Jaaaaa! Det var bara det jag ville säga......

mms_img10171 (MMS)

Jaaaaa! Det var bara det jag ville säga... Maria


Enklare shading för ett piggare ansikte.

Just nu är jag inne i en period då jag som ni vet är lite av en zombie. Känner mig mest svullen och trött hela dagarna. För att försöka lura världen att jag inte alls kommer från den andra sidan krävs ibland lite extra smink.

Eftersom jag somnade runt 22 snåret igår vaknade jag ganska tidigt idag och har därför lite extra tid på morgonen. Därför tog jag en bild (inte nytagen dock, den har kanske 4 veckor på nacken eller så... Just på den här bilden slår blixten lite konstigt så pannan ser av någon anledning extra brun ut, men ignorera det faktumet är ni gulliga. Tänkte i alla fall visa lite hur jag shadar/highlightar mitt ansikte.

Håll till godo, jag är inte utrustad med massa retuscheringsprogram o sånt. Här jobbar vi i paint!



Det ser kanske jobbigt ut, men när man fått in snittsen tar det inte många extra minuter att få till.

De ljusa cirklarna är där jag använder highlighter. Just nu är gloMinerals Illuminator favoriten. (kostar just nu 299:-)



 Den är ljusreflekterande och ger lyster, alltså inte så asskimrig som en "riktig" highlighter kan vara. Illuminatorn lägger jag antingen över eller under mitt mineralpuder. (Eller båda delarna om det är en riktigt dålig dag...) I ögonvrån och under ögonbrynet tycker jag inte riktigt att krämen räcker till så då tar jag ofta en skimrig ljus skugga istället. Just nu använder jag mest Maybellines MNY skugga nr 120 (Hittar tyvärr ingen bra bild på den för tillfället. Det är bra att ha en skugga som skimrar lite, men som inte är för glittrig. Det blir bara rörigt. När jag jobbar används mest:

Diors shimmer powder 001: (Min har jag köpt på Kicks, kostar runt 600:- om jag inte minns fel)



eller gloMinerals skugga Sand pebble: (209:-)




Som shader (de mörka strecken) använder jag nästan alltid gloMinerals solpuder Sunkiss: (435:-)





Frågor på det?

/Maria


Brudfrisyr från i lördags.

Sömniga morgonhälsningar från soffan!

Innan jag åkte till den något regniga staden Göteborg i lördags så hann jag med en arbetsdag på I am.
Dagen började 8 på morgonen med Marie som skulle gifta sig. Tänkte att jag skulle visa er hur det blev.





Halvbra bilder, men Marie hade anlitat fotograferna på Granlund pictures att föreviga dagen så jag hoppas att jag får lite bättre bilder sen på brudparet.


Nu ska jag försöka få på mig själv lite smink så jag förhoppningsvis ser lite pigg ut idag. Shading och highlighter är en tjejs bästa vän när det kommer till att försöka få liv i en när man är rätt zombieliknande...
 
/Maria


29 going on 63?



Jag vet inte vad ni tycker... men när man är 29 ska man väl för fan orka vara vaken längre än 22 utan att vara närmare döden än att orka se klart en film? Nej, det var inte en hård helg i Göteborg. Var en duktig flicka och gick och la mig tidigt varje dag. Minns knappt när jag ens drack ett glas vin till maten. Ändå är jag så trött att ögonen nästan faller ihop. Blev nästan (fast bara nästan) lättad när min fina vän Peter ställde in vår middagsdejt i morgon just för att jag är lite orolig att jag ska somna under middagen. Och nej- det är inte en "sån" dejt. Peter dras inte till min typ. Dvs tjejer överhuvudtaget. Men det låter lite festligare att säga dejt än; jag ska käka lite med en bögkompis. Men jag hoppas ändå att han är frisk snart så vi får träffas och snacka lite skit en hel kväll.

Btw. Ni minns mina gigantiska cravings förra veckan efter denna:



Och att Anna var i Italien. Närmare bestämt Rom. Och att Sephora finns i Rom. På sephora finns benefit. Benefit har tillverkat denna läckerbit. Ja ni hajar... Anna har köpt med den till mig! Yay för Anna! Men hon glömde den såklart idag när vi sågs. Så i morgon hoppas jag att hon kommer ihåg den. Annars...

G'natt på er! Här ska sovas!
Maria

Nä nu tävlar vi lite va?

Nu är det väl ändå lite ruggigt och trist ute... Därför tänkte vi att vi piggar upp lite med en tävling!

Detta står på spel:



Ett miniläppglanskitt med 4 färger samt en ögonskugga: Linen. Båda från gloMinerals.

Vad behöver ni göra för en chans att vinna detta då?
Tror att alla kan behöva lite tips om hur man gör hösten lite mer uthärdlig. Kan vara allt från sminktips, avkopplingstips ja vad som helst! Skriv era tips i kommentarsfältet. Glöm inte e-mail så att vi kan få tag i er.
Tävlingen pågår till 20.00 söndag kväll! Tipsa gärna om det i era egna bloggar om ni har några för en extra stjärna i kanten!

