Pimp my lashes- 4 veckor.

Lite senare rapportering denna veckan:

Nu har 4 veckor gått in i Pimp my lahes projektet. Och det är även nu som utlovat resultat ska börja synas, så ser jag något? Jag tror faktiskt att det är en viss skillnad. Om inte så mycket på längden så har jag nog fått en tätare fransrad (en viss skillnad på längden är synlig också.)

Men en bild säger mer än tusen ord.







En intressant grej är att jag behöver färga fransarna igen som ni säkert ser. Det är bara 2 veckor sen jag gjorde det senast... Tyckte inte färgen tog helt 100 den gången, men så snart ska det inte behövas färgas. På sommaren brukar jag oftast färga var 4:e vecka. Det kan ju vara ett tecken på att jag faktiskt fått fler fransar de senaste veckorna.

Ska försöka hinna färga dem igen innan nästa rapportering.

/Maria

Midsommartävling med I am.

Såhär i midsommartider tänkte vi ha en tävling med bloggen igen. Det du kan vinna denna gång är 2 skuggor från gloMinerals. Nämligen skuggorna från Sommarlooken 2010: Sandpebble och Orchid!



Det du ska göra för att vinna är följande:

Berätta om ditt bästa skönhetsknep i sommar i en bloggkommentar. (Vad det är för knep spelar ingen roll, smink, hår, skönhet eller själsligt.) Har du blogg så får du gärna länka till tävlingen. Vi bestämmer enhälligt vinnaren utefter bästa knep. Är det fler knep vi gillar så kommer vi lotta fram en vinnare mellan de bästa svaren.

Tävligen pågår hela helgen fram till söndag kväll!

Lycka till!

/  I am

Webshopserbjudande i midsommar!

Just nu har vi ett erbjudande i webshoppen som ni inte får missa!

Köper du för 600:- eller mer så skickar vi med gloMoist hydration mist på köpet! (värde 279:-) Gäller så långt lagret räcker.



Denna spray är inte bara återfuktande utan fixerar även sminket så det sitter bättre!

Passa på!

http://iamsthlm.e-butik.se


/Anna o Maria

Dagens smink: lätt och somrigt.

Idag kör jag på en lätt sminkning. Kameran är fortfarande urladdad, ska sätta den på laddning nu så att jag kan visa pimp my lashes vecka 4 i kväll.

Datorn fick ta bilden idag:



Som sagt, inget speciellt. Har haft ganska markerade ögon några dagar så idag kände jag för en lättare look. (Med starka läppar såklart...) Idag kommer alla produkter från gloMinerals.

Bas: Pressed base- golden medium
concealer: golden camouflage
Rouge: gloCheek sheen
Solpuder: Sunkiss
Ögonskugga: Ljusaste skuggan i gloMetallic smoky eye kit. (Lagd med fuktad pensel)
Läppenna: Crushed raspberry
Läppstift: Passionfruit.
Mascara: gloWater resistant mascara
Eyeliner: gloLiquid eyeliner- black (Den kan heta nåt annat, minns inte just nu...)
Ögonbryn: Brynkittet från glo.


Senare idag tänkte jag starta en liten midsommartävling här i bloggen och även berätta om sommarerbjudande i webshoppen! Det vill ni inte missa.

/Maria

Sammanfattning av helgen.

Det har varit en härlig helg! Lördagen spenderades i ett rum under scenen i Kungsan. Tv 4 hade ju en 3 timmars direktsändning därifrån i kärlekens tecken. Linda Sundblad, Ola, Carpark north och af Ugglas var några av artisterna. Det var väldigt mycket att göra, men väldigt roligt! Har tyvärr inga bilder att visa...

Såg själv inte så mkt av bröllopet eftersom vi stod och sminkade på löpande band, men hann ut en snabbis precis när Victoria gick in  i kyrkan, det kanske var tur för redan där blev jag tårögd...

Sen när sändningen var klar varvade vi ner med ett glas skumpa eller två på plats och gick vidare en snabbis till Rival. Där blev det ett glas rosé och fanta innan jag och Anna åkte hem till henne. Skönt att jag får sova hos henne när vi gör sena jobb. Jobbigt att åka kommunalt ut till mig på natten. Väl hemma hos henne fick vi för oss att vi skulle se vigseln på internet. Så där satt vi: 2 blondiner och grät ikapp i soffan klockan 3 på natten.

OJ VAD FINT DET VAR!

Man kan verkligen se kärleken mellan Daniel och Victoria. Det lyser nåt så otroligt! Blir nästan lite tårögd bara jag tänker på det...

