yppade förra veckan om att hon var lite sugen på grön eyeliner så jag sprang förbi en Face stockholm butik häromdagen och köpte en. (Hittade ingen bra bild på den på internet nu...) Gillade inte alls konsistensen på den. Nästan mjölig faktiskt. Fick doppa penseln i vatten för att den skulle fungera att applicera normalt. INTE bra! Men men, Den hamnade på plats till slut. Tillsammans med en skugga från gloMinerals som heter rainforrest och en annan grön skugga från Dior.

På kinderna hittar vi rouget terra cotta- oxå från gloMinerals och på läpparna en blandning mellan 2 läppstift; Bella från gloMinerals och unexpected från Face. Hennes grund är gloPressed base i färgerna natural fair och natural light. Måste säga att det är roligt att sminka någon som är helt orädd när det kommer till färger och som ger en fria händer men med ledorden: tänk lite "drag". Haha. Hur kan man inte gilla det?

Nu ropar sängen på mig. Kommer antagligen somna innan huvudet träffar kudden. Sååå skönt att veta att jag faktiskt har lite sovmorgon i morgon. Ska stänga av ljudet av mobilen och sätta på mig min sovmask och låta kroppen avgöra hur mkt jag behöver sova.

/Maria

True talent naglar på cissi. Sååå snygga m...

mms_img28377 (MMS)

True talent naglar på cissi. Sååå snygga minxnaglar på cissi idag. Blir något avundsjuk!


Bloggen har jobbhelg.

Lite dåligt med bloggande i helgen. I fredags var jag iväg och tittade på Maria Möllers föreställning. Rekommenderas varmt! Många skratt och sen är hon ju en fantastisk sångerska. Förståååår inte hur hon kan växla mellan rösterna så som hon gör. Hon växlar mellan bröst och huvudklang, opera och pop på ett enastående sätt. Sen gick vi ut och tog en öl eller två efteråt. Men jobbade igår så det var bara att se glad ut och sminka på, trots att jag var rätt trött. Kvällen spenderades sovande i soffan med en chipspåse... ni vet säkert hur det är ibland.

Nu är jag precis färdigklädd och påväg mot True talent studion. Först måste jag fylla på olja i bilen och tanka så att jag överhuvudtaget kommer fram!

Får se om jag hinner mobilblogga nåt under dagen.

Förresten så fick vi en liten goodiebag på föreställningen med bl.a lite skönhetsprylar. Ska försöka visa dem i morgon.

Nu måste jag springa. Min första sminktid är 9.30 och innan dess ska jag hinna fixa bilen och packa upp. Studion ligger i Gustavsberg utanför sthlm, så det är en bit att åka...

Maria

Vinnaren av tävlingen!

Vinnaren av läppglanstävlingen blev Susanne med motiveringen:

Det bästa tipset av alla (som jag tyvärr inte följer, men tänker verkligen skärpa mig i höst) är att sova ordentligt, försöka vara utomhus minst 30 min/dag samt äta bra och dricka mycket vatten. Och att försöka ha roligt, gärna med trevliga människor! Och viktigt - tycker jag - undvika de där "energitjuvarna", dom där man inte fattar varför man umgås med...

Kramar!


Hoppas du har glädje av produkterna i höst!

/I am

Pimp my lashes- igen!

Fick ett paket på posten igår:



En förpackning med fransnäring. Har inte hört talas om den förut, men såg den när den var ett erbjudande på Groupon så jag tänkte att jag skulle testa den. Ska inte börja med den idag, kommer nog inte orka det när jag kommer hem efter premiären, men ni kommer få följa med i utvecklingen precis som förra gången.

Är det någon som sett den här förut? Vad tycker ni om fransnäringar?

/Maria

Vinterpälsen på!

God morgon där ute!

Har i natt återigen blivit påmind om en av den minst charmiga effekten av hårförlängning. Den fantastiska smärtan första natten när man sover på det. Det känns lite som om man trycker ner huvudet hårt på en spikmatta. En annan mindre härlig bieffekt är kliandet som brukar komma efter någon dag. Men ångrar jag mig? No way Jose! Värt varenda ömma punkt och kliet som säkert kommer komma typ i morgon.