/Maria och Anna


En sån dag...

Ni vet när man har en sån dag som man bara vet kommer bli pissig? Det här är en sån dag...

Note to self:

INNAN du gör en morgoncappuccino- ställ dit koppen!

Det visar sig nämligen att om INTE kaffekoppen står i kaffemaskinen så rinner kaffet ut över den nytvättade tvätten som av olika anledningar står och torkar i köket...

Äh! Nu vänder vi dagen till att bli bra va?

/M


En helt vanlig dag på jobbet.

Här kämpar man för att verka som en seriös sminkös som gör sitt jobb och alltid är cool och normal när man jobbar. Det är inte lätt när man plötsligt blir taggad i följande bild på facebook:



Haha!

Snodde helt sonika bilden av Maria. Om ni inte har upplevt Maria live så rekommenderar jag hennes show som snart har premiär på intiman här i stockholm. Läs om det mer på hennes hemsida.

Kram

Maria

Hemma från göteborg.

Nu är jag hemma i min egen soffa igen. Jobbet med fröken Möller gick bra. Många härliga skratt. (Tårarna har en tendens att spruta på mig när vi jobbar ihop...) Man ser kanske inte så mkt men här är en bild på henne innan vi är helt klara med smink, hår och ombyte.



Sen hann jag även med ett besök hos min absolut äldsta vän. Äldsta som i har känt längst alltså. Vi är lika gamla... Hon har precis fått barn och det var såååå härligt att få träffa hennes lilla prins!



Var helt förtrollad av det lilla knyttet. Han föddes för tidigt och väger i dagsläget inte mer än drygt 2300 gram. Men oj vad fin han är! Knappt man vågade ha honom i famnen så liten och spröd som han var. (Men som ni kan se kunde jag inte låta bli... ) Även ett stort tack till min bror Andreas som skjutsade mig till Maria och som tog bilden på mig o lillprinsen.

Kram
Maria

Installerad på göteborgs konserthus. Har h...

mms_img47041 (MMS)

Installerad på göteborgs konserthus. Har haft en lugn och skön dag i min brors soffa, men nu är det dags att ta fram sminkpenslarna igen! Maria


Pustar ut på tåget i typ 45 grader varm va...

mms_img47038 (MMS)

Pustar ut på tåget i typ 45 grader varm vagn. Är på väg till göteborg för ett jobb med Maria Möller i morgon. Blev glad för att tåget faktiskt avgick i tid. Men istället så fungerar inte kylningen i min vagn. Typiskt! Maria


Maria testar- gloRoyal lip crayon



Nu har jag testat I am's nya tillskott i gloMinerals utbudet tillräckligt länge för at ge den en rättvis bedömning.

Märket själva säger såhär om pennan:

 A crayon-inspired, chunky pencil that shades the lips with a moisture rich, long-lasting sheer gloss, and has the precision of a pencil. These sharpen-able crayons are available in five gorgeous shades.


Hoppas ni förstår, orkar inte översätta det just nu.

Vad tycker jag då?

Jag gillar dem! Färgerna jag har är countess coral och imperial pink. Den första är härligt lätt korallig och den senare är en ljus ganska kall rosa nyans. De är lätta att applicera tack vare pennutformningen. Dock är det ett minus att man måste vässa den emellanåt. (Clinique har ju en variant som man skruvar upp istället för att vässa...)

Den känns lätt och mjuk på läpparna och färgerna blir halvtäckande på. De sitter även bättre än vad jag trodde att de skulle göra, glansigheten försvinner liksom många andra glans ganska snabbt, men färgen håller sig kvar längre.

Bild på nymålade läppar i morse (sminkade mig runt halv 8 snåret): (Countess coral är färgen på bilden, och den hittar du här)



Såhär såg läpparna ut innan jag gick hemifrån runt 10 snåret:



Det är väl helt ok ändå tycker jag.

Så gloRoyal lip crayon får 4/5 i betyg av mig! 

/Maria


FOTD- Fokus på huden

Vaknade idag och kände mig allmänt grå. Därför fokuserade jag mig på att försöka få upp lite lyster i huden när jag sminkade mig.



Japp ni ser rätt, idag blev det flytande foundation. Någonting som inte händer ofta i mina egna sminkningar. Så idag fick Diors foundation nude pryda ansiktet. På bilden saknas gloMinerals Illuminator. Som jag förövrigt är helt beroende av! Använder den varje dag under foundation på kindbenen, över ögonbrynen och lite på hakan.



Svårt att fånga lystret i huden på bild. Men för att få lite liv i huden har jag använt illuminatorn, solpudret Sunkiss från gloMinerals samt ögonskuggan "120" från Maybellines budgetmärke MNY. Den sistnämda lägger jag bara lite på ögonlocken, lite över amorbågen och på kindbenens högsta punkt.