Sen var jag faktiskt ledig både söndag och måndag. Jätteskönt! I söndags kom en barndomsvän förbi och vi grillade och hade det allmänt trevligt och igår hade jag en storrensning/sortering av mina garderober. Det tog runt 4 timmar! Hade ut alla kläder och luftade och torkade ur. Rensade även bort lite kläder, men det gör jag ganska ofta så det blev "bara" en kasse som ska slängas/ges bort.


Det är intressant att man aldrig har nåt att sätta på sig fast man har 3 garderober fulla med kläder... Jag brukar t.ex alltid säga att jag behöver köpa jeans, men kolla här:



Den största hyllan i garderoben till vänster är fulla av jeans. Bara på främre raden ligger 10 par, som dessutom alla passar. (Alla hyllor har dubbla rader av kläder.) Så nej Maria, du behöver inte nya jeans!

Nu är det dags för Anna att ha semester. Så jag har hand om I am själv i en vecka. Så titta gärna förbi och hälsa lite om ni har vägarna förbi.

Kram

Maria

Sotningen lite tydligare.

Visar dagens sotning igen på bilder där den syns lite bättre.






Mina ögon kliar idag, funderar på om det är för att jag inte hade min vanliga mascara i morse utan prövade the falsies från Maybelline igen. Har inte haft den på mig på några veckor så jag minns inte om den kliade sist. I morgon är det min favvomascara som gäller igen...

/M

Svart fredag.

Idag är jag lika mörk som himlen utanför. Svarta jeans, svart skjorta och riktigt sotade ögon.



Dålig bild tagen med min mobil, men jag tror att sminket syns ändå idag ;)

Jag har väldigt sällan hårt sotade ögon, men idag kände jag för det så därför kladdade jag på den svartaste skuggan jag hittade. Ibland är det svårt att hitta skuggor som verkligen blir svarta. Min favorit sen flera år är en svart skugga från Nars som verkligen blir kolsvart!

Hoppas vädret blir bättre i morgon, ska jobba i Kungsträdgården hela dagen vore trevligt med lite bättre väder då.


//Maria

Dagens sminkning- Sommarlooken på blondin

Har fått väldigt fin respons på sommarlooken, men det är även många som säger att det är klart att färgerna är snygga på en mörk tjej som Gathania. Insåg så sent som igår att jag inte gjort den på mig själv och visat den för er. Så idag gjorde jag det... Alla produkter utom kajalpennan (ville hellre ha en blå idag), bronzing gel och läppglanset brown sugar som jag i ärlighetens namn inte äger själv. När den kom så restades den snabbt i Usa, vi hann visserligen roffa åt oss några exemplar, men jag ville inte köpa av dem själv förrän jag visste att de fanns i lager i sverige igen. (Ville hellre kunna erbjuda dem till våra kunder såklart)

Här är alltså sommarlooken på en blond ljus tjej. (Moi)




Fan! Glömde solpudret inser jag nu. Tyckte det fattades nåt... Det ligger i min väska (don't go out without it...) och jag orkade inte kolla där när jag sminkade mig.


Ögat:



Vilka produkter som ingår i min lätt modifierade sommarlook är: (produkter markerade med * är såna jag för dagen bytt ut...)

Bas: glopressed base- Honey fair*
Rouge: gloBlush duo- Terra cotta
highlighter: Tog den i brow collection istället för den flytande för den var närmare...*
Bryn: gloBrow powder brown
Ögonskuggor: Sand pebble och Orchid
Läppar: Rosebud salve*
Kajalpenna:  Bleu pacifique- Yves Rocher*
Kommer på senare: Solpuder- Sunkiss


Jag tycker iaf att sommarlooken även är fin på blonda. Den något rödbruna skuggan tar upp det blåa i ögonen fint och ger ett varmt intryck. Sen har ju jag förstärkt det med en blå kajal iofs...


/Maria


Pimp my lashes- 3 veckor.

Jaha, nu börjar det snart bli dags att se utlovat resultat av Neulash. Gör jag det då? Nej, jag tycker inte det... Eller så är jag blind för mina egna fransar. Men vi härdar ut lite till i väntan på resultat. Denna vecka var det av någon anledning extra svårt att ta bilder, men hoppas ni får ut något av det...

Börjar med jämförande bilder från starten:

Startveckan:



NU:



Ska försöka ta fler bilder i kväll eller i morgon, när kameran fått ladda lite, för batteriet började ge upp och jag ville ta några bilder med mascara först.

Från starten med mascara:



Idag med mascara:



Det är samma mascara. (glowater resistant mascara) Båda applicerade med 1 lager plus aningens efterdutt.

