Early bird...

Sorry att vi inte bloggat på länge. Har haft så löjligt mkt att göra sista veckan. Snittat på ca 12 arbetstimmar per dag vilket gör att man börjar känna sig lite småtrött i kroppen nu.


Idag var jag i butiken redan halv 8 för att sminka Ola till presskonferansen om Melodifestivalen 2010. Såhär gulligt skrev han i sin blogg: http://glife.se/ola/56741 Bilden är väl inte den bästa, men det var tidigt och jag är trött och inte alls på humör för att fixa iordning mig själv.

Gillar verkligen Ola. Han är hur trevlig som helst och dessutom en väldigt duktig sångare. Har haft nöjet att jobba med honom både på tvproduktioner, cdomslag, videos och lite annat.




Nu ska jag göra iordning de sista julerbjudandena på I am.

Ha en trevlig dag!

/Maria

Recension Crush hårvård.

Som ni säkert vet vid detta laget har vi en butik: I am som ligger på Ringvägen 116 i Stockholm. Vi har sagt från starten att vi bara vill sälja saker vi tror på och kan stå för, men även då så är vi ju ändå 2 personer med olika smak. Så därför tänkte vi börja med recensioner av olika produkter. De flesta kan man hitta i affären hos oss, men även saker som vi jobbat med eller sprungit på i vårt jobb på ett eller annat sätt.


Först ut blir hårvårdserien Crush:





Crush är en hårvårdsserie (har även stylingprodukter) från Grazette of sweden.


Maria:

Jag gillar crush. Det fungerar bra på mitt hår. Förpackningarna är söta och praktiskt med tub istället för pumpflaska eller hårda förpackningar där det är svårt att få ut det sista ur flaskan. Men det bästa med dem är nog doften. Älskar saker som luktar gott.  Schampot luktar melon och inpackningen ananas. (Balsamet har jag faktiskt inte prövat mer än en gång så jag kan inte minnas vad jag tyckte om doften där. Enda minuset är väl att man ibland får schamponera 2 gånger om man har mycket spray o produkter i håret.

Anna:

Tycker att det är en helt ok serie, men lite "svag" på att göra håret sådär lent och härligt och schampot är lite vattnigt. Men dofterna är härliga och det är definitivt ett bra pris! (79:- för schampoo (200ml), 79:- för balsam (150 ml), 89:- för inpackningen (150 ml))


Betyg:

Maria: 4/5

Anna: 3/5


Unpretty.

 Dagens låt:


Unpretty- TLC


http://www.youtube.com/watch?v=iDYSXNIyyPo



I wish could tie you up in my shoes
Make you feel unpretty too
I was told I was beautiful
But what does that mean to you
Look into the mirror who's inside there
The one with the long hair
Same old me again today (yeah)

My outsides look cool
My insides are blue
Everytime I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'

Chorus:
You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make up
That man can make
But if you can't look inside you
Find out who am I too
Be in the position to make me feel
So damn unpretty
I'll make you feel unpretty too

Never insecure until I met you
Now I'm bein' stupid
I used to be so cute to me
Just a little bit skinny
Why do I look to all these things
To keep you happy
Maybe get rid of you
And then I'll get back to me (hey)

My outsides look cool
My insides are blue
Everytime I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'


Kontentan av det hela är att skönhet kommer ändå inifrån.

Hur mycket smink man än har på sig och hur duktig man än är på att lägga den rätt så är det ändå det inre som räknas.

Smink för mig är ett sätt att förstärka sitt utseende och visst, det kan göra att man mår bättre, men om man mår riktigt dåligt så kan inget smink i världen bota det. När jag var i tonåren så kunde jag inte gå utanför dörren utan smink. Mascara, foundation (alldeles för täckande), läppglans och eyeliner vare minimum för att jag skulle ens tänka på att sätta på mig ytterkläder och gå någonstans. Tragiskt egentligen. För det handlar om självkänsla inte utseende. Hade jag varit trygg i mig själv så hade jag inte brytt mig.

Idag kan jag gå till jobbet osminkad utan problem, oftast har jag lite mascara på mig och i vissa perioder gillar jag att fixa till mig lite extra men det är absolut inget måste.


Ha en bra dag alla fina människor.

/Maria


Favoritdofter just nu.

Idag tänkte jag tipsa om mina 3 favoritdofter just nu. Eller ja. Samtliga har hängt med ett bra tag nu... För mig är parfym och doft något extremt personligt, men man kan alltid få inspiration av andra.


Den första doften är även den jag har på mig dagen till ära:



Pure Seduction från Victorias Secret.


Har bara body misten hemma, hade V S funnits i sverige hade jag haft hela serien. Just denna är min absoluta favorit av deras dofter. Body misten är även "lagom" när det kommer till att lukta. Gillar inte när man har för mycket parfym på sig. Doft är nåt man bara ska känna om man står nära någon annan. Sen är ju namnet fantastiskt. Pure Seduction. Kan det bli bättre?