Sen ser ni även en av glo Royal lip crayon färgerna på läpparna. Idag kör jag på färgen Countess coral. En av två färger jag införskaffade till mig själv. Har använt dem i några dagar nu, ska försöka recensera dem under dagen här på bloggen. Ska även försöka hinna med att lägga ut dem i webshoppen om det är någon som är sugen på att pröva dem.

Kram Maria

Härlig dag till sjöss!

Nu är jag hemma igen och har parkerat mig i soffan. Det har varit en härlig dag full av intryck och trevliga tjejer. (Och vår kapten då som inte var kvinna, men väldigt trevlig ändå!)


Jag hoppade på båten på Waldemarsudde. Det är sååå fint ute på Djurgården!





(Ja, jag var väldigt sugen på att pilla på massa knappar...)

Min plats låg längst bak i båten precis bredvid lunchdukningen.







Det var ganska mkt att göra när jag väl fick sätta igång. 2 timmar drygt på 6 kvinnor. Men det gick och såhär flotta var de när de var påväg till sin middag!



NU ska jag se om inte jag kan få i mig lite middag. Vrålhungrig!

/Maria

Dagens look- I'm on a boat

Nu är jag ju inte på båten än, men dagens jobb är faktiskt på en båt. Dagen till ära är jag klädd i marint tema med randig top och marinblå kjol.

Är inte kompis med webkameran än, men ni ser lite hur dagens smink ser ut:



Ögonskuggan jag håller i (som jag då naturligtvis använt till sminkningen) är återigen gloMinerals Napoli. Den har gått och blivit en riktig favvo här hemma. Sjukt bra vardagsfärger! Dessutom har min uppdragsgivare idag beställt ett litet sminkkitt till damerna jag ska sminka idag. Där valde jag och Anna just att skicka med denna skugga för att den passar till alla och till de flesta tillfällen. Sen får de lite annat smått och gott i en liten necessär. Ska se om jag kan fota något under dagen och visa er senare.

Laddar med följande låt:



I morgon finns jag på I am igen!

Ha en bra dag fina ni!

/Maria

NOTD- Elins naglar

Mina naglar är inte mycket att visa för tillfället- så jag lånar helt enkelt en bekants naglar...



Svarta gelenaglar med vita och glittrande ränder. Helt i min egen smak! Jag vill ha!

Lite roligt att Margota gör hennes naglar. Det är faktiskt en ren slump att jag hon hittade hit. Alltså inte genom mig. Hon flyttade till kvarteret och råkade hitta salongen utan att vara medveten om att det är min och Annas. Så igår blev jag något förvånad när hon klev in och skulle fixa naglarna.

Jag lärde känna henne när hon var dansare på Dansfeber i höstas... Det är en liten värld ändå. :)

/Maria


Gigantiska cravings- Confession of a concealaholic

När hösten närmar sig brukar min hud börja strula rejält. Man blir blek (ok jag är alltid blek, men ändå...), flammig och mörk här och där. Så när jag såg denna paletten från Benefit dog jag nästan en sekund:



Jävla Benefit som inte finns i sverige! En hel palett med olika primers och concealers! Vill ha!!!!!
Skickade dock ett fjäskande sms till Anna som ju är i Italien... I Italien finns Sephora... och på Sephora finns Benefit... Så hjälp mig att hålla tummarna nu så att hon går förbi Sephora så att jag kan få en palett!

/Maria

Premiär ikväll- true talent!

Ska bänka mig med nåt gott i soffan i kväll för att se premiärprogrammet av True talent! Vi spelade ju in castingdelen för några veckor sen, ska bli kul att se hur det ser ut i rutan. Än så länge sminkar jag och min kollega Jenny bara coacherna och Ola som är programledare men när vi börjar med de "riktiga" programmen så kommer självklart även deltagarna få smink!

Har visat denna bild förut, men tycker att Danny Saucedo och Tommy Körberg är så söta när de ligger och lyssnar på sina deltagare mellan tagningarna.



Så missa inte nu! TV 3 klockan 20.00 i kväll!

/Maria

Exuviance- rengöring.

Började morgonen med att ta en promenad till jobbet. Det låter hurtigare än vad det faktiskt är för det tar inte mer än 25-30 minuter. Men å andra sidan vill man ju knappast bli svettig och äcklig när man ska jobba en hel dag... Sen förstörde jag det nyttiga i att äta en muffins till lunch... Hm.. kanske inte så bra...

Gick förbi en salong här på söder som jag hade googlat fram att de hade mitt favorithudmärke- Exuviance. Behövde en ny rengöring så det stod på shoppinglistan idag.



Det är inte bara bra utan även väldigt prisvärt för att vara ett salongsmärke. 299:- kostade den. Helt ok om man frågar mig!