På mascara bilderna ser man plötsligt en liten skillnad i tätheten på fransarna. Även om fransarna är klumpigare på övre bilden så ser man att de faktiskt ser ut att vara lite fler på undre bilden.

Hm, men jag är inte redo på nåt sätt att säga att det fungerar eller är värt pengarna. Jag återkommer i ärendet om en vecka!


/Maria (som börjar inse att jag kanske inte kan få folk att blåsa bort med milslånga fransar i sommar...)

Bröllopsyra och lavendelnaglar.

Hur har ni det i all uppståndelse kring det stundande bröllopet?  Jag har precis börjat grubbla över hur jag ska ta mig till jobbet på lördag... Jag jobbar med 4 ans bröllopsfestsatsning i kungsträdgården och insåg så sent som igår hur svårt det kommer vara att ta sig dit med en stor klumpig sminkväska och dessutom försöka ta sig hem efteråt i vimlet. Hm, kan bli intressant... Man får ju inte köra bil i stan och det kommer antagligen vara fullt av folk överallt. Jaja, jag håller er uppdaterade om hur det gick efter helgen.

Har tagit mig i kragen och målat naglarna. Häromdagen hann jag inte måla ordentligt så jag slängde bara på ett lack (calypso blue- china glaze) över det gamla lacket (tangerine- mavala) men igår såg det riktigt skabbigt ut så det var bara att byta.

Var sugen på nåt ljusare somrigt så det blev Light as air från China glaze. Har bara provat den en gång tidigare i vintras när den kom och tyckte då att den inte gjorde sig så bra på mina blåbleka händer. Nu har jag fått aningens mer färg och gillar den mycket mer!





Ljust baby lavendellila skulle jag vilja säga att den är. Verkligt fin i sommar! Nu hade jag 2 lager även om det hade räckt med 1. Gillar att ha 2 lager, det känns som om den håller längre då.

Om du är sugen så kostar den 95:- här

Idag väntar optikerbesök igen, ska utreda om jag "får tillåtelse" att sova med mina linser, har haft dem i ögonen i en vecka nu så nu ska min nya optiker se om hon tycker att mina ögon ser ut att må bra av det. (Eller nåt sånt...) Sen bär det av till I am, där både jag och Anna är hela dagen idag.

/Maria

Rensning av väskor.

Hm... dagens skörd av skönhetsprylar när jag snabbrensade min "vanliga" handväska samt datorväskan alldeles nyligen...



4  läppbalsam,
4 läppstift (varav 1 beige, mycket konstigt, har nog använt det i jobb för jag använder inte beiga läppstift...)
2 läppglans,
1 läppenna,
4 nagellack,
1 nagelolja,
1 handsprit (mycket klokt att bära omkring på...)
1 minihandkrämsflaska. (dock tom)
4 halsband,
1 (!) örhänge. (vart är det andra?!?)
x antal hårnålar.
6 hårsnoddar ,
1 hårblomma
samt 1 ögonmask. (Den undrar jag mest över varför jag konkar omkring på...)

Vill även berätta att jag även hade min vanliga sminknecessär i väskan dessa var alltså utöver de vanliga sminkprodukter jag brukar ha med... 


Har ni oxå så här mycket i väskorna?

/Maria

Nyfiken på er!

Ni är ju ett litet gäng som läser bloggen. Nu undrar jag helt enkelt: vilka är ni?

Är nyfiken på vilka ni är?

1. Vem är du?

2. Vart bor du?

3. Har vi träffats? (Antingen om du träffat Maria eller Anna)

4. Något speciellt du vill läsa mer om i bloggen?

Kram

Maria



 bloglovin

Nyheter på webshoppen!

När vi ändå pratat om webshoppen så kan jag passa på att berätta att vi har några nyheter där.

gloRedness relief powder: ett puder som används ensamt eller under/över din foundation för att ta bort röda partier i ansiktet. En toppenprodukt för dig som lätt blir rödblossig/flammig eller har röda ärr/acne som annars är svåra att täcka.

gloWater resistant mascara: En vattenresisten mascara som tål både svett, tårar och varma sommardagar utan att smula och trilla under ögonen. Tvättas av med din vanliga rengöring och ljummet vatten. Marias favorit!



/Anna och Maria

Butiken stängd idag 14/6.

Tyvärr har I am stängt idag 14/6 pga att våra scheman krockade med andra jobb. Webshoppen finns ju alltid om det är något ni vill shoppa. Den hittar du på vår hemsida: http://iamsthlm.se Ordrar över 500 är alltid fraktfria.

/Anna och Maria


Lördagens festligheter och jobb.

Igår blev det inget bloggande, anledningen till det var att vi verkligen inte hann. Var på I am vid halv 9 för att förbereda för en brud + tärnor som vi skulle styla till.