Nr 2 på min lista är en annan vardagsfavorit:






Shower fresh från Clean.



Även denna en lite lättare doft som man bara känner sig fräsch av. Har haft den i 2 år nu och ännu inte tröttnat. Den kommer stå sig i många år till.




Den sista favoriten är snarare en parfym som jag har mest till festligare tillfällen:







Alien från Thierry Mugler.


Lite starkare i doften, men såååå underbar. Tycker dock att den doftar lite för kraftigt för att ha på sig varje dag. Men ändå en storfavorit som har hängt med i många år nu. Dessutom är flaskan nästan slut här hemma så den får nog hamna på önskelistan inför jul!. (Tips till familjen om det är någon som läser.)


Nej, nu är det dags att bege sig mot butiken. Kan inte sitta här och slöa längre.


Vilka är era favoritdofter?


/Maria


Jobb jobb jobb.

Mina ben känns tunga som bly idag. 6 dagars jobbveckor börjar ta ut sin rätt på kroppen...  Men jag älskar det! Är aldrig så glad och så nöjd som när jag jobbar mycket. I går åkte jag hemifrån klockan 7 för att jobba med en musikvideoinspelning, (har tyvärr inga bilder, glömde kameran i butiken... Ovanligt-not!) Sen direkt till kvarteret Skatan där jag går bredvid Anna för att lära mig föreställningen innan jag vikarierar för henne från och med nästa lördag.  Var hemma efter 22 någongång- somnade nog innan huvudet landade på kudden.


Idag ska jag göra en hårförlängning på förmiddagen, spendera några timmar i butiken och sen avsluta dagen på Skatan igen. Det blir en lugn fredagskväll för i morgon är det ju final i körslaget. Alla körer kommer dessutom tillbaks för ett medley så det blir nog aningens mer att göra där då. Ska bli så spännande att se vilken av körerna som vinner. Ska det bli Ola- med sin härliga manskör med klassiska stämmor eller Stefan- dansbandskungen som även visade sig ha en hårdrockare inom sig förra veckan? Jag kan bara säga att båda grabbarna är fantastiskt duktiga och den som vinner kommer helt klart vara värd det!

Sen är det söndag och det kommer bli en total slappdag!

Bäst att sätta lite fart och förbereda förlängningen.

Trevlig helg!

/Maria

Trötta ögon!

I går var det ju som ni vet lite partaj, det var väldigt trevligt och när jag vaknade upp i morse så såg jag inte så rolig ut..... Ögonen har ju en tendens att se lite röda och framförallt trötta ut "dagen efter". Men som tur är så finns det ju så oerhört bra produkter att dölja skavanker och mörka ringar med.

Glominerals eyerevitalize. Den fungerar som en ögonkräm och ger en härligt kylande/stramande effekt runt ögat. Jag använder den varje morgon innan jag lägger på foundation.


Glominerals, under eye concealer. Jag älskar concealer och är en missbrukare av det, både privat och i jobbet. Bara att lägga på under ögonen och vips så ser man både piggare och yngre ut igen!!


//Anna


Dags för fest!

Idag är vi laddade! Vi ska på 5, a.k.a tvfesten. En fest som är för alla som jobbar med TV. Vi ska samlas ett gäng sminköser innan i vår butik o ta en liten fördrink. Dessa fester är verkligen roliga. Lite som att gå på klassfest. Totalt mingel med gamla bekanta som man jobbat med.

Anna tjatade till sig en sminkning och som oerhört bra vän och kollega fick jag ställa upp. Blev rätt nöjd med resultatet:






Ville göra en festsminkning med naturliga färger som inte kändes översminkad men som ändå framhäver ögonen. Softa bruna färger med inramning av eyeliner blev resultatet. Alla produkter från Glominerals.

Ha en trevlig kväll för det ska vi ha.

/Maria

Ett varmt bad.

Är ingen höst/vinter människa. Tycker mest att det är kallt, mörkt och blött. Men en sak gillar jag med den kallare årstiden. Det är att det återigen är otroligt skönt att tappa upp ett hett bad. Gärna med släckta lampor, tända ljud och en härlig badbomb! Eller som i mitt fall idag- badmuffin.





Idag blev det den till vänster- honung. Mest för att jag har Cuccioserien i honungsdoften och ville matcha dofterna.


Så nu är jag ren och honungsdoftande och ska samla ork för att måla om naglarna, de ser inte roliga ut nu.

Maria


Min sminkplats.

Som frilans så har man ju ingen fast arbetsplats. Då blir det ett jäkla åkande och upp och nerpackande av smink och hårgrejer. Det fina med glominerals är det finns färdiga magasin fyllda med ögonskuggor, foundations och rouge. Sparar en hel del plats i väskorna. Visserligen har jag annat smink med mig, men det är faktiskt sällan jag behöver packa upp så mkt av det.