Det är en rengöring i geleform som innehåller både AHA och PHA syror som bl.a är bra mot åldrande. Min hud kan vara rätt kinkig ibland men exuviance fungerar sååå bra på mig!

Vad tycker ni? Någon som prövat?

Kram

Maria

Lip crayon- imperial pink



Den här har jag testat idag. Har inte kameran med mig så det kanske syns dåligt men ni får ett hum om hur den ser ut iaf... Väntar lite med att ge en recension på dessa pennor, måste testa dem lite till först.



Där ser ni även mina nyfärgade/trimmade bryn i sin helhet.

/Maria

Ögonbrynsfix!

Dagens tips är att fixa ögonbrynen inför hösten!

Det är ingen hemlighet att jag älskar ögonbryn. Ett välformat bryn kan lyfta ett ansikte och verkligen hjälpa till att rama in ögat. Jag själv är periodare när det kommer till mina egna bryn. Ibland kan jag tyvärr glömma bort dem helt, men varje gång jag fixar till dem så blir jag arg på mig själv att jag inte gör det oftare. Om man dessutom färgar dem ordentligt så slipper man ju sminka dem... Spara tid på morgonen är ju alltid bra. Nu var det inte så längesen jag färgade mina, men tog ändå före och efter bilder på mina bryn idag så ni får se skillnaden det gör.

Före:



Efter:



Andra brynet före:



Efter:



Inget smink på något av brynen alltså. De är bara formade, klippta och färgade.

Rekommenderar dock ingen att klippa sina bryn själv hemma. Det är så lätt att man slinter och klipper fel...
Att gå till salong är inte speciellt dyrt och där kan ni få hjälp att hitta en bra form till just era bryn. Hos oss kostar det 120:- att få dem formade och färgade. Vet att vi är billiga om man jämför med andra salonger, men vi vill hålla ner priserna så att man kan unna sig det ofta istället!

/Maria

Bröllopssäsongen fortsätter.

Ska snart bege mig mot I am. Börjar dagen med en provsminkning/uppsättning för en blivande brud (som gifter sig till helgen). Det är faktiskt mitt sista bröllop för säsongen, sen är det festsminkningar och sånt som gäller på lördagar. Plus att TV säsongen drar igång igen såklart!

Här är en bild på bruden Anna gjorde förra helgen och hennes tärnor. (En fattas, hon var tvungen att åka hem tidigare.) Jag gjorde de två i mitten samt hon som inte är med på bild. Som ni förstår var det riktigt ös på I am den dagen!



Nej, nu måste jag verkligen klä på mig och rusa!

Kram

Maria


Roliga nyheter!

Har haft en underbart trevlig helg som inte bara varit jobbfokuserad. Filmmys, brunch, middag och mata fåglarna prommis har även hunnits med! Anna är i Italien och vet knappt att det är officiellt än ;) Men vi ska börja blogga här:



Så inom en snar framtid så finns vi på söta Pernilla Wahlgrens sida tillsammans med andra bloggerskor som bloggar om allt från resor till matlagning! Spännande va?

Men vi kommer inte sluta här än såklart! Anna kommer ju vara tyst ett tag till eftersom hon förhoppningsvis njuter av sin semester. Men jag har en fullspäckad jobbvecka framför mig med jobb på en båt, göteborgsresa osv! Så häng kvar här ett tag till!

Kram

Maria


Blivande brud är redo att stå brud. Tycker...

mms_img11272 (MMS)

Blivande brud är redo att stå brud. Tycker bilden blev rätt cool med ljuset från speglarna.


Lördagslook- på väg till jobb.

Försöker fortfarande lära mig inställningarna till webkameran. Går sådär faktiskt... Är snart på väg till I am. Ännu en brud väntar på att bli stylad inför sin stora dag.
Såhär ser jag ut idag.



Har som ni ser fortfarande inte lärt mig hur man tar bilder med bra skärpa som ni ser...

Dessa produkter krävdes för att jag skulle se något sånär anständig ut idag:



Skuggorna är en av gloMinerals senaste. Napoli. Har inte gett den en riktig chans förrän idag. Gillar den skarpt faktiskt! Bra basskuggor som är snygga tillsammans. Lite olivgrönt och brunt. Kommer verkligen att användas mer framöver!

Nu ska jag hoppa in i bilen! Ciao så länge!

Maria

Minnen från jobbet del 6

Detta minne är från i vintras. Det var min sista arbetsdag innan julledigheten och det var en iskall gnistrande vinterdag. Packade in mig i bilen och åkte ut till landet på Ekerö för att spela in denna "musikvideo"



Skrattade konstant hela inspelningen. Förutom möjligtvis på slutet då vi spelade in utomhus och vi halvt frös ihjäl. (Som ändå klipptes bort...)

/Maria

Varför inte lite mer lila?

Idag kände jag för att sminka mig själv lite mer färgglatt. Drogs direkt till de lila nyanserna.