Anna gjorde bruden och jag hår och smink på en tärna och håret på den andra tärnan.



Brudens hår.



Och sminket.

Första tärnans hår och smink.



Andra tärnans hår (som jag var aningens stressad när jag gjorde för hon kom senare än tänkt så jag hade inte så lång tid på mig, men det blev ju bra ändå!):




Sen hade vi en brud till av det lite ovanligare slaget. En 72 (eller runt omkring där) årig kvinna som skulle gifta sig med sin älskling. Så himla söt. Det glömde jag däremot ta kort på. Hennes tvillingsyster passade oxå på att få en snabbsminkning när hon ändå var där. :)

Sen fixade jag och Anna i ordning oss lite för vi skulle iväg på en tjejfest efter stängning. Så roligt! Vi blev bjudna av en av våra härliga kunder till sin sommartjejfest. 40 tjejer som samlades och festade och blev underhållna av bla bandet "Duon", komikern Hasse Brontén och serverade och uppassade av ett gäng grabbar.

Såhär såg mitt smink för dagen/kvällen ut:








Anna ville ha lite hjälp med håret så jag slängde upp en slarvig romantisk uppsättning på henne:






Sen var det party hela natten kan jag lova! Så därför är jag inte helt 100% idag. Har mått riktigt riktigt illa om jag ska va ärlig. Men det var det värt.

/Maria


Recension av gloBrow collection- Brown

Har skrivit några gånger om att jag köpt mig ett gloBrow collection kit och även skrivit att jag skulle berätta mer om det. Så nu passar jag på medans jag har lite extra tid på fredagskvällen. Familjen är samlad i soffan bredvid mig:



Lilla fröken Dixie (oxå katt) saknas dock. Hon är väl ute och jagar insekter eller nåt annat roligt...

Ok, tillbaks till ämnet. Ögonbryns kittet/necessären var det jag skulle skriva lite om. Om jag ska va helt ärlig tänkte jag nog att det skulle vara lite onödigt att köpa ett helt kitt till ögonbrynen, men som ni kanske sett i bloggen så har jag använt både det ena och andra att fylla i mina bryn med så jag chansade och beställde hem en necessär för nån vecka sen. Och jag är INTE besviken!

Såhär ser gloMinerals produktbild på kitet ut:



Man får alltså en necessär med en pincett (riktigt bra sådan), 2 minipenslar: spoolie och brow. Spoolien är som vilken mascaraborste som helst så jag har inget speciellt att tillägga om den. Brynpenseln gillar jag väldigt mycket. Det är egentligen inget speciellt med den. Snedskuren syntetpensel men som är tillräckligt hård för att kunna använda spetsen på den för att "finlira" med.

I lilla paletten finns 2 nyanser av brynskugga. För att ni skulle se färgerna ordentligt slarvfyllde jag i mina ögonbryn kraftigt.



Ja, jag har en tendens att stoppa penslarna i munnen istället för att lägga ner dem, illa jag vet. Men gör det utan att tänka mig för. Behöver inte berätta vilken av färgerna som är den ljusa och vilken som är mörk va? Jag brukar blanda dem lite för bästa resultat.



Med i necessären får man även 4 brynmallar. Har aldrig någonsin använt en sådan och kan inte tänka mig att jag skulle orka hålla på med såna på mig själv. Men jag ska pröva dem någondag och visa er hur de blir. De andra 2 "facken" i lilla paletten är ett vax för att hålla brynen på plats och den längs ner till höger är en highlighter som ser ut såhär:




Jag har använt alla produkter (utom mallarna) flitigt sen jag fick hem det. Har för mig att det kostar runt 380 pix.

Betyg: 5/5. Full pott alltså! Ångrar inte en sekund att jag köpte detta.

Vad säger ni? Är det en rimlig summa för dessa produkter eller kan man lika gärna köpa dem var för sig?

/Maria

Back to basics- dagens smink.

Idag har jag ingen avancerad sminkning direkt. Svullen och trött efter gårdagens middag (det blev inte ens sent, så jag vet inte varför) känner jag mig inte direkt som en prinsessa så det fick bli enklast möjligast.



Dagens korta produktlista:

Bas: gloPressed base- Honey fair
        gloLid primer
. (Som concealer och primer)
Skugga: Den ljusa basfärgen i gloMetallic smoky eyekit.
Rouge: gloCheek sheen
Mascara: gloWater resistant mascara
Läppglans: gloGloss- blushing.
Solpuder: gloBronze- sunkiss
Bryn- gloBrow collection

Alla produkter från gloMinerals.