Såhär såg min plats ut i lördags på körslaget. För varje timme som går har det en tendens att bli mer och mer rörigt. Ibland hinner man inte med att plocka undan mellan sminkningarna.

I morgon är jag där igen, då ska det avgöras vilka som får stå i finalen. Tycker att alla 3 körerna är fantastiskt bra så jag har ingen aning om hur det kommer gå!


/Maria


Ännu en hårförlängning.

En kollega var inne häromdagen och fick sin hårförlängning omgjord. Hon har rätt långt hår i sig själv men vill förtjocka det lite och även förlänga.

Det blir så snyggt när man har lite längd i sitt eget hår!

Före:





Efter:





Visst blev det bra?


Hudvårdsrutiner.

För ungefär ett år sen började jag som lärare på en skola för hudterapeuter. (International beautyschool of sweden.) Innan dess såg min hudvårdsrutin ut så här:

Morgon:

Tvätta ansiktet med rengöring, ansiktsvatten avsluta med att smörja med fuktkräm.

Kväll:

Tvätta av sminket med rengöring, ansiktsvatten och smörja in med samma fuktkräm som på morgonen.


Alltså 3 moment morgon och kväll.




Nu är jag plötsligt uppe i följande rutin:

Morgon:

Tvätta med rengöringsgele, använda ansiktsvatten, smörja med: serum, ögonkräm och sen dagkräm.

Kväll:

Tvätta ögonen med ögonmakeupremover, tvätta resten av sminket med rengöringsgele,  ansiktsvatten, serum, ögonkräm och sist nattkräm.

5 moment på morgonen och 6 st på kvällen. Hur gick det här till?


Dessutom försöker jag orka med att lägga en rengörande mask varje vecka.

Hur ser era rutiner ut?

Använder för övrigt exuviance produkter. Love them!

 


Bra hårinpackning med nyansering!!

Hej! I dag vill jag tipsa om den här produkten:

Revlons, nutri color creme. Den fungerar som en hårinpackning och nyanserar samtidigt färgen.

Jag brukar slinga håret men efter ett tag så försvinner ju de "kalla" pigmenten och håret drar sig mot en guldig ton, det gillar inte jag och då använder jag nyansen "white platinum" och vips så var det guldiga borta. Den finns i olika färgnyanser och funkar toppen om man vill förstärka sin bruna eller röda färg också.

Anna

Varför ska man ha röda läppar i höst?

Röda läppar är ju väldigt stort i höst. Jag älskar den trenden. Röda läppar är den ultimata sminkningen när man dels inte orkar sminka sig på ögonen och dels när man vill känna sig lite "piffig".


Utan röda läppar känner jag mig inte så livfull:






Bästa resultatet tycker jag att man får om man tar lite concealer/foundation på läpparna först innan man lägger en läppenna.



  

  Fyll i pennan en bit in och lägg sen läppstiftet över det hela. 


 





Man känner sig genast mycket piggare och snyggare. Just nu är min favoritfärg Vixen från glominerals, den blir precis rätt röd färg med lagom glans.






/Maria

Blekansikte.

Vinterblek hy är trendigt och visst kan det vara snyggt,  men det är som med allt annat, vissa klär i det och andra inte. Om man nu inte gillar det och känner att man vill piffa upp sig själv lite, så finns det oerhört bra och effektiva produkter. Jag uppmuntrar ingen att sola då solens strålar är farliga och skyndar på vårat åldrande. Jag själv har fått sota rejält för att jag legat och pressat både i solen och i solarium under min ungdom. För 7 år sedan tog jag bort ett malignt melanom på halsen, som tur var så var det pytte litet (0.2 mm) så det räckte med att ta bort hud runt området. Fast det 3 cm långa ärret på halsen gör mig ändå ofta påmind om en tuff och framförallt psykisk tung period i mitt liv.

Därför vill jag tipsa om några bra och framförallt mer hälsosamma alternativ än solens strålar.

Tan cans brun utan sol spray, blir jättesnyggt gyllenbrun på huden. Enda nackdelen är att det är svårt att spraya ett jämt lager på kroppen själv, jag brukar ta hjälp av en kompis.

Tan can Wipe. Bra att bara svepa över ansiktet när man vill få lite snabb färg.

Loreals sublime bronze. Ett bra budgetalternativ, snygg färg,dryg och som sagt prisvärd.

Innan man börjar spraya sig eller smörja in sig finns det några saker man bör tänka på:

Rengör huden ordentligt.
Använd gärna en peeling.
Smörj in som vanligt med fuktkräm, innan applicering av spray el kräm.
Glöm inte att smörja in halsen.
Till sist, glöm inte att tvätta händerna ordentligt.

//Anna




RSS 2.0