Kan ha blivit hjärntvättad av mitt hem, för om man ser sig om hittar man lila lite här och var...

Lila gardiner och lila ljuslyktor på matbordet. Check!



Lila ljus och ljusstakar på soffbordet. Check!



Lila kuddar i soffan. Check!




Lila ljusstakar bredvid akvariet isovrummet. Check!



Så nu har jag officiellt förbud för att köpa lila prylar närmsta tiden...

/Maria

Reklamkampanj deluxe. Just nu kan man inte...

mms_img11270 (MMS)

Reklamkampanj deluxe. Just nu kan man inte gå någonstans eller slå på tvn utan att se reklam för true talent. Ser verkligen fram emot vår premiär! Kul projekt att jobba med. Maria


Spännande nyhet till i am. Det är egentlig...

mms_img11267 (MMS)

Spännande nyhet till i am. Det är egentligen ingen nyhet för glo, men för oss är den det. Lip crayons. Stora läppennor som är en blandning mellan penna, glans och stift. Fin färg va? Skriver mer om dem i morgon, nu ska jag och anna på möte om vår hemsida. Soliga kramar/maria


Oprahs sminkör är läskig

Hej på er.

Är ledig idag igen och sitter med min kaffekopp och slötittar på Rachel Ray. I vanliga fall tycker jag att det är ett rätt dåligt program, men det handlar om skönhet idag och som den skönhetsjunkie jag är så är det klart att jag fastnade. Oprahs sminkös Reggie Wells var där precis och jag höll på att sätta kaffet i halsen. JESUS vilken karl. Han skrämde skiten ur mig. Han skulle ge några stackars tjejer lite tips om hur de ska ta fram det bästa i just deras utseende. (Naturligtvis kom produkterna från hans eget märke... Haha)

Ok att han hade typ nån minut på varje tjej, men han såg halvt ut att peta ut ögonen på den ena tjejen när han skulle lägga rouge. Penseln flög okontrollerat liiite väl nära ögonen flera gånger och det blev inte direkt jämnt om vi säger så...

Sen jobbar han tydligen mkt med fingrarna och det såg ut att göra ont när han nästan slog ut foundationen med fingrarna. Oj, oj, oj... vilken kille. Var bara tvungen att berätta det. Det är inget snack om att han säkert är fantastisk på det han gör- om han får lite längre tid och inte är så stressad. Men det inslaget gjorde snarare att han aldrig skulle få röra mitt ansikte. ;)



Maria

Ny dator, testar webkameran.

Min älskade laptop har beslutat sig för att pensionera sig. Så idag fick jag akutåka och köpa en ny (HATAR att köpa elektroniska prylar....) som egenföretagare klarar man sig inte länge utan dator. Jag som är så oteknisk hittade först inget program för webcamen men nu tror jag att jag ska va på banan med den. Dagens look ser ut såhär: (om jag får in bilden...)



Det tog ett tag, men hittade den till slut. Och nu har jag självklart ingen aning om hur jag hittade den. *suck* Det tar väl ett tag innan jag lär mig antar jag. Har iaf lyckats installera Spotify. Det viktigaste på datorn ;).

Bäst at fortsätta utforskandet. Tålamodet är dessutom på botten eftersom jag legat sjuk hela helgen. Men som ni ser har jag iaf orkat sminka mig lite idag.

kram

Maria

Älskar nyfärgade bryn! Hade en liten paus ...

mms_img12391 (MMS)

Älskar nyfärgade bryn! Hade en liten paus på jobbet så jag slängde på lite färg. Tycker verkligen att det lyfter hela ansiktet när brynen är fixade! Maria


Lite frisyrer!

Hej!

Förra lördagen hade vi några tjejer här i butiken som bokat tid för hår och smink. De skulle gå på bröllop och när de kom så visade de sig att de var enäggstvillingar. De var förstås ruskigt lika varandra som enäggstvillingar oftast är. Däremot så hade de valt helt olika stil på klänningar och ville även ha olika stil på hår och make up.

Så här blev det:



Soft make up med håret draget åt ena sidan i lockar.



Hon hade även en blomma med sig som vi fäste i bak.



Här lite starkare markerade ögon och kraftiga lockar.



Även hon hade blommor med sig som fästes i bak.

För ett tag sedan när jag skulle gå på fest så fixade Maria till mig lite i håret:



Tack för de:)

Vad ska man då tänka på när man ska locka och sätta upp eller styla sitt hår?
Jo, viktigt att alltid använda ett bra värmeskydd innan tången sätts i håret. Använd ett värmeskydd med stadga i så att lockarna håller sig och kan formas/borstas ut utan att göra håret rakt igen.
En annan viktig grej att lägga på minnet är att man alltid ska låta håret kallna efter lockning, annars så har man ofta lockat förgäves.

