Svar på läsarfråga om puffar och puder.

I vanliga fall skulle jag svara på frågor i kommentarsfältet. Men tyckte själv att frågan var relevant så jag valde faktiskt att göra ett eget inlägg om det. Frågan löd: 

Är lite nyfiken på varför du inte har några egna om du nu föredrar att använda dem i jobbet som makeupartist istället för en puderborste.Puff vs borste.

Svaret är ganska enkelt egentligen. (Jag själv använder inte puder privat. Enda gången jag kan tänkas göra det är när jag står just på jobb framför lamporna och blir blank. Då finns det både puffar och borstar på plats.)

Men jag kan även berätta hur jag använder puder på jobb.

När jag pudrar på jobb så gör jag på två olika sätt. Om jag bättrar på någon i sminklogen så använder jag ofta löspuder (Make up fore evers HD puder), men i reklampauser och liknande när jag måste springa upp på scenen är det för meckigt och jobbigt med det så då blir det pressat puder och då tillika puderpuff istället för borste. Hänger ni med? Sen vill jag även kunna pressa på pudret punktvis för att verkligen ta bort blänket.

Så för enkelhetens skull kan jag förklara såhär:

När jag pudrar i sminklogen är det oftast för att sätta sminket= borste.
I studion för att ta bort blänk= puff.

/Maria


Kommentarer
Postat av: Carina (TotalBeauty)

Hihi hur dum jag är, tänkte inte ens tanken på att du inte använde puder, är bara så van vid att alla makeupartister förespråkar puder för att fixera/sätta sminket. Vilket jag aldrig gjorde förut, men sedans ett tag tillbaka har jag testat massor av puder i olika butiker från olika märken.Hittade min favorit tills slut. Har dock aldrig testat Make up fore evers HD puder, måste nog göra det innan jag berättar på bloggen vilken som är min absoluta favorit. Vart kan man köpa/testa det?Toppen det var en bra förklaring, kommer att testa det när jag känner för att bättra på sminkningen under dagen, då kommer jag att ta fram puffen.

2011-10-02 @ 09:49:46
URL: http://www.totalbeauty.se
Postat av: Maria

Tycker att puder täpper till och blir för kakigt. Men jag gillar ju inte flytande foundation på mig själv heller. Använder enbart mineralpuder. Då behöver jag dagligdags inte annat puder. :)Mig veteligen finns inte make up forever i sverige tyvärr. Jag har fått det langat från sephora.

2011-10-02 @ 22:26:07
URL: http://iamsthlm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0