Dagens doft: Shi- Alfred Sung

Skulle egentligen vara ledig idag, men fick en bokning på en hårförlängning så jag hoppar in och jobbat ändå, men med tanke på att det spöregnar ute så gör inte det så mycket.

Om jag hinner ska jag visa min nya gloBrow collection i eftermiddag.

/Maria

Pimp my lashes- 2 veckor.

Idag är det torsdag vilket betyder redovisning av Pimp my lashes projektet. (Om det är någon som är ny läsare för bloggen- välkommen här görs det ett projekt med fransnäringen Neulash för att se om det fungerar...) Nu är alltså 2 veckor avklarade= 13 kvällars applicering. Nu ljög jag dessutom, en kväll missade jag faktiskt. (Efter Talang festen då jag gjorde det direkt på morgonen istället.)

Användning:

Har alltså om jag räknat rätt strukit på Neulash 13 gånger nu. Halvvägs till utlovat resultat. Jag använder det fortfarande bara på överfransarna och det gör jag på kvällen efter kvällstvätten av ansiktet. Känner fortfarande ingen irritation i ögonen, har inte fått nån mörkare rand längs franskanten som jag hört endel fått. Första dagarna var det aningens rött, men inte så att det störde.


Resultat:

Nope nada! Inte som jag kan se iaf. Tycker mig uppleva att fransarna är aningen mer bångstyriga när man ska måla mascara, men det kan lika gärna vara ett hjärnspöke för att jag analyserar fransarna så hårt varje dag.


Är ni redo för mina morgonsvullna ögon? Here we go! (Tänk på att jag inte ens varit vaken en timme när jag tog bilderna.)










Eventuellt aaaaaningens längre, men det är svårt att avgöra. Tror analyserandet får vänta en vecka till. Pimp my lashes har fått en egen kategori i bloggen så att man lätt ska kunna gå in och jämföra vecka för vecka.

Idag ska jag äntligen få nya linser och så ska jag trevligt nog äta tapas och ta en drink med fröken Fransson. Dessutom ska hon kika lite på min körsbärsklänning som jag hade på mig i fredags och se om hon kan sy in den lite. Jag är så glad att jag har så fina vänner!

Tills vi hörs igen-
Kram Maria



Ingen gul sminkning...

Skulle ju ha tagit kort och visat min gula ögonskugga idag, men det gick sådär med det. Hann inte ta en bild under arbetsdagen och när jag kom hem var det inte mycket kvar av det gula. Så går det ibland om man inte använder sin primer ordentligt och skuggan kanske inte var i bästa kondition. (Den har några år på nacken...)

I morgon ska jag äntligen på den där synundersökningen som krävs för att jag ska få köpa nya linser. Så snart kan jag ha mina solbrillor igen och slippa gråta mig igenom dagarna med stark sol.

Ska försöka hinna med att visa resultat för Pimp my lashes vecka 2 i morgon oxå. Hinner inte det i morgon kväll för jag ska äta middag med sköna Helena då. (Och eventuellt ta en drink eller 2...)

Kan meddela att vi godkänt gloWater resistant mascara till sortimentet på I am. Gillar den skarpt! Lägger in den i webshoppen i morgon om det är någon som är sugen på att införskaffa den.

Kram och godnatt

Maria

I am på Facebook

Nu finns I am på Facebook.

Gå gärna in och titta om du liksom oss är facebookgalningar! Där kommer vi även lägga upp nyheter och bilder och sånt som rör butiken.

http://www.facebook.com/pages/I-am


/Anna och Maria

När ska jag lära mig?

Att raka benen utan att skära mig?! Jag är 28 år vilket betyder att jag rakat benen i ungefär 16 år. Jag försörjer mig som sminkös, vilket jag hoppas betyder att jag är lätt på hand och har en känsla för penslar, borstar, kammar och sånt. ÄNDÅ kan jag inte raka benen på mig själv. Har inte tålamodet att göra det lugnt och försiktigt jag går fram som en bulldozer på benen. Då blir det som det blir= små skärsår.

Dessutom tänkte jag att jag skulle vaxat benen i sommar. Men som vanligt hade jag heller inte tålamod att spara ut håret tillräckligt. Jag får med andra ord stå ut med mina små sår. Dagens fråga till er är alltså: Slarvar ni när ni rakar benen?

Glömde kameran på I am igår så jag kan inte visa dagens smink än. Den är för övrigt gul och lila. Om jag hinner så ska jag ta en bild när jag kommer dit sen, men först ska jag besikta bilen. Håller tummarna för att den mår som den ska och inte får nån anmärkning.

/Maria

En blommig sailor dag.

Idag kör jag en blommig sailor look.