Längtar även efter att få tvätta det. Innan första tvätten är det alltid lite "slingigt" innan det går in i det egna håret ordentligt.

Har såhär på morgonen även lite klädbekymmer. Ska till I am först, men sen ska jag skynda iväg till Intiman för Premiären av Maria Möllers nya show ikväll. Eftersom jag är tjej är således dagens ilandsproblem- vad i hela fridens namn ska jag ha på mig?! Har den svarta klänningen från Mina UK som jag köpte på loppisen i Aspudden på mig nu. Kan bli den tillsammans med en kavaj. Eller så blir det en annan svart klänning med kavaj, eller varför inte en annan svart klänning med sjal? Ja, som ni förstår så blir det i vilket fall som helst en svart klänning med något till.

Det är väl lika bra att jag tar en runda till i garderoben för att se vilket svart plagg det blir.

/Maria


Hösttecken nummer 3 och 4. Påbylsad med sj...

mms_img58719 (MMS)

Hösttecken nummer 3 och 4. Påbylsad med sjal och skinnjacka samt mörkare läppar. Men det gäller tydligen inte alla, för killen som sitter bredvid mig på bussen nu när jag skriver har bara t-shirt. stålmannen?


Nytt hår på g! Yay!

mms_img58717 (MMS)

Nytt hår på g! Yay!


Hösttecken nummer 2. Andra tecknet för da...

mms_img58715 (MMS)

Hösttecken nummer 2. Andra tecknet för dagen på att hösten är här är att sandalerna bytts ut mot varmare stövletter.


Hösttecken nummer 1. Nu börjar man verkli...

mms_img58713 (MMS)

Hösttecken nummer 1. Nu börjar man verkligen tycka att det är höst. Bevis nummer 1 är murriga naglar.


Helgspecial!

Vet inte om det är för att jag är hårlös, eller om jag bara är allmänt seg. Vill pigga upp lite i vardagen. Därför har vi 15% på ett helt köp på I am fram t.o.m söndag! Kom in till I am på Ringvägen 116 eller shoppa på http://iamsthlm.e-butik.se (använd koden helgspecial i kassan för att få rabatten.) Gäller t.o.m söndag.

/Maria


Hårlös- bildbevis



Ja ni ser ju eländet. Tur att jag inte behöver gå såhär längre än tills i morgon. Då får ni se resultatet!

/M

Fröken Beroende

Japp! That's me. Jag är en beroendepersonlighet. Det vet jag om. Om jag gillar nåt så fastnar jag i träsket vare sig det är nikotin eller hårförlängningar. Så varför i h*lvete började jag med det här:



Wordfeud. Har hållit mig borta från det. (Egentligen bara för att jag fick för mig att det inte fanns till androidtelefoner...) Men igår såg jag att det fanns till min lilla xperia. Så hur många timmar satt jag med skiten? Ungefär 5 skulle jag tro. Hade lyxen att få mitt hår slingat av världens bästa Anna igår- då satt jag med Wordfeud. På bussen hem- wordfeud. I soffan när jag såg på TV- wordfeud. I sängen när jag skulle sova- Wordfeud. Ja ni hajjar.

Som ni kanske även ser är jag nu även hårlös. Ja, kanske inte hårlös i ordets rätta bemärkelse men tog ur min älskade förlängning i förrgår. Men var inte oroliga! (Varför skulle ni överhuvudtaget vara det?) I morgon får jag vinterpäls igen.

Ska försöka ta en bild på håret under dagen och visa hur jag ser ut "naken".

/Maria (som för övrigt spelar ett spel med Anna och faktiskt leder. ;) ) (En annan parantes är att jag där heter ampers om det är någon som vill spela en match med mig.)

Seg måndag utan mobil.

Oj vad jag är seeeg idag. Anna är och jobbar med fröken Möllers show så jag är på I am.