Alltså:

1: Applicera värmeskydd med stadga.
2: Locka och låt håret svalna.
3: Tuppera i hårbotten, använd en spray för att fixera.
4:borsta ner tuppering till önskad volym, forma lockar till önskad struktur.
5: Avsluta med att spraya med en medelhård spray för att fixera frisyren.

Jag önskar er alla en trevlig fredag.

Kram Anna

Bloggtips!

Sitter i soffan och njuter av kaffe efter att ha haft ett städryck såhär på fredagsmorgonen. Läste en bekants blogg och kom plötsligt på att jag måste tipsa er om den.

Det är en tjej jag jobbat med som tillsammans med sin kille gör en once in a lifetime resa:

Ni MÅSTE kolla in den här: http://tosiberiaandbeyond.wordpress.com/ 

/Maria

I am på facebook

För er som är intresserade av att få erbjudanden och nyheter från I am så finns vi även på facebook!

Maria och Anna

Dags att göra en förändring kanske?

Nej, nu måste nåt ändras! Såhär kan man faktiskt inte leva... Insåg det precis när jag gick till butiken. Igår gick jag upp 05.11 och kom inte i säng förrän 23 snåret. Hade så mkt att göra i morse, men var helt utslagen och sov i 10 timmar. Ingen promenad, ingen städning, ingen diskning. Inget av det jag sa att jag skulle göra har blivit gjort. På vägen till jobbet blev frukosten som vanligt en stor kaffe och en cigg. Postade några brev och insåg att mina händer skakade när jag skulle sätta på frimärkena.

Jag är nog i stort behov av lite mer hälsa i mitt liv! Alkohol och alldeles för mkt socker och snabba kolhydrater har dessutom gjort att jag känner mig som en ballong. Så nu måste jag sockeravvänjas, börja motionera samt skärpa mig på sovfronten. Denna höst måste gå lite mer i hälsans tecken! (OK, nikotinet kommer fortfarande vara kvar i mitt liv, men resten måste bli bättre.



har ni några tips om hur man kommer igång?!

/Maria


Åter efter inspelning och lite semester!

Hej!

Vet att det var typ 1000 år sedan jag bloggade nu....ber om ursäkt för de.

Vad har jag haft för mig då? kanske en del av er undrar. Jo jag har dels jobbat i 8 veckor med ett barnprogram som kommer att sändas på svt efter års skiftet, tyvär så kan jag inte visa bilder i från sminkningarna där eftersom det inte är officiellt ännu.

Sen har jag gjort lite andra små jobb här och där och nu senast så har jag varit ledig i drygt 2 veckor. Underbart skönt var det. Var på min kärestas lantställe och bara slappade nästan hela tiden. 
Men nu som sagt är jag tillbaka och tänkte försöka komma i gång med bloggeriet igen:)

Visar lite bilder från den senaste tiden efter min bildrensning som jag just haft.




Pimpade och målade på min balkong innan min födelsedags fest.





Fint va?




Ett sotat öga på ett jobb jag gjorde.



Ett glas rose´ i solen för mig,

medans min kärlek går lös med motorsågen.



Lite sminkjobb i östhammars kyrka.



Fullsatt var de.



Så här kul kan man ha under en inspelningsdag i skolan.



En påfågel som var argisnt på Åland.



Min syster som har odlat världens största squazz......


Avslutar med en bild på min söta syterdotter.

Nu har jag strax en kund här i salongen men vi syns snart igen.

Kram Anna


Morgonpigg på jobb. Ok, det kanske var att...

mms_img12388 (MMS)

Morgonpigg på jobb. Ok, det kanske var att ta i... När jag gick upp vid 5 kan jag ärligt säga att jag inte var helt skitpigg. Men nu är jag här och en lång studiodag väntar. Får sova ut i morgon istället. Maria


Soffläge.

Idag är det inte mycket liv och energi i denna kropp. Gårdagens fest tog på krafterna om vi säger så. Tyvärr började regnet häva ner precis när föreställningen skulle börja, så det var bara att ställa in... Skittrist när det var sista för sommaren! Men det är inte mycket att göra, tekniken klarar inte hur mycket regn som helst. Men istället så samlades vi och skålade in festen lite tidigare.

Idag är det därför sminklöst och detta som gäller:



Pizza och coca cola i soffan. Bakismat helt enkelt...

I morgon tar jag nya tag igen... 7.00 har jag första sminktid. Yay!

Hoppas er måndag är lite mer energirik än min!

/Maria


Eotd- mellansotning.

Sådär ja, regnet häver fortfarande utanför och jag är färdigsminkad och redo för vaxholm.

Såhär ser dagens ögonmake ut:



Har använt Jet, storm och champagne från gloMinerals alloy eye collectionpalett. Samt eyeliner från maybelline.

Ser fram emot att åka buss i 1,5 timme med the little black dress, sotiga ögon och vita gummistövlar. ;)

Ha en trevlig kväll!

/Maria

Storheten i torrschampo!