Svart uråldrig tygblomma i håret, randig svart/vit top med svart halvlång kjol samt glasögon eftersom jag råkade tappa en lins häromdagen så har jag glasögonen på varje dag tills jag hinner (på torsdag) köpa nya linser.

Till detta har jag blommiga pumps.



Visst är de söta!? Kommer lätt bli en favorit i sommar.

Sminket då? Ögonen ser ut såhär i närbild:



Använda produkter:

*Bas: Honey fair- glominerals pressed base
*Concealer: En skitjobbig sak från gloMinerals som jag prövade idag som vi antagligen inte kommer ta in till I am. gloBlemmish stick. (Varför ska man envisas med att göra concealer för olika ändamål när man vill ha en som funkar överallt? Vilket deras under eye concealer el camouflage concealer gör...)
*Rouge: gloCheek sheen.
*Ögonskugga: Iridescent Leather paletten- Dior (Love it!)
*Ögonbryn- gloBrow collection. (Mer om den senare)
*Mascara- gloWater resistant mascara (Har verkligen blivit en favorit)
*Läppglans- Cherry blossom från gloMinerals


/Maria

Paypal i webshoppen.

Nu kan vi meddela att man kan betala med paypal i webshoppen. http://iamsthlm.e-butik.se/

/Anna och Maria


Rävpäls?

Off topic! Men vill visa er vilken sötis vi hade som oinbjuden gäst igår.

Nu är ju inte jag nån stor pälsfanatiker fuskvegetarian som jag är. (Äter fisk och skaldjur...) Men i denna form är päls fantastiskt:





Denna lilla rackare hittade jag under vårt matsalsbord igår. Så söt! Katterna tyckte inte att vår gäst var så rolig dock. De morrade mest. Lille räven var inte helt imponerad av katterna heller som ni ser. Det var inte helt lätt att få ut honom. Försökte mota ut honom/henne, det gick inte alltför bra. Till slut la vi ut ett litet matspår som han/hon glatt satte i sig och till slut gick hon ut lite motvilligt. Dumt att mata, men visste ärligt inte hur f*n vi skulle lyckas annars. Visst är rävar söta, men vill inte ha en som husdjur! Så nu hoppas vi att den hittat hem till sig igen.


/Maria


What a fripp! Talangfinal 2010

Lite svengelska där i rubriken va? Haha!

Är aningens seg idag... Efter finalsändningen igår samlades hela personalen/artister/bjudna till lite "tack för säsongen minge"l. Även känt som slutfest. Det kan va så att jag eventuellt drack ett glas skumpa eller 2 för mycket för jag är rätt tung i skallen idag. Men inte så farligt att jag inte kan jobba såklart!

Och vet ni vad? För en gångs skull kom jag ihåg att ta med kameran! Festbilderna besparar jag er, men ni kan få se lite bakom bilder samt sminkbilder på Moa Johansson och Helena Salo.



Vi börjar med en bild på Elin König- Andersson. Det var inte jag som sminkade henne, men hon blev så satans snygg så jag måste visa er den sminkningen ändå. Min kollega som stylat hår och smink här heter Mia Bengtsson och var dessutom min mentor/handledare när jag utbildade mig för massa år sen.



Elin igen. Hon var så bra igår! Höll andan när hon uppträdde för det ser så farligt ut. Men hon är ju ett fullblodsproffs så det är klart att hon inte skadade sig.




Söta Moa Johansson sminkade jag och fixade håret på.
Produktlista kommer jag skriva i ett senare inlägg.



Fixade även vackra Helena Salo, hon ville ha lite mer betoning på ögonen så att de kom fram ordentligt. Tycker själv att jag lyckades rätt bra med det. På bilden ser ni även min fina frisyr som Mia fixade på mig så att den skulle matcha klänningen. Tror aldrig jag fått så många komplimanger på en dag för en outfit/hår, men hur cool är den inte. Inget jag skulle slänga upp på mig själv på morgonen innan jag åker till jobbet dock.



Så såg den ut från sidan.



Och uppifrån.



Jag och Carin som hjälpt oss i sminket under finalprogrammen. Du är guld värd Carin!



10 minuter kvar tills direktsändning.

Då ser sminkbordet ut såhär:



Kaos som vanligt...



Alla samlade för att se en inspelad hälsning från producent och projektledaren. (Go Fia och Nina!)

Sådär, nu har ni fått följa med en liten bit bakom kulisserna.

/Maria

Tävling hos Lipgloss bitch.