Igår var det första direktsändningen av True talent. Som sig bör på en premiär så var det smått rörigt till och från och ungefär 45 grader backstage. Vet ni hur svårt det är att få smink att se bra ut och inte svettigt i den värmen? Väldigt svårt kan jag meddela. Men det gick ändå ganska bra. Det är ett härligt gäng och dessutom har jag väldigt bra kollegor.


foto: Robban Andersson/ expressen

En bild från fas 1, men det är iaf jag som sminkad boysen på bilden...

Åkte till jobbet så att jag var där strax innan 9 på morgonen och var hemma efter 23 någongång. Någon som vill byta arbetstimmar? Inte? Nej, tänkte nästan det... TUR att jag har ett jobb som jag gillar så otroligt mkt! Däremot så kan jag ha glömt min hjärna i studion igår eftersom jag åkte ifrån min mobil hemma i morse.

Hoppas ni har en lite mer energifylld dag än mig... ;)

Maria

Härlig pedikyr!

Hej!!!

Längesedan igen, jag veeeeet......:(

Har varit på semester sedan sist men nu har allvaret börjat så smått igen.
Fina Margota gav mig en pedikyr innan jag åkte till Rom och har ni inte varit på en så kan jag verkligen rekomendera de starkt. Det var så skönt att få sitta och bli lite ompysslad.



Först så fick jag sitta i ett härligt fotbad.



Sen lite filning av fötterna.



Skrubbning och insmorning av fötter och sen var det dags för lackning.





Valde ett korallfärgat lack från mavala.


Glämde tyvär att ta en " färdigbild" men kommer med all säkerhet att göra det igen och återkommer då med bild:).


Kram Anna

Berättar vem vinnaren är snart.

Vinnaren i tävlingen kommer att meddelas snart...

/ I am


Invigning av butikskompis

För några veckor sen fick vi se att vi skulle få en ny butiksgranne i vårt kvarter. (Med vårt menar jag såklart I ams kvarter) Det är en rätt sömnig länga, så vi var spända på att se vad det skulle bli. Igår var det således dags för invigning och jag och Anna gick dit när vi stängt vårt eget lilla place.

Vi försnackade lite och kom fram till att något måste man ju stödköpa när det är första öppningsdagen- ett ljus eller nåt litet i alla fall... Det blev lite mer än så... Haha.



Way out tezz heter den och är en mycket trevlig butik med kläder, inredning, smycken m.m. Nåt som var lite roligt var att det finns en avdelning med "unika plagg". Lite second hand känsla med andra ord. Blandat med nytt i olika prisklasser.

Jag föll för ett av dessa unika plagg:



Väldigt mycket en Mariaklänning! Perfekt att ha på jobbet i vinter!

Sen hittade jag även en kjol från Rut m.fl:



Sen, det bästa av allt, en väska. Har i typ ett halvår letat efter en väska sen min egen favorit gått sönder i dragkedjan. Trasiga dragkedjor är som julafton för ficktjuvar, men har peppar peppar klarat mig bra ändå. Men hos vår nya granne blev det jackpot! Först hittade både jag och Anna en sån sjuukt snygg röd väska, men Anna var först på kvarn och fick således köpa den. Men längre in i butiken hittade jag den- min nya väska:




Snygg va? Perfekt vardagssize!

Så tvånget att stödköpa försvann rätt snart när vi såg hur mycket fint det fanns där. Sa till den trevliga ägarinnan att jag inte är helt tillfreds med att hon öppnat då jag har en känsla av att det kommer trilla in lite mer fiiiina grejer under hösten och att min ekonomi kommer bli lidande av detta. ;)

Kram

Maria


Loppisfynd

Jaha ja. Det blev en aningens längre dag än vad jag tänkt mig från början. Gick hemifrån strax innan 10 i morse för sconesfrulle med Kristin och sen 2 km loppis. Trodde nog jag skulle vara tillbaks i mitt hem runt 14 snåret men kom istället hem lagom att slå på tv'n tills Danny/Dänny sjöng In the club på Svt. (Hade en fundering häromdagen om hur karln uttalar sitt namn, om det var lite amerikanskt Dänny eller svenskt Danny. Jag kunde inte ens komma på hur jag själv uttalar det när jag tilltalar honom fast jag faktiskt jobbat med honom till och från sen Idoltiden... Kom tillslut fram till att Dänny kändes lite fel och att jag med största sannolikhet säger Danny)

Jaja, iaf...