Ska visa vad jag menar med att Kisby är ett måste i badrumsskåpet...

Tänkte tvätta håret i morse, men eftersom jag är lite lat och vågade till håret igår kväll så blev det liksom inte så.

Här är alltså håret platt, tråkigt och inte tvättat på typ 2 dagar eller om det är 3...



Några sprut Kisby senare:



Hur bra är det? Ska visserligen borsta till det lite mer och kanske göra nån våg extra i håret innan jag drar mig till vaxholm för kvällens avslutningsfest. Men efter som regnet öser ner ute och mitt hår och regn inte är världens bästa polare så kommer jag ändå se ut som en skurmopp i håret lagom till festens start...

/Maria


Maria testar- kisby torrschampoo

Testar och testar- jag har använt denna i flera år, men kan ju ändå skriva en recension på den.



Kisby- torrschampo

Pris: ca 110 :- tex på Åhléns.

Detta är en självklar produkt i min sminkväska och i det privata badrumsskåpet. Fräschar upp håret utan att lämna vita spår i hårbotten som vissa andra torrschampon gör. Jag brukar bara spraya ganska rikligt ca 2 dm från håret sen rufsa till det med händerna och borsta lite och voila så har du ett hår som inte känns fett och platt längre. Det fungerar även på mörka hår vilket jag upplever att inte alla torrschampon gör. Om jag ska komma på något negativt så är det nog att produkten inte är helt dryg. En flaska tar slut relativt snabbt, men å andra sidan kostar den inte så fasansfullt mycket så det är inget som drar ner betyget som blir:

5/5. En självklar 5a! Kan inte vara utan denna!

/Maria


Beslutssvårigheter angående festkläder.

Har precis kommit hem från en oväntat lång dag på I am.

Började med att fixa sminket på en blivande brud för att sedan ge mig på en brud till. Hon hade med sig sina systrar som oxå skulle bli fixade inför vigseln. (Då hade Anna anlänt till butiken och fixade en av systrarna. Som för övrigt var enäggstvillingar- alltid lika festligt av någon anledning.)

Sen satte vi igång med storstädning. Varenda hörn av I am är nu städat och putsat inför att vi öppnar på riktigt efter semestern på tisdag. För att göra städningen lite lättare och roligare öppnade vi faktiskt en flaska bubbel som vi delade med Margota.

Nu har jag istället lite klädfunderingar inför morgondagen. Vet inte om jag berättade det, men det är final av Robin Hood på Kastellet då och efteråt ska vi som jobbat med det passa på att fira av säsongen. Har följt väderleksrapporterna med spänning de senaste dagarna och självklart ser det ut att bli regn... Pissigt värre! Så nu funderar jag på om mina redan uttänkta kläder funkar även om det blir regn... Tänkte iaf ha på mig detta:

 

Med en rosa kavaj över om det blir kyligare senare på kvällen.



Och vad ska jag ha för smink? Fokus på läppar eller rent av sotiga ögon?

/Maria

Jobbväska- inte bara smink

Igår visade jag några inköp jag gjort till min sminkväska. Det är inte bara smink och hårprodukter man har med sig på jobb. (Självklart så är det upp till var och en vad man har med sig på jobb, men det här är vad jag brukar ha med mig.)

Man vet aldrig vad som kan behövas. Så jag har med mig både det ena och andra.

Några exempel är:

Vanliga mediciner och liknande såsom: alvedon/ipren, magsyretabletter, resorb, koltabletter, nässpray, plåster, sårtejp m.m



Hygienprodukter som: handsprit, tamponger, bindor, schampo, balsam,  rakhyvel, deo osv.



Tuggummin, halstabletter, nål och tråd... osv osv. Det är alltid bra att vara förberedd för det mesta. Det plus allt smink, hårgrejer och övrigt gör att det är en hel del man släpar runt på var och varannan dag. Inte undra på att man har lite ont i ryggen då och då. ;)

/Maria

Dagens tips- how NOT to do it!

Oftast ger man kanske tips hur man ska göra saker och ting. Dagens tips är tvärtom. Rekommenderar INTE att göra som jag gjorde igår kväll.

Blev less på håret, har tappat ganska många slingor och det var så långt och jobbigt att hålla på med. Så jag tog en gammal dålig sax (ni vet en sån kass sak man kan få med om man köper en trimmer eller liknande) Och klippte helt enkelt av 1 dm av håret...



Blev det jämnt? Nej, inte direkt... Är på I am idag där min riktiga klippsax finns så jag får försöka hitta lite tid att klippa rätt det idag.

Syns kanske inte så mkt på bilden och det är fortfarande ganska långt. (Dessutom konstigt att ha det rakt, jag har haft det i en fläta och/eller ganska ostylat rufsigt hela sommaren...



Nu ska jag förbereda en brud som kommer och ska bli sminkad inför sin stora dag!