En av mina absoluta favoritbloggerskor Lipgloss bitch firar 5 år och har firat hela maj med att tävla ut fina presenter till läsarna. Nu är det sista firandet och i potten ligger en härlig goodiebag. Jag vill självklart vara med och tävla och det tycker jag att du oxå ska göra. Om inte annat så är bloggen verkligen värd att läsa! Här tävlar du!

/Maria


Finaldags- dagens smink.

Idag smäller det- det är dags för final i Talang 2010. Om sminkschemat håller ska jag sminka bl.a. Helena Salo och Moa Johansson, men det är inte alltid som schemat hålls. Vi är inte så noga vem som sminkar vem, bara att alla blir sminkade tills sändningen.

Dagens outfit blev en söt liten körsbärsklänning som jag köpte på tradera för ett tag sen. Den är inte helt ultimat i storleken, den måste sys in lite här och där men idag har jag nålat in den lite över bysten så att det inte blir en ofrivillig nakenchock i studion. Ska fjäska lite för min fina kompis Helena (blink blink) för att se om hon har tid i sitt schema för att hjälpa mig sy in den på riktigt för jag gillar verkligen klänningen annars. Vill bara ha lite mer form på den då den sitter väldigt löst i midjan och är nån cm för stor över bysten.



Som ni ser så matchar jag klänningen med röda läppar och inte så kraftig ögonmake. Dock är den lila eyelinern tillbaks från förra veckan.



Kämpade med sminket idag. Är inte alls nöjd med varken fransar eller eyeliner. I vanliga fall tar det 5 minuter för mig att sminka mig. Idag tog det närmare 20 minuter. Grrr.... Har iaf eyelinern Violet från Make up A, skuggorna i gloMetallic smoky eye kit från gloMinerals, glowater resistant mascara och brynen är idag sminkade med en brun skugga från lancome som jag inte minns vad den heter.




Det något ansträngda leendet beror på att jag pratade med M samtidigt som jag råkade trycka på knappen. Men det jag ville visa med bilden är att tänderna faktiskt ser vita ut. Många är rädda för röda läppar pga att tänderna ser gula ut, men med rätt färg kan man lura synen att de är vitare än vad de faktiskt är. Stiftet är Vixen från gloMinerals. Till det har jag läppennan Fire (nr 12) från Max factor.

Hade ingen bra helhetsbild, men har faktiskt inte gloCheek sheen på kinderna, utan gloHighlighter och ett rosa rouge jag fick från en Solotidning nångång. Jättefin färg, men vet av tidigare erfarenhet att färgen antagligen kommer vara borta lagom att jag kommer till jobbet.

Dagens doft är Shower fresh från Clean.

/Maria

På naglarna- Mavalas Tangerine

I början av April visade jag detta lack. Skrev då att jag köpte ett lack till som jag skulle visa senare när jag använde det. Lacket som var en av Mavalas vårfärger Tangerine föll i glömska och hittades häromdagen när jag skulle byta färg på naglarna. Så nu sitter det till slut på mina naglar:



Inomhus med blixt.



Utomhus taget utan blixt.

Färgen är intensivt aprikos med svagt skimmer och kommer inte till sin fulla rätt på mina bleka händer. Absolut finast är det nog om man fått lite färg på huden. Men om jag lyckas att bli brun i sommar kommer detta verkligen få pryda mina tassar igen. Har dessutom en klänning i nästan samma färg som säkerligen kommer åka på samtidigt. Lite solpuder på det och sommarlooken är så gott som klar!

/Maria


Pimp my lashes- 1 vecka.

Skulle egentligen lämnat rapport på projekt pimp my lashes i går kväll, men hade helt glömt bort att jag hade ett planeringsmöte med mina grannar om årets gatufest. (En gång om året samlas vi och har 5 kamp och äter tillsammans. Jag har för övrigt inte lyckats vara med en enda gång och kommer heller inte kunna gå detta år heller.) Det blev lite senare än planerat så därför lämnar jag rapporten nu istället.



Användning:

Har nu strukit på produkten (neulash) 7 gånger. Jag tycker inte att det är speciellt jobbigt att vara konsekvent med tanke på att jag applicerar den efter min kvällstvättning av ansiktet. Jag har inte märkt någon irritation av ögonen- den svider inte överhuvudtaget. Första 2 dagarna märkte jag att huden var aningens röd precis intill ögonfranskanten, men inte heller det märker jag av längre. Ska dock berätta att jag bara använder den på övre fransraden, underfransarna har jag inget behov att få längre.

Resultat:

Jag kan inte påstå att jag ser nån större skillnad på fransarna än så länge, men det hade jag inte alls väntat efter så kort tid heller. Det är även svårt att jämföra när fransarna börjat tappa färg från färgningen sist. Det ser jag däremot en ganska stor skillnad på. Kan det vara att de växer lite snabbare och därför håller inte fransfärgningen lika länge? Svårt att säga. Ska försöka färga fransarna i veckan så det blir lättare att jämföra bilderna.



Den fina rosa färgen i ögonen är ett resultat av att jag somnade med linserna i igår kväll. Inte att rekommendera om man vill ha vita fina ögon. Thank god for clear eyes!



Här ser fransarna faktiskt aningens längre ut, men tror inte det är nån skillnad än, vi får se om en vecka om det hänt nåt tills dess.

Vill även passa på att berätta att detta är inget test jag gör för att jag fått en produkt hemskickad. (Jag får inte sånt...) Jag har beställt den och betalat för den!

/Maria

Nyhet nr 2.

Sådär. Haft fullt upp hela dagen så jag har inte hunnit berätta om den andra nyheten vi fick in idag- schwarzkopfs Shine duster.



Liksom "storebror" Dust it kommer shine duster i puderform. Fast när man häller ut pudret i handen och knuggar det lite mellan handflatorna blir konsistensen krämliknande i stället. Det ska ge ett pärlemorskimmer till håret och ge lätt stadga.

Hann som snabbast ha lite i handen och även tvinga pröva det lite i håret på en kund (tack snälla kund) måste testa det mer innan jag kan ge ytterligare omdöme. Kunde dock se att det skimrade i handflatorna efter att jag applicerat "krämen". Bådar gott! Hade prövat det på mig själv om det inte vore för att jag prioriterade orofluido i mitt eget hår idag. (JA, det var så bra som jag mindes det.) Återkommer med andra ord om betyg på Shine duster...

/Maria

Lycklig för nyheterna på I am.

Minns ni att jag för ett tag sen skrev om en fantastisk hårolja jag provade på en kompis salong i värmland?

Idag åkte jag in till stan tidigt för att besöka vår hårgrossist för att ladda upp vårt lager lite men framför allt med fransfärg. (Har 4 inbokade bryn och frans färgningar idag.) Det första jag ser när jag kommer in där är min nya favvoolja Orofluido! Självklart köpte jag en och dessutom så tog jag in den till vårt sortiment. Jag kan ju knappast låta bli när jag föll så hårt för den när jag själv fick provade den. Dessutom har jag rekommenderat den till höger och vänster sista veckorna, men inte vetat vart den säljs här i närheten. Men nu har vi den på I am! 279:- kostar den och just nu får man dessutom med 3 miniflaskor på köpet. Perfekt att ha med på resan eller varför inte bara ha den i väskan?



Har ännu en nyhet att dela med mig av, men det berättar jag om senare. Min kund kommer närsomhelst.

/Maria

Tisdagens sminkning och en dålig morgon.

Åh vilken morgon! Ingenting blir som jag vill idag. I alla fall klädmässigt. Satte på mig en marinblå långkjol bara för att märka att jag inte hade en bra vit topp till den. Vem har inte en vit top i sin garderob? Jag tydligen... Sen drog jag på mig ett par jeans bara för att sen böja mig ner och höra ett brak. Då sprack jeanshelvetet naturligtvis! Hade ingen större lust att visa häcken för hela södermalm idag så då satte jag på mig en annan kjol. Den var lite kortare och eftersom det inte är så varmt idag tänkte jag ha leggings till. De 3 (!) första paren var det hål i. Så det är nog dags att gå och shoppa lite såna tror jag... Nåja. Nu är jag klädd och hoppas att dessa kläder (som jag inte alls känner för att ha på mig egentligen) håller tills jag kommer hem.

Tillbaks till dagens smink. Glasögondag idag. Mina ögon kliade lite igår så jag tänkte låta ögonen vila lite.





Lila eyeliner dagen till ära.



Hm, glömde smeta ut concealern ordentligt. Så kan det gå när man sminkar sig utan linser...



Kände mig lite grå och trist så det fick bli läppstift oxå.

Produktlista:

Bas: gloPressed base- "honey fair" (glominerals) samt "natural" concealer (glominerals)
Rouge: gloCheek sheen. (glominerals) Ja, lite tjatigt jag vet, men jag är verkligen oerhört förtjust i den. Kommer ha den hela sommaren.
Ögonskugga: "Delicate rose" (Rimmel) samt overshadow "no money, no honey" (the balm)
Eyeliner: pressed eyeliner- "violet". (make up A)
Mascara: glowater resistant mascara- "black" (gloMinerals)
Läppstift: "Raspberry" (glominerals)

Nu ska jag springa till tåget så att jag kan öppna I am i tid (klockan 11)

/Maria

RSS 2.0