Frullen var kanon, åt lite sådär lagom ni vet så att man känner sig mätt, men ändå inte proppmätt så att man inte kan röra sig på en timme eller två... Vi hittade ganska snart första fyndet för dagen, ja t.o.m innan jag hittat Anna o hennes entourage faktiskt. Dessa fick oprövade följa med hem:



250:- är väl kanske inte jordens fynd, men de var nästan oanvända och jag behöver ett par ordentliga gummistövlar inför höstens slask. Så jag anser det vara ett bra köp ändå.

Sen hittade vi till slut Anna och följet a.k.a pojkvän och hans son. Anna var den som hittade mitt nästa köp.



Babyskor! Kunde inte låta bli. Lillprinsen i Göteborg har fastnat lite i min hjärna och därför fick dessa följa med i min påse.

Mitt tredje o sista köp blev en Mina UK klänning för 70 spänn.



Bilden gör den inte riktigt rättvisa, men den är i nyskick o väldigt söt och användbar. För 70 spänn är den lätt ett bra fynd!

När vi krånglat oss igenom loppisen och tagit oss tillbaks till Annas lägenhet så unnade vi oss ett glas vin. (Om sanningen ska fram så kan vi ha delat på en flaska...) Sen sa vi hej då till Martin + son och gick för att äta indiskt. Och nu 11 timmar senare så är jag helt slut och tänkte slappa framför ett avsnitt eller två av Sex and the city.

För övrigt så är mitt rödrosa öga nästan vitt igen och dagens största behållning var en 9 åring som glatt spenderat sina 100 kronor på både det ena och det andra. (Bl.a en stor fläkt, en porslinsclown och en solfjäder size xxl)

Kram

Maria


Rosa ögon- rosa mun

Jag är inte helt förtjust i att matcha ögon och mun sminkmässigt. Men idag gör jag ett undantag! Vaknade igår med ett ilsket rött/rosa öga. Fan! Jag har aldrig haft en ögoninflammation i hela mitt liv, men nu verkar det som om jag fått nån skit. (Kan ha glömt byta linser...)

Jahapp... Glasögon på alltså! Hatar't! Inte för att jag har nåt emot glasögon, men mina ögon är rinniga i starkt ljus. Solglasögonen är min bästa vän sommarmånaderna, ja även vintertid när solen reflekteras i snön. Men nu går ju inte det eftersom jag inte vågar ha i linser, så det blir en gråtig dag.

Vill inte sminka ögonen i onödan nu, så jag slängde på lite rosa läppstift istället (raspberry från gloMinerals). Tittar mig sen i spegeln bara för att se att färgen på läpparna matchar det som en gång var en ögonvita. Najs!



Tjusigt va? Det rosa syns t.o.m på bild. Men det verkar vara påväg att lägga sig lite. Igår var det ilsket rött som ett barns ansikte när det skriiiiker som en galning för att de inte får köpa godis när familjen är och handlar. Idag är det snarare lite skirt rosa, ungefär som liljorna som står och sprider väldoft här i min lägenhet. I morgon hoppas jag på lite babyrosa- fast helst av allt vitt såklart!

Nu ska jag pallra mig ut för att möta upp min kompis Kristin, vi ska käka sconesbuffé och sen åka och möta upp Annapanna och hennes kille i Aspudden. Det är 2 km loppis där idag. Kom aldrig iväg på det förra året så det ska bli spännande att se om det är någon som säljer nåt vettigt. (Note to self- ta ut cash...)

Ha en bra förhoppningsvis molnig söndag!

/Maria


God gärning eller inte?

På vägen hit (I am alltså...) såg jag en tjej framför mig på bussen som noga hade lockat sitt hår och tuperat det med omsorg för att hon skulle vara fin såhär på lördagen. Ett problem dock. Hon hade löshår i. Ni vet såna tränsar som man antigen limmar i eller fäster med klämmor. En av dessa längder syntes extremt väl längst upp.