/Maria

"Pimp my väsk"

Snart är jobbsäsongen igång för fullt igen. Därför har jag inventerat sminkväskan och sett att det som vanligt var endel att köpa in. Förra veckan hade jag shoppingrace nr 1. Tog ingen bild på det jag köpte, men det var lite Diorgrunder, hårprodukter, mascaror o annat smått och gott.

Idag hade jag race nr 2.

Detta inhandlades då:



Några detaljbilder:




Hårnålar. De tar slut snabbare än snabbt. Hade nästan helt slut på blonda nålar, så det blev det några förpackningar. Även ett gäng svarta necessärer. Har tidigare oftast haft plastnecessärer, men har bytt till svarta nu då det ser fräschare och trevligare ut. (Tack Jenny för det tipset.) Under nålarna skymtar man min nya fönborste. Den gamla fick för sig att börja spruta gnistor en dag när jag skulle använda den.. inte bra!



Andra saker som är bra att ha i sminkväskan är Bepanthen. (Barnsalva som är bra till typ- allt! Från irriterad hud till tatueringar.) Alvedon (även andra apoteksvaror) är även det ett måste i sitt kitt. Man vet aldrig när det behövs! Bara i tisdags och onsdags delade jag ut 3 alvedon till folk i studion. Under salvan ser ni ännu fler hårnålar...



Ny utredningsborste, brynfärg och ny hårfön. Inga konstigheter.



Ett gäng tvättservetter och världens bästa torrschampo- Kisby (Lika bra att köpa 2 flaskor samtidigt.)

Det var väl ungefär det... sen måste jag visa gårdagens härliga vinst på Grönan:



Gick och tjatade om att jag minsann aldrig vinner nåt på nöjesparker. 5 minuter senare vann jag denna! Haha! 

Nu ska jag fixa lite kaffe och fortsätta läsandet av min bok"

/Maria

Klipp från TT

Hittade precis ett klipp från våra första True Talent dagar nu i veckan. Det är Cissi Wallin som kommer vara med i höst och ge bakomskvaller som gjort ett litet reportage från studion. (Är man sjuuukt uppmärksam kan man även skymta mig när jag pudrar Danny, är man ännu mer uppmärksam ser man även hur kort jag är. Haha.)

http://www.tv3play.se/play/251418


Maria

Dagens svettiga smink

Oj vad det är varmt! Har precis kommit in från en svettig lunch med min fina vän Helena samt en "pimp my sminkväska" tur. Vad jag inhandlade idag visar jag senare. Men först tänkte jag visa dagens make eftersom det var så längesen jag gjorde det. (Kan ha med att göra att jag inte varit speciellt sminkad i sommar)



Dessa produkter är använda:



Bas: gloMinerals Pressed base- golden medium (kan nog ha en mörkare egentligen, men hellre för ljus än för mörj...)
Concealer: YSL touche éclat- nr 2
Rouge: gloMinerals- Lilac silk
Skuggor: MNY- nr 120(?) och Make up a- Bronze
Mascara: Max factor 2000 calorie- black
Ögonbryn: gloMinerals- eyebrow kit brown
Läppglans: gloMinerals- Romance

Nu ska jag hoppa i bikinin och sätta mig på balkongen ett tag innan det är dags att sortera dagens inköp!

Ha en bra dag!

Maria

True Talent

Idag fortsätter semestern igen. Eller ja... semester och semester... Är ledig idag och i morgon. Sen är det bröllopssmink som gäller på lördag och Robin Hood final på söndag! Måste dock uppgradera sminkväskan med lite shopping inför jobbhösten.

För er som inte såg vad bilden föreställde igår så var det två av coacherna på TV 3s höstsatsning True talent. De låg i en varsin soffa och lyssnade på lite röstprover från deras adepter. Kan inte avslöja så mkt om programmet (som vanligt). Men det är officiellt att vi börjat spela in lite saker inför det och att premiären sker den 23e augusti på TV3!

Det kommer bli ett jätteroligt projekt att jobba med och alla 3 coacher är fantastiskt trevliga. Danny, Tommy och Pernilla kommer göra ett skitbra jobb i höst. Det är jag säker på!

Bjuder på en bild av snygga Danny boy:



Som ni ser är han inte speciellt sminkad. Bara en lätt tvgrund.

Kul förresten att jobba med honom igen, jobbade med honom redan på Idol tiden och sen har våra vägar korsats då och då under åren. Nu blir det en hel höst tillsammans. Trevligt! Han har verkligen behållit fötterna på jorden under dessa år. Bra kille på alla sätt och vis!

/Maria (som är löjligt glad över att få åka karusell på gröna lund hela eftermiddagen. Har tjatat på mina vänner hela sommaren om att göra det och idag ska det äntligen ske!)


Semestertiderna är över. Men visst kan man...

mms_img44206 (MMS)

Semestertiderna är över. Men visst kan man passa på att vila lite då och då. Som mina vänner här. ;-)


RSS 2.0