Johanna Larsson- fotografering.

För några månader sen gjorde jag ett jobb med Johanna Larsson. Jag hade i ärlighetens namn ingen aning om vem hon var. (Jag har noll koll på tennis.) Nu syns hon plötsligt överallt i media. Kul att det går bra för henne.

När jag sminkade henne så plåtande vi iaf pressbilder.
Ingen jätteavancerad sminkning direkt, men tänkte visa en bild ändå.


Fotograf: Håkan Flank

De som vet säger att hon kan gå hur långt som helst inom tennisen. Kul säger jag! Hon var en väldigt trevlig jordnära tjej.

/Maria


Nu utökar vi!

Vi är oerhört nöjda och glada att kunna berätta att vi efter semestern utökar vår "familj" på I am.

Vårt senaste tillskott heter Margota och är nagelteknolog. Hon kommer hyra in sig hos oss på heltid och hos henne kan ni fixa både naglar (manikyr och pedikyr) och få era fransar förlängda.

Från och med nästa tisdag finns hon hos oss. Mer information om Margota och hennes tjänster kommer senare.

/Maria och Anna


Dålig på att vara ledig.

Jag är antagligen en av världens sämsta på att ta semester just nu. Egentligen skulle jag ha varit ledig hela veckan, men har ändå hunnit med en inspelningsdag på ett hemligt tv projekt samt varit 3 dagar ute i Vaxholm på Mio min Mio. Carin som är min assistent på projektet skulle från början haft genrep, premiär och dagarna efteråt. Men jag har ibland svårt att släppa projekt så nog förbaskat satt jag där både på genrepet (ville ändå se hur det såg ut och kunna ändra på små detaljer i masken), på premiären skulle jag bara gå dit och titta men kände ändå att jag ville vara där med skådisarna innan och se så allt flöt på bra. Och igår gav jag Carin ledigt för att själv åka ut dit och titta hur allt fungerade innan jag kunde släppa dem "fria" idag. Dels vill jag så klart ha koll eftersom jag är ansvarig, men samtidigt så trivs jag där ute. Skådisarna är så himla gulliga, Anna och Stefan Wall som är projektledare och regissör också. Så jag tycker faktiskt att det är lite tråkigt att de sminkar sig själva så att jag faktiskt inte behöver vara där hela tiden.

Igår sa jag att jag bara skulle stanna tills föreställningen började, men då ville en av killarna att jag skulle dubbelkolla en av sminkningarna i första akt så då stannade jag självklart. Hade sagt till M att jag bara skulle vara borta några timmar, så han blev väl lite orolig och ringde efter ett tag. Fick då frågan om jag satsar på att jobba ihjäl mig... Haha! Det verkar nog så. Idag har jag lite att göra, sen ska jag faktiskt försöka vara ledig fram tills nästa torsdag då jag har ännu ett avbrott i semestern för att göra en provsminkning på en brud jag ska göra i Aug.

Om ni bor i närheten av Stockholm eller ska hit på semester så rekommenderar jag verkligen att ni går och ser Mio min Mio. Den spelas ons-sön. fram tills 8:e Augusti. Victor som spelar Mio är den största naturbegåvningen jag någonsin sett! Han är så bra så att det inte ens går att beskriva!!! I promise.


Har ingen bild på honom så därför får ni se hur Konungen ser ut. (Spelas av Anders Gustavsson)


Foto: Anna Wall

Nej nu måste jag sluta. Färjan ut till Utö väntar nog inte på att jag ska hinna med den.

/M

Sminknecessären på resa.

Hur mycket smink har ni med er när ni reser?

Jag tror jag packar rätt lätt... Detta är innehållet i min necessär:



gloMetallic smoky eyekit.
Orchid ögonskuggan- gloMinerals
gloWater resistant mascara
honey medium- Pressed base.
Ultra borste
gloCheek sheen
ögonbrynskittet (Som jag numer inte kan leva utan.)
Och en waterproof eyeliner från isadora som jag för sekunden inte minns vad den heter.
+ en massa läppstift/glans som jag alltid har i min handväska.

Det är väl inte så fasligt mycket?