Vad skulle ni göra i en sån situation? Säga till för att vara snäll eller inte säga nåt och låta henne gå runt så. Jag valde idag att inte säga nåt. Men hade det varit jag så hade jag nog velat att någon sa till mig. 
 

Frågade Anna, hon tyckte att jag gjorde rätt som inte sa nåt. Åsa- Annas kund säger att hon gärna skulle vilja att någon sa det till henne, men att hon kanske inte skulle våga säga till.

Hade jag lagt ner energi på att försöka vara fin, men inte riktigt nåt ända fram så skulle jag nog velat att någon lite diskret påpekat det för mig.

Vad tycker ni? Skulle ni bli arga om någon sa till er en sån sak?

/Maria

Påminnelse om sminktävling!

Nu har ni bara några dagar på er att tävla om läppglansen och ögonskuggan.

Här hittar ni tävlingen.

/Anna o Maria

Eotd- Favvo i repris

Ja, det är inte en gammal bild alltså. Utan bara en sminkning jag har en tendens att återkomma till när jag inte riktigt vet vad jag ska göra med mitt utseende.

(BTW, det kan inte vara nyttigt att titta på sig själv i närbild när man försöker ta sminkbilder. Har nog tänkt tanken "det här med att lägga sig under kniven kanske inte är så dumt ändå" minst 4 ggr när jag försökte ta en bild med mobilen som någorlunda kunde ge en rättvis bild av dagens ögonmake.) Måste hitta min kameraladdare så jag slipper ta så jäkla många bilder innan någon blir nästan skarp...

Never mind. Såhär ser iaf mina ögon ut idag:



I profil:



Skuggorna är tagna ur Diors Irridecent leather palett.

Nu ska jag se om jag inte kan försöka få lite ordning hemma. Har varit så trött på kvällarna att jag inte orkat ta hand om packningen sen göteborg än...

/Maria

Möte och muffinsätarmaraton på i am. Idag ...

mms_img10175 (MMS)

Möte och muffinsätarmaraton på i am. Idag har vi möte med pernilla som är vår kontakt på glominerals. Tänkte även att det skulle vara bra att visa en bild på anna så ni ser att hon faktiskt kom hem från rom. ;-) maria


Vad dolde sig i Sephorapåsen?

Jo detta hade Anna med sig till mig från Italien:







Ska pröva dem på mig själv innan de åker ner i sminkväskan så jag vet vad jag har att jobba med.
Mer om dem när jag känt lite på dem.

/Maria

FOTD- så concealad att jag nästan är concealed.



Ja ni ser ju. Har använt min nya confessions of a concealaholic. Har prövat samtliga produkter i asken och är nästintill borta...

JA, jag har varit i Göteborg- JA det var ett dåligt skämt! ;)


Dagens skuggor är samtliga från gloMinerals och heter som följer: Kona, Mink samt Sand pebble. Orkade inte ta fram mina ögonbrynsskuggor så därför fick Kona även agera som ögonbrynsfärg.

Som rouge (eller mer shader...) har jag som vanligt Sunkiss från gloMinerals.
Det rosa ni kan ana på kinderna är inte rouge utan faktiskt en reflektion av Primern That gal från Benefit som fanns med i concealerpaletten. Ska inte gå in mer på de enskilda produkterna i kittet i detta inlägget, men kan ändå säga att den primern är INTE gjord för hela ansiktet. Shit vad den är rosa på min hud!

Mascaran är 2000 calories från Max factor och eyelinern är den där braiga från Maybelline som jag inte minns vad den heter för sekunden...

I resten av fejan har jag Sephoras Base lissante Smoothing primer. (Lite konstigt måste jag säga att ha primer, är inte van det. Känner mig... täckt och lite stram...) Över primern har jag gloMinerals pressed base golden medium blandat med golden light- japp, nu kommer blekansiktet fram mer och mer... Suck...

Hoppas ni har en fortsatt trevlig dag. (Varför säger man så förresten? Vad vet jag om ni har en trevlig dag eller inte...)

Maria

RSS 2.0