/Maria


Pimp my lashes- Paus

Har tagit en paus i Pimp my lashes... Fransarna blev så böjda på ena ögat att de nästan gick runt i en cirkel. De var helt omöjliga att få nån ordning på. Så jag beslöt mig för att pausa en vecka eller två för att se om de rätar ut sig lite...

/Maria

Sommarnaglar.

Igår var jag tvungen att byta nagellack, inte så mycket för att lacket var avskaft utan för att naglarna hade växt utan kontroll ett tag. De var så långa så att det nästan var otäckt. Jag har inget emot folk som har långa naglar, jag brukar ju själv ha rätt långa, men när jag kan ta av nästan en halv centimeter och de fortfarande är såpass långa:



då är det alldeles för långt för min smak. Lacket är en gammal goding vid detta laget Peachy keen från China glaze. Tur att mamma oxå gillar nagellack, eftersom jag inte hade nåt med mig hit till Sunne. Egentligen hade jag velat ha ett av mina gula lack på tassarna just nu eftersom jag köpte ett par citrongula shorts i göteborg, men det får vänta tills jag kommer hem.

I kväll ska jag köra de 40 milen hem till Stockholm igen. Min semester avbryts lite av 3 dagars jobb. I morgon blir det det nya hemliga projektet och på tisdag är det genrep för Mio min Mio, ska vara där och se så allt flyter på bra. Sen på onsdag tänkte jag gå och se premiären om det finns några biljetter kvar till mig. Har inte hunnit se mer än typ 2 scener så det ska bli spännande och se hur den är i sin helhet och om jag gjort ett bra jobb med masken.

/Maria

Äntligen! Cyndis läppstift.

Började ju tjata om att jag ville ha Cyndi Laupers läppstiftsnyans från Mac redan när jag först såg PRbilden för x antal månader sen.  (Typ i Mars tror jag.) Har flertalet gånger kollat efter det i samtliga av Stockholms Mac diskar. Men såklart har det alltid varit slut! Men nu i göteborg hittade jag det äntligen!



Såhär ser det ut på läpparna:



En oerhört användbar färg! Fungerar till det mesta. Den är färgglad utan att ta över, markerande men samtidigt diskret. Snygg både om man är blek eller har fått lite färg! (Tror jag, det ser ut så...) Älskar't! Kan bara sammanfattas med att säga att det var kärlek vid första ögonkastet! Kommer köpa på mig några fler innan färgen försvinner ur sortimentet.

/Maria

Ny parfym till samlingen.

När jag kom till Sunne i måndags fick jag en present av min mor och far.



Clean- Summer.

Har inte hunnit pröva den så mycket än. Men den verkar dofta gott. Får dock små minnen av parfymen Sunflower som jag hade mycket på 90-talet. Det och citrondiskmedel vilket kanske inte är helt bra, men tror ändå att det positiva överväger det negativa. Återkommer i ärendet när jag provat den mer, men har ju så himla många dofter att pröva just nu...

/Maria

Leverans från USA.

Nu har det varit sådär tyst på bloggen igen. Anledningen till det är att jag faktiskt har några dagars semester... Just nu befinner jag mig i Värmland hos mor och far men har även hunnit med att ta med mig lilla mamma till Göteborg för att hälsa på min kära bror som fyllde 25 för nån vecka sen. (Hurra, hurra, hurra för honom.)

Men trots att jag har semester har senaste dagarna varit fyllda av skönhetsrelaterade saker. Kommer berätta om dem i en rad inlägg närmsta dagarna.

Innan vi åkte till Gbg hann jag träffa min underbara älskade vän Julia som var på besök hemma i Sverige. I vanliga fall bor hon i Oregon, Usa. Söt som hon är hade hon med en beställning åt mig från Victorias secret. Hade nästan glömt bort att jag bad henne köpa med lite saker så gissa om jag blev glad när jag fick en påse med massa godbitar.



5 härliga produkter som kommer få egna små inlägg senare när jag hunnit prova alla. Men kan ju redan nu berätta vad det är:



Först ut är två nya dofter för mig. Har känt på dem i affären, men inte ägt nån av dem tidigare. Köpte båda två som Body mists eftersom de är lite lättare och ett bra alternativ om man bara vill ha en uppfräschning men inte dofta så starkt. (De är även lite återfuktande tack vare att de innehåller Aloe vera.)

Den blå heter "Love spell" och dofterna i den är körsbärsblomma, persika och vit jasmine.

Den rosa heter "Pretty in pink" och doftar melon, liljekonvalj och hallon.

Båda känns sojm bra somriga dofter, men måste "dofta in dem" lite mer innan jag kommer med ett slutgiltigt utlåtande.

Sen var även dessa 3 produkter med i leveransen:



Alla 3 i min favoritserie "Pure seduction" som jag skrivit om förut flertalet gånger. Hade sen förut body mist men nu har jag även body butter, body lotion och en eau de toilette spray i samma doft.

Förövrigt är doften Casaba melon (?), plommon och fresia. Så nu är jag verkligen laddad till tänderna med olika produkter att testa.

Vad gick detta kalas på då? Close to nothing kan jag berätta. ÄLSKAR Victoria's secret för deras billiga priser (om man är i USA...) Samtliga produkter fick på 25 dollar. Dvs ca 200:- plus typ 10-15 dollar i frakt hem till Julia. Så runt 300- 350:- för allt. Hur billigt är inte det???

/Maria

Ps: En liten minireflektion: Smörjde mig med body lotionen i morse, är fortfarande len och fin på benen där jag testade den. Bådar gott!

I am har sommarstängt.

Hej alla!

I am kommer att ha sommarstängt från och med idag och fram till den 2/8. Vi hänvisar till våran webshop http://iamsthlm.e-butik.se

Vi önskar alla en skön sommar.

Mio min Mio- karaktärernas smink klart.

Idag har jag bara slappat och varit på stranden och solat och badat, men igår var jag ute på kastellet i Vaxholm och gjorde klart karaktärerna i Mio min Mio. Har faktiskt lite bättre bilder att visa er denna gång.

Detta är alltså första gången som de sminkats i sina karaktärer, smådetaljer kan komma att ändras.

En av de starkaste karaktärerna är såklart historiens skurk- Riddare Kato. (Spelad av Henrik Hugo)



En bättre bild av väverskan. (Margaretha Björkman)



Sen en karaktär som jag verkligen fick tänka till lite om hur jag skulle göra... Miramis, Mios häst. Hon skulle från början ha helmask för ansiktet, men den togs bort. Så det var upp till mig att försöka "göra" en häst av henne.

Det löste sig rätt bra till slut tack vare att jag såg en av Elsas (Sjögren, som spelar Miramis) scener. Hon har ett jättefint uttryck i ansiktet när hon spelar som jag inte ville ta bort, så därför bestämde jag mig för att inte "bråka" så mycket med sminket utan hålla det ganska enkelt med små effekter istället. Så låt mig presentera Miramis:



Vill ni se mer av karaktärerna får ni masa er ut till vaxholm i sommar. 21:a Juli går premiären av stapeln och den går ons-sön.

/Maria

Det är mycket nu...

Tänkte berätta lite om vad jag jobbar med just nu.

Dels så har jag haft I am såklart. Men idag är min sista dag här innan jag tar semester. (Men semestern från annat jobb får vänta lite...


Här var jag igår:



Kastellet på vaxholm.

Där designar jag sminket inför föreställningen av Mio min Mio som har premiär 21:a Juli.

Jätteroligt, men jag kom in ganska sent i arbetet av olika anledningar så det är en hel del som ska fixas med. Men som sagt, jätteroligt verkligen! Ensamblen är jättetrevliga och lätta att jobba med och det jag sett av föreställningen tyder på att det kommer bli en jättebra teater att titta på! Speciellt är jag imponerad av Victor och Gustaf som spelar Mio och Jum jum. Så duktiga unga killar!

http://www.wallmedflera.se/mio/index.php om ni vill läsa mer om föreställningen!

Använder mest gloMinerals på skådisarna, förutom lite "masksmink" som inte finns i märket, skönt att kunna använda smink som inte är pancaketjockt och som inte täpper till porerna på dem i sommarvärmen.

Har inte några bra bilder som kan ge ett smakprov om hur skådisarna kommer se ut, men en dålig kamerabild kan jag dela med mig av.

Detta är Margareta som spelar väverskan:



Färgerna kom fram dåligt på bilden, men här har jag jobbar med att försöka få henne att se sliten och rödgråten ut. Bättre bilder kommer förhoppningsvis vid senare tillfälle...



Sen håller jag på med ett nytt tvprojekt som än så länge är überhemligt! Så tyvärr kan jag inte berätta vad det är, men det verkar också som ett jätteroligt projekt att vara delaktig i. Förra inspelningsplatsen såg ut såhär:




Synd att klaga när man jobbar i såna fina miljöer!

Hoppas ni har det skönt i sommarvärmen!

/Maria

Pimp my lashes- 6 veckor.

Förra veckan bloggstrejkade jag ju (läs: hann inte), så det blev ingen pimp my lashes uppdatering.

Men nu har jag tagit bilder denna vecka som jag tänkte visa.





Såhär bångstyriga blir fransarna vissa dagar om jag inte borstar dem ordentligt...





Men det går att borsta till dem hyffsat.


Visst ser man en skillnad! Det är inte så att folk stoppar mig på stan och frågar vad jag har gjort med dem, men känner ändå att de är både lite längre och tätare. Men jag hoppas fortfarande på lite mer resultat.

/Maria

gloMinerals höstnyheter!

Har inte velat skriva om gloMinerals höstnyheter innan jag fått reda på om de kommer till sverige eller inte. Nu kan jag glatt meddela att de kommer hit!

Först ut är 2 nya ögonskuggor:



Detta är nyanser som jag faktiskt saknat i gloMinerals sortiment. De har inget åt det silvriga hållet, så detta är toppen tycker jag! Speciellt Linnen ser assnygg ut!

En nyhet som jag verkligen hoppas håller måttet är denna:



Min favoritgrundborste Ultra i "väskformat". Kommer med hylsa så att den är lätt att ha med överallt utan att den grisar ner/blir skitig i onödan. Vill ha nu!


Den 3:e nyheten som vi kommer ta in är ett nytt Liquid lips glans.




Luna heter det och jag kan inte säga så mycket mer om det eftersom jag vet att nyansen inte helt ofta stämmer när det är "tubbilder".

Så nu väntar vi med spänning på att de ska komma till Sverige!

/Maria

Minnen från jobbet del 4.

Fick denna bild på mailen igår. En vän (och kameraman) hittade den på sin dator och tänkte att jag kanske ville se den. Kul! Tack Dragan för omtanken!


Året är 2004 och Idol säsongen närmade sitt slut. Har för mig att det var näst sista veckofinalen och vi skulle göra en plåtning med de 3 grabbarna som var kvar. Daniel, Darin och Filip.




Underbara Daniel Lindström och jag.
I en gammal flyghangar eller liknande togs då denna bild. Visst är den fin? Jag minns att jag var trött och frusen, vilket syns på bilden, men jag gillar den ändå.

Hoppas det är ok att jag lägger ut den, vet att Daniel hade den på sin hemsida ett tag och jag känner även tjejerna som hade Memi som tog bilden, så det är nog ok.

/Maria

Helgens sminkning.

Ja eftersom jag har bloggat dåligt så tänkte jag iaf visa den enda sminkningen jag gjorde i helgen. Var osminkad resten av tiden eftersom det var så fint väder, men i lördags hade jag några vänner över på middag så då slängde jag på mig lite smink så jag skulle vara representabel.



Inte mycket dock som ni kanske ser.

Grund: pressed base- golden medium. (gloMinerals)
Concealer: golden camouflage (gloMinerals)
Mascara: gloWater resistant. (gloMinerals)
Läppstift: Passionfruit (gloMinerals)
Rouge: Foolish me (har jag för mig...) (Mac)

Annars var det en himla trevlig kväll!

Vi åt och drack gott, spelade kubb, spelade Monopol (Annas idé) och studsade lite på grannens studsmatta.





En väldigt trevlig eftermiddag/kväll!

/Maria

Bloggtorka förhoppningsvis över!

Har haft fullt upp med olika jobb och annat så jag har inte hunnit blogga på ett tag. Men nu är jag fit for fight igen!

Tävlingen gick ju sådär under midsommar, men av de få bidrag vi fick så har jag dragit en vinnare. Det blev Carina- total beauty som kommer få hem orchid och sand pebble.

/Maria 


RSS